NBI B: Dunaújváros FC-BKV Előre 2-4

Benke ZoltánBenke Zoltán
Vágólapra másolva!
2005.04.10. 01:13
Címkék
18. perc: Lukács a tizenhatoson belül Nemecsekkel ütközött, a játékvezető 11-est ítélt. Sztanó lövését azonban Szerovai lábbal hárította.
21. perc: Sztanó jobb oldali beadását Tamási hét méterről a jobb alsó sarokba fejelte. 1-0
52. perc: Lukács szögleténél Szerovai bizonytalankodott, Sztanó két méterről a kapuba bólintott. 2-0
55. perc: Szepessy Dávid labdakezelési hibája után Béres csapott le a labdára, és jobbal 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2-1
72. perc: Török a tizenhatosnál átemelte a labdát Vaskón, és 12 méterről ballal a bal alsó sarokba helyezett. 2-2
75. perc: Béres tört be a dunaújvárosi büntetőterületre, Riedl becsúszva hazapöckölte a labdát, a csatár elesett. A játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott, Werle azonban gyatrán a kapu mellé lőtte a labdát.
80. perc: Sidó jól vette maga elé a labdát, és 12 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. 2-3
85. perc: Galántai és Tamási együtt rajtolt a labdára, a dunaújvárosi játékos könyökkel eltalálta ellenfelét, amiért a játékvezető egyből kiállította.
92. perc: Hazai szögletnél Sólyom előrement fejelni - pechére… A védők felszabadítása után ugyanis Török iramodott meg, és 40 méterről az üres kapuba gurított. 2-4

SÁRGA LAP
Varga A. (kezezésért) az 57., Sztanó (Török lerántásáért) a 70., Riedl (Bérest buktatta) a 75. percben

KIÁLLÍTVA
Tamási a 85. percben

SZÖGLETARÁNY: 8:2 (4:1)

A Magyar Kupában remekül szereplő Előre ellen szeretett volna javítani a dunaújvárosi csapat, hiszen legutóbb éppen hazai pályán szenvedett vereséget. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, többgólos vezetéshez juthattak volna (büntetőt is hibáztak), azonban Tamási fejesénél a jól védő Szerovai is tehetetlennek bizonyult. Ahogy az a labdarúgásban lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Bár a DFC még 2-0-ra alakította az állást, ám utána az egyre jobban fölénybe kerülő vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket, amelyeket jó százalékban értékesítettek is. A BKV még azt is megengedhette magának, hogy büntetőt rontson. Fordulatos, jó iramú mérkőzésen a Dunaújváros nem élt lehetőségei többségével, az Előre azonban 0-2-nél sem adta fel, aminek három pont lett az eredménye.

Mestermérleg
Szepessy László: - Egy órán keresztül az idény legjobb játékával öt-hat gólos előnybe kellett volna kerülnünk. Kettő nulla után azonban nem tudtuk eldönteni a találkozó sorsát a lelkes ellenféllel szemben.
Krecska János: - Az első játékrészben tompán játszottunk, a hazaiak eldönthették volna a mérkőzést. Utána azonban átestünk a holtponton, és megfordítottuk az eredményt. Erre csak az a csapat képes, amelyik a hétköznapokon keményen dolgozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik