Pénz nincs, eredmény van

DOROS LÁSZLÓ, ZOMBORI ANDRÁSDOROS LÁSZLÓ, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.05.04. 21:36
Címkék
A diósgyőri labdarúgók által meghirdetett sztrájk ugyan elmaradt a Kaposvár elleni találkozó előtt, ez azonban nem jelenti azt, hogy a futballisták hozzájutottak volna a jogosan követelt járandóságukhoz. Noha nem egyedi helyzet az, ami Diósgyőrött mostanság történik, azért adja magát a kérdés: miként lehetséges, hogy azok a klubok, amelyek a tavasz közepén már fizetésképtelenek, a bajnoki rajt előtt meg tudták szerezni a klublicencet&
Barátom, keblemre! – a második diósgyôri találat szerzôjének, Máté Péternek (balra) a cserecsatár, Tisza Tibor is gratulált (Fotó: Meggyesi Bálint)
Barátom, keblemre! – a második diósgyôri találat szerzôjének, Máté Péternek (balra) a cserecsatár, Tisza Tibor is gratulált (Fotó: Meggyesi Bálint)
Barátom, keblemre! – a második diósgyôri találat szerzôjének, Máté Péternek (balra) a cserecsatár, Tisza Tibor is gratulált (Fotó: Meggyesi Bálint)
Barátom, keblemre! – a második diósgyôri találat szerzôjének, Máté Péternek (balra) a cserecsatár, Tisza Tibor is gratulált (Fotó: Meggyesi Bálint)
Barátom, keblemre! – a második diósgyôri találat szerzôjének, Máté Péternek (balra) a cserecsatár, Tisza Tibor is gratulált (Fotó: Meggyesi Bálint)
Barátom, keblemre! – a második diósgyôri találat szerzôjének, Máté Péternek (balra) a cserecsatár, Tisza Tibor is gratulált (Fotó: Meggyesi Bálint)

Diósgyőr-Kaposvár 2-0 (0-0)

Diósgyőr, 4500 néző
Vezete: Arany Tamás
(Kelemen Attila, Strehó Sándor)

Diósgyőr
Kövesfalvi - Mogyorósi, Gáspár, Máté P., Dianu - Virágh A., Katona, Sipeki, Vitelki - Siminic, Egressy
Vezetőedző: Gálhidi György

Kaposvár
Balajcza - Mező, Petrók, Zahorecz, Kovácsevics - Andruskó, Máté, Tóth B., Bank, Zsolnai - Maróti
Vezetőedző: Prukner László

Gólszerző: Gáspár (51.), Máté (67.)

Csere: Maróti h. Farkas (17.), Vitelki h. Halgas (46.),Egressy h. Tisza (60.), Mező h. Jovánczai (68.), Andruskó h. Zsolnai (69.), Siminic h. Müller (78.)

Sárga lap: Katona (44.), Farkas N. (56.), Andruskó (67.)

A vendég Kaposvár kezdte jobban a találkozót, és ha a 48. másodpercben Kövesfalvi István nem védi jó érzékkel Andruskó Attila lövését, akkor bizony rögtön a mérkőzés elején hátrányba kerülhetett volna a DVTK. A lehetőség kimaradt, és a házigazda átvette az összecsapás irányítását. Azt ugyan nem lehet állítani, hogy egyre-másra épültek volna fel a diósgyőri akciók, azonban a két csapat játékosai többet tartózkodtak a Rákóczi térfelén. A vendégegyüttesnek sok problémát nem okozott a támadások kivédekezése, ugyanis a házigazda túlzottan lassan építette fel az akciókat, ráadásul rendkívül sok volt az átadási hiba.

Prukner László a mérkőzés előtt nem titkolta, hogy ezúttal a biztonságra helyezi a fő hangsúlyt, s ez az elképzelése meglátszott csapata szerkezetén is. A megszokott négyes védelmi fal előtt az olimpiai válogatott Bank István amolyan középpályás szűrőt játszott, a támadósorba pedig egyedül a gólkirályi címért küzdő Oláh Lóránt került. A Rákóczi korábbi mérkőzésein rendre három csatárral rohamozott (Oláh mellett Jovánczai Zoltán és Zsolnai Róbert szerepelt a csatársorban), ezúttal azonban a vendégek úgy gondolták, hogy védekező felállásban eredményesebbek lehetnek.

Az első játékrész legnagyobb lehetősége a hazaiak csapatkapitánya, Vitelki Zoltán előtt adódott, a középpályás azonban elhibázta a helyzetét. A piros-fehérek igazából csak akkor tudtak veszélyt jelenteni Balajcza Szabolcs kapuja előtt, ha Sipeki István az oldalvonal mellől, szabadrúgásból ívelhette középre a labdát. Hiába jött két-három alkalommal is remekül be a labda, a középen érkező támadók egy ütemet mindig késtek, így érintetlen maradt a Rákóczi hálója.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?


És ha már az első játékrészben dicsértük Sipeki István rúgótechnikáját, akkor meg kell említeni, hogy a folytatásban is a hazaiak karmesterének volt elsősorban köszönhető a DVTK vezető találata. Noha a korábbi fordulókban Balajcza Szabolcs többször is a kaposváriak legjobbjának bizonyult, ezúttal bizony hibázott a házigazda első gólja előtt, és csapata súlyos árat fizetett ezért. Igaz ugyan, hogy néhány perccel a diósgyőri gólt követően akár egyenlíthetett is volna a Rákóczi, azonban az újabb sarokrúgást követően eső gól végképp eldöntötte a három pont sorsát. Itt kell megjegyezni, hogy a második találatot jegyző Máté Pétert edzője, Gálhidi György az előző fordulóban, óvatosságból pihentette - az olimpiai válogatott védő két sárga lappal rendelkezik és a szakember nem szerette volna, ha a futballista besárgul a Kaposvár elleni találkozóra - és a döntése helyesnek bizonyult. A házigazda kétgólos előnyénél már sejteni lehetett, hogy a Rákócziban nem lesz annyi erő, amennyi a pontszerzéshez szükséges és így is lett.

A Diósgyőr folytatni tudta remek tavaszi szereplését és noha még négy forduló hátra van a bajnokságból, szinte bizonyos, hogy sikerül meghosszabbítania az első osztályú tagságát. Ami pedig a Kaposvárt illeti … Nos, az ősszel remekül szereplő együttes tavasszal csak árnyéka önmagának, utoljára ebben az idényben a második fordulóban a Matáv ellen tudott három pontot szerezni és ez válasz arra, hogy miért kell a kiesés ellen küzdenie. ---- 26. perc: Kovácsevics nagy lendülettel tört be a diósgyőri 16-oson belülre, az alapvonal közelében járt, amikor megtolta a labdát, az érkező Gáspár pedig becsúszott, és a kaposvári játékos lábát találta el. Arany Tamás játékvezető szögletrúgást ítélt…
36. perc: Nagy kavarodás támadt a vendégek 16-osánál, a védőkről kipattanó labdára Vitelki érkezett, aki 18 méterről, középről kapásból nagy lövést eresztett meg, de labdája centiméterekkel süvített el a bal felső sarok mellett.
51. perc: Sipeki 22 méteres lövését Balajcza szögletre ütötte. A bal oldalról Sipeki végezte el a szögletet, Balajcza rosszul számította ki a labda ívét, és az érkező Gáspár hat méterről, középről, zavartalanul fejelhetett a hálóba.

1-0

67. perc: Dianu a jobb oldalról szögletből kanyarította kapu elé a labdát, amelyre Máté Péter kitűnő ütemben emelkedett és nyolc méterről a léc alá fejelt.

2-0

75. perc: Sipeki indította a jobb oldalon megiramodó Mogyorósit, akinek beadását Virágh teljesen egyedül tehette maga elé, de aztán tíz méterről, ballal óriási helyzetből fölé lőtt.
87. perc: Halgas robogott el a jobb oldalon, pontosan emelt középre, Tisza négy méterről fejelt a bal alsó sarok irányába, a labdáját Balajcza kiütötte, a csatár ismétlésénél pedig a labda a bal kapufát is érintve került az alapvonalon túlra.
89. perc: Ismét Virágh került gólhelyzetbe, de a középpályás 12 méterről, mintha megijedt volna a kirohanó Balajczától és pontosan a kapusba lőtt. ---- Az első félidőben kapkodva és görcsösen játszottunk, a második 45 percben már jól futballoztunk. Kalapot emelek a fiúk előtt, hiszen bebizonyították, hogy éhező katonák is tudnak háborút nyerni.
Gálhidi György, a DVTK vezetőedzője

Alsóházi rangadóra készültünk. Elgondolásaink az első félidőben nem vezettek eredményre. A szünet után két pontrúgás után szerzett góllal kivégeztek bennünket, mi pedig elhibáztuk lehetőségeinket.
Prukner László, a NABI-Kaposvár vezetőedzője

Fény és árnyék
+++Diósgyőrött szárnyra kapott a hír, hogy a hazai játékosok negyedórás késéssel vonulnak majd ki a pályára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az elmaradt járandóságuk kifizetésére. Nos, a dologból nem lett semmi, a híresztelés kacsának bizonyult.

---A találkozó előtt egy nappal az egyik internetes fórumon megjelent a hazai ultrák felhívása, amelynek értelmében a találkozó előtt a bejáratnál urnákat helyeznek el, és kérték a drukkerek pénzadományát, hogy ezzel segítsék a játékosokat. Nos, ebből sem lett semmi.

Játékvezeto értékelése
Játékvezető: Arany Tamás (8) Az első félidőben egy gyanús hazai szerelést szabályosnak minősített, igaz a kaposváriak sem nagyon reklamáltak miatta. Ettől eltekintve nagyszerűen dirigálta a találkozót.
Asszisztensek: Kelemen A., Strehó S.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik