A padon ülők sem duzzognak

VARGA T. RÓBERTVARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.03.20. 21:14
Címkék
Mindössze hat perc választotta el a Győri ETO-t attól, hogy a harmadik tavaszi mérkőzését is 1-0-s győzelemmel zárja, ám a Pécsi MFC Schindler Szabolcs révén csak begyötörte a vendégek kapujába a labdát. Siker a Ferencváros és a Debrecen ellen, döntetlen Újmecsekalján, három meccs, hét pont - ami lehetne kilenc is&
- Ha a tavaszi rajt előtt azt ígéri valaki, hogy három meccs után héttel több pontunk lesz, azt előre aláírom - mondta Reszeli Soós István, a Győr szakmai igazgatója. - A játékosaimnak is azt mondtam, eddig jól teljesítettünk, ám a szombati találkozó után van bennem hiányérzet. Ilyen kevéssel a meccs vége előtt nem szabad gólt kapni.- A lelátóról úgy tűnt, mintha játékosai azt hitték volna, ha a Ferencváros és a DVSC ellen elég volt az egy gól, most is elég lesz.- Minden mérkőzés más. A tavaszi nyitányon a kitámadó Fradi ellen több veszélyes ellenakciót vezettünk, a Debrecennel vívott találkozón pedig sokáig emberhátrányban futballoztunk. Ám elképzelhető, hogy tudat alatt valóban benne volt a játékosokban, hogy nyerhetünk egy góllal is: kétségkívül passzívabbak voltunk a kelleténél. Meglehet, nekem is be kellett volna avatkoznom, főleg azok után, hogy Nagy Tamás kollégám sorozatosan cserélt az egyenlítés reményében.- Mit tehetett volna a kispadról?- Például szólhattam volna Stark Péteréknek, jöjjenek ki jobban a tizenhatosunktól, próbálkozzanak többet lesre állítással. Bár az is igaz, hogy a néhány kapu előtti kavarodástól eltekintve nem volt benne a játékban, hogy a hazaiak megmentik az egyik pontot.- Mindezek ellenére nem volt feltűnő, hogy négy alapember, a kapus Szasa Sztevanovics, valamint Darko Peric, Tóth Péter és Vincze Ottó is hiányzott. - A két hónapos felkészülés idején mindenki rendesen edzett, tudatosítottuk a játékosokban, hogy tizennyolc labdarúgó futballozza végig a tavaszt, így nincs duzzogás, nagyszerű a csapatszellem.- De vajon nem lesz-e a későbbiekben gond abból, hogy Kenesei Krisztián, Lendvai Miklós, Stark Péter és Vincze Ottó is igazi vezéregyéniség?
- Ettől nem tartok. Már csak azért sem, mert az is az egy évvel ezelőtt elkezdett tudatos csapatépítés része, hogy a fiataljaink mellé olyan futballistákat szerződtetünk, akiktől tanulhatnak. Egyébként szeretek úgymond sztárjátékosokkal dolgozni. Velük lehet dolgozni, mert ők képesek eldönteni a meccseket.

- Lendvai Miklós úgy futballozik, mintha évek óta a Győr középpályása lenne, ellenben Kenesei Krisztián még nem alkotott maradandót.
- Mindketten gyorsan beilleszkedtek, ám teljesen mást követel tőlük a posztjuk. Eddig főként azok a játékosok hozták a meccseket, akik elsősorban rombolnak, mint például Lendvai Miklós, de idővel azok is főszereplők lesznek, akik építkeznek, mint mondjuk, Kenesei Krisztián. Érdekes egyébként, mennyire más kép alakul ki egy-egy játékosról a szurkolókban, mint amilyenek valójában. Úgy hozta a sors, hogy Lendvai Miklóssal szomszédok lettünk, és a rossz hírére egyáltalán nem szolgál rá, végtelenül kedves embert ismertem meg a személyében.

- Az ETO-nál többen is kijelentették a téli szünetben, hogy cél a dobogó.
- Szeretnénk végig versenyben lenni a harmadik helyért, de lehet, csak az utolsó fordulóban dől el, hogy ott végzünk-e, mert kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik