_Ez nem kell_

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.02.27. 20:41
Címkék
Összesen tíz gólt rúgott eddig a téli edzőmérkőzéseken Kovács Zoltán, az Újpest támadója. A 18-szoros válogatott csatár legutóbb szombaton volt eredményes, amikor mesterhármasával 45 perc alatt elintézte a Vasast, hiszen az első félidő után 3-0-s eredménnyel fordultak a csapatok, s a meccset végül 4-2-re nyerték a lila-fehérek.
A télen Kovács Zoltán visszaszerezte a helyét az újpesti kezdő tizenegyben. Az ősszel, amikor visszatért a kínai Sencseng Csianlipaótól, legtöbbször csere volt. Azért így is volt emlékezetes bajnokija, hiszen Debrecenben a tartaléksorból beállva szerzett győztes gólt.

Furcsa volt, amikor a padon kellett ülnie

- Gondolom, dolgozott önben a bizonyítási vágy, amikor elkezdte a téli felkészülést, hiszen nem nagyon szokhatott hozzá, hogy csereként álljon be az Újpestbe.
- Az volt a célom, hogy visszaszerezzem az évekkel ezelőtt egyszer már kiharcolt helyemet - mondta Kovács Zoltán. - Amikor tíz évvel ezelőtt a Megyeri útra kerültem, egyből kezdő voltam, és ha jól emlékszem, csak kétszer ültem a kispadon. Amikor visszatértem, meg kellett barátkoznom a gondolattal, hogy itt van egy összeszokott együttes, amibe akkor nem fértem be. Nagyon furcsa volt. Az edzőink, Mészöly Géza és Véber György le is ültek velem beszélgetni, és korrektül elmondták, hogy ez a helyzet. Én is csak egy játékos vagyok, meg kell küzdenem a többiekkel. De azt is közölték, hogy egyelőre nem leszek kezdő, viszont hosszú távon számítanak rám, megkapom a bizonyítási lehetőséget. Természetesen nem sértődtem meg, hanem elkezdtem hajtani, küzdöttem a helyemért. Az edzők betartották, amit ígértek, és ez nagyon fontos.

- Nem lehetett könnyű hozzászoknia az új helyzethez.
- Nem is akartam ezt a szituációt állandósítani. Az ősszel hat mérkőzést játszottam, háromszor voltam kezdő és két gólt rúgtam, ebből az egyik győzelmet ért. Azt gondolom, már ezeken a meccseken is jeleztem, hogy van helyem az együttesben. De nem voltam elégedetlen, edzettem szorgalmasan tovább akkor is, amikor a cserék közé jelöltek. A hozzáállásomat nem befolyásolja, tartalék vagyok-e vagy kezdő, én mindig bizonyítani akarok.

- Már biztos a helye az együttesben?
- Ha ez a mai Újpest kapcsán egyáltalán kijelenthető, akkor igen, noha természetesen senkinek sincs bérelt helye. Van néhány meghatározó játékos, de nagyon komoly harc dúl egy-egy helyért, mert sok a jó játékos a keretben. Bízom benne, hogy nekem mindig lesz helyem a kezdők között, de nem dőlök hátra, ugyanúgy dolgozom, mint minden labdarúgó. ---- N ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik