Bár a cél az UEFA-kupa, a bronz sem lenne rossz

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.05.19. 20:51
Címkék
Vincze Ottó a nyáron érkezett Győrbe, és vezéregyénisége lett az ETO-nak. Emellett pedig hét találatával - Priskin Tamással holtversenyben - a csapat legeredményesebb labdarúgója. - Az egerszegihez képest jobb szezont zárok, így ezt előrelépésnek tartom, ami azt bizonyítja, jó döntés volt, hogy Győrbe igazoltam - mondta a kilencszeres válogatott futballista. - - Remek tavaszt produkált az ETO, ön azonban a hét góljából hatot ősszel szerzett.
Vincze Ottó bízik abban, hogy a harcos játék ezüstérmet ér majd
Vincze Ottó bízik abban, hogy a harcos játék ezüstérmet ér majd
Vincze Ottó bízik abban, hogy a harcos játék ezüstérmet ér majd
Vincze Ottó bízik abban, hogy a harcos játék ezüstérmet ér majd
Vincze Ottó bízik abban, hogy a harcos játék ezüstérmet ér majd
Vincze Ottó bízik abban, hogy a harcos játék ezüstérmet ér majd

- A kevesebb gól egy kicsit zavar, de a fontosabb a csapat jó szereplése. Az ősszel viszont voltak rosszabb mecscseink, a tavasszal már egyenletesebb teljesítményt nyújtottunk. Míg korábban többször én lőttem pontot vagy pontokat érő gólt, addig a tavassszal az új igazolásokkal már többen voltak, akik hasonlóan fontos találatokat szereztek.
- Ez lenne a kitűnő tavaszi szereplés titka?
- Ez is, de a legfontosabb a csapategység, és az, hogy nem foglalkozunk az ellenfelekkel, a külső körülményekkel, a kevés nézővel, a kritikákkal, hogy nem játszunk látványosan, hanem csak magunkra figyelünk.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

- A négy, ezüstéremre pályázó csapat közül a Győr van a legkedvezőbb helyzetben, hiszen saját kezében a sorsa. Csalódás lenne, ha nem sikerülne elérni a nemzetközi kupaszereplést érő második helyet?
- Tulajdonképpen az sem lenne csalódás, hiszen a Győr az elmúlt években a kiesés ellen küzdött, most pedig valami megmozdult, igaz, az épülő stadionból még hiányoznak a nézők. Szóval, bár több csapat pályázik a második helyre, már nem szeretnénk kiengedni az ezüstöt a kezünkből.

- Fontos rangadót játszanak vasárnap az Újpest ellen. Mire lehetnek képesek a lilák otthonában?
- Nagyon nagy dolog lenne, ha Újpesten is győzni tudnánk. Az azonban tény, mi már elértük azt, amit vártunk, így nekünk nincs vesztenivalónk. Ráadásul az élbolyban szereplő együttesek ellen amúgy sem megy rosszul, és inkább a kiscsapatok ellenében vesztettünk pontokat. Ha pedig vasárnap úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor megtarthatjuk a második helyet, hiszen egy jó eredmény lendületet adna a Pápa elleni meccsre is. Azért is fontos lenne a győzelem, mivel a döntetlen a Ferencvárosnak és az MTK-nak kedvezne. ---- Az MTK letudta elmaradt meccsét a Sopron ellen, így mind a négy, még ezüstesélyes együttesnek már csak két mérkőzése maradt a bajnokságban. A legkedvezőbb helyzetben a Győr van, pontelőnnyel vezet, de ha nem győz Újpesten, akkor a Fradi lehet a kedvezményezett, hiszen az MTK-val szembeni összevetésben eggyel több a győzelme.
Lássuk a még hátralévő mérkőzéseket.

GYÔR: Újpest (idegenben), Pápa (otthon)
A Megyeri úti rangadó háromesélyes, de a hazai pálya előnye miatt az Újpestet véljük győztesen kijönni a csatából. A Pápa ellen nem lehet mese, az ETO-nak kötelező győzni.
Tippünk: 3 pont

FERENCVÁROS: Zalaegerszeg (o), Honvéd (i)
Hogy hol botlik meg a kupadöntőt is elveszítő Ferencváros, azt nem tudjuk megmondani, de a csapat mostani formája alapján valahogy nem valószínű, hogy mindkét hátralévő ellenfelét legyőzné.
Tippünk: 4 pont

MTK: Nyíregyháza (i), Vasas (o)
Nagy kérdés, mennyit vett ki a szörnyű soproni talaj az MTK-ból, de nem hisszük, hogy a kiesés elől menekülő szabolcsiak pont nélkül maradnának szombaton - Garami József csapatának a Vasast alighanem könnyebb lesz megverni.
Tippünk: 4 pont

ÚJPEST: Győr (o), Diósgyőr (i)
Közvetlen riválisát vasárnap délben megverheti az Újpest, és akkor lépéselőnybe kerülhet, de korántsem egyértelmű, hogy az utolsó fordulóban Diósgyőrben is győzni tud.
Tippünk: 4 pont

A fentiek alapján az Újpest végezne 53 ponttal az ötödik helyen, a másik három csapatnak 54 pontja lenne: az MTK-nak eggyel kevesebb a győzelme, így a negyedik helyen zárna, az azonos győzelmi mutatóval rendelkező Győr és Ferencváros között pedig a gólkülönbség döntene, ez jelenleg tízzel jobb a Fradinak.
Amúgy tetszenek emlékezni? Az MTK-tól levontak egy pontot, mert nem fizetett Egervári Sándornak. Szerintünk hiányzik… ---- DVSC-AVE Ásványvíz
Pécsi MFC (Tv: Sport2)
Szombat, 18.00. V: Fábián Mihály
DEBRECEN. A rendezők szeretnék, hogy kulturált körülmények közepette kerüljön sor az ünnepre. A mezeket nem kell leszaggatni, a meccs végén a futballisták félezer Loki-trikót dobnak majd a közönség soraiba.
PÉCS. Már pénteken 14 óra körül útra kel Debrecenbe a PMFC. Az indulásra a szokásos ebédet követően kerül sor, a piros-feketék szállása szintén a hagyományoknak megfelelően Hajdúszoboszlón lesz.

Békéscsaba Előre FC
NABI-Kaposvári Rákóczi
Szombat, 18.00. V: Sápi Csaba
BÉKÉSCSABA. A tavaszelőn Békéscsabára érkezett ébenfekete francia, Abdul Tangare is elunta a várakozást, hosszú hetek után sem tudták semmi jóval biztatni a 190 centis csatárt, ráadásul látta, hogy sülylyed a hajó, így összepakolt és hátat fordított Békéscsabának.
KAPOSVÁR. Kaposvári számítások szerint egy pont is elég lehet már a bentmaradáshoz, ám a csapatnál legkevesebb háromra számítanak. Miután az MTK elleni pontszerző gárda hiánytalanul rendelkezésre áll, Kaposvárott derűlátóan várják a finálét.

Vasas SC
FC Fehérvár
Szombat, 18.00. V: Bede Ferenc
VASAS. Bár a Vasas az idei szezonban rendkívül gyengén teljesít Egervári Sándor irányításával, a piros-kék szurkolók mégis láthatják majd csapatukat a nemzetközi porondon. A Vasas ugyanis a Pápa mellett elindul az UEFA-Intertotó-kupában.
FC FEHÉRVÁR. Sok a sérült a bajnokság véghajrájában az FC Fehérvár együttesében. Schwarcz Zoltánt hamar le kellett cserélni, csípőcsontja sérült meg egy ütközés során. Mario Bozsics térde rakoncátlankodik és szinte biztos, hogy műteni kell.

Nyíregyháza Spartacus FC
MTK Budapest
Szombat, 18.00. V: Vad II István
NYÍREGYHÁZA. Az MTK ellen csak a győzelem tarthatja életben a bentmaradási reményeket. A vezetőség úgy döntött, hogy minél többen buzdíthassák a csapatot, ezúttal nem kell jegyet váltaniuk a szurkolóknak a szombati mérkőzésre.
MTK. Aligha számított bárki is arra, hogy a nyáron megfiatalított kék-fehér együttes a bajnokság végéig harcban lesz a nemzetközi szereplést érő második hely megszerzéséért. Garami József szakmai igazgató valamennyi futballistájára számíthat.

Matáv FC Sopron
Diósgyőri VTK-BFC
Szombat, 18.00. V: Saskőy Szabolcs
SOPRON. Bosszúsak a szurkolók, hiszen 18 órakor a Káposztás utcában labdarúgó-mérkőzést rendeznek, a húsz méterre található sportcsarnokban pedig 17 órakor kezdődik a női kosárlabda NB I döntője, amelyben a Sopron a PVSK-val játszik.
DVTK. Diósgyőrött ismét felbukkant egy "titokzatos" befektető, aki állítólag szóbeli ígéretet tett Kuti István tulajdonosnak a támogatásra vonatkozóan. Kuti István úgy nyilatkozott, hogy néhány napon belül eldőlhet a tervezett ügylet, s így májusban szeretné minden adósságát törleszteni a játékosoknak, illetve a szakvezetőknek.

Lombard-Pápa Termál FC
Budapest Honvéd
Szombat, 18.00. V: Dubraviczky Attila
PÁPA. A szakadó eső miatt a sportcsarnokban gyakoroltak a Lombard labdarúgói, vidám hangulatú, kötetlen kosárlabda-mérkőzéssel kezdődött a nap, majd a konditerem következett, levezetésként pedig a termálfürdőben lazíthatták el izmaikat a pápai focisták.
HONVÉD. Jó hír lehet a Pápa mellett a szintén a kiesés ellen küzdő nyíregyháziaknak, hogy a Honvéd számára még igenis fontos a szombati meccs, hiszen a hátralévő két fordulóban a kispestieknek három pontot kell szerezniük, hogy meglegyen a pluszprémium.

Ferencváros
Zalaegerszegi TE
Szombat, 18.00. V: Solymosi Péter
FERENCVÁROS. Csütörtökön megműtötték Lipcsei Pétert. Porcsérülése miatt operálták és ezzel már biztos, hogy a szezon hátralevő két mérkőzésén nem léphet pályára, ám ha a rehabilitáció során nem lép fel komplikáció, akkor a következő idényre való felkészülés kezdetén már együtt edzhet a többiekkel.
ZTE. A ZTE FC vezetőinek egyik legfontosabb napi témája a május 26-án 17 órakor a megyeházi önkormányzat nagytermében sorra kerülő éves közgyűlésre való felkészülés. A meghívók szerint többnyire a szokásos program szerepel a napirendi pontok között.

Újpest FC
Győri ETO FC (Tv: RTL Klub)
Vasárnap, 11.20. V: Saskőy Szabolcs
ÚJPEST. Immár másodszor ebben a bajnokságban az ország bármelyik lottózójában megvásárolhatóak az Újpest hazai mérkőzéseire szóló belépők. A mérkőzés előtt természetesen a Szusza Ferenc-stadionnál is válthatnak majd belépőt azok, akik kíváncsiak az ezüstérem sorsáról döntő meccsre.
GYÔR. Varga Zoltán térdszalaghúzódása továbbra sem jött rendbe, így a játékos valószínűleg ebben a bajnokságban már nem lép pályára. A legutóbbi mérkőzést lázas betegsége miatt kihagyó Regedei Csaba viszont már teljes értékű edzésmunkát végez, és így ő valószínűleg visszakerül a kezdőcsapatba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik