Ügyvédi segítség az Újpestnek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.02.01. 21:50
Címkék
Bizonytalanságról szóló hírek érkeztek Újpestről az utóbbi időben. Ám a helyzet hamarosan sokat javulhat.
Az tény, hogy a játékosoknak és az edzőknek tartozik még a kft. némi prémiummal, de a közeljövőben ez az ügy is rendeződhet. Mint arról tegnapi számunkban beszámoltunk, a lila-fehér csapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosi tanácsa összeül, és elképzelhető, hogy bemutatnak egy új befektetőt. Információink szerint Kovács Péterről van szó, aki főállásban ügyvéd, és hosszú ideje az Újpest szimpatizánsa. Korábban már támogatta a Megyeri úti utánpótlás-nevelést, és hosszú ideje egyeztet a jelenlegi tulajdonosokkal. Persze egyelőre minderről csak feltételes módban írhatunk, hiszen a megállapodást még nem írták alá, így akad még néhány nyitott kérdés. Például az, hogy kinek a tulajdona csappanna meg Kovács Péter üzletrészszerzésével.
Egyes hírek szerint Kovács Péter Muszbek Mihály üzletrészét szerezheti meg. A korábbi ligaigazgató a nyáron szerzett részesedést a cégben, ám az utóbbi időszakban többször is felröppent a hír, hogy elhagyja a kft.-t. Nos, ezt tegnap délután is cáfolta. Megkeresésünkre azt mondta, továbbra is marad Újpesten.
A kft. vezetői kedd este, lapzártánk után tárgyalásokat kezdtek a holland Feyenoord képviselőivel. A tervek szerint az Újpest és az UEFA-kupában jól szereplő együttes a jövőben együttműködne. Az elképzelésekről további információ nem szivárgott ki. Anynyit sikerült megtudnunk, hogy a megbeszéléseket Kiprich József is segíti, aki korábban a Feyenoord játékosa volt. Talán az sem elhanyagolható szempont, hogy néhány évvel ezelőtt az Újpest jelenlegi edzője, Mészöly Géza Tatabányán együtt futballozott Kiprich Józseffel. A korábbi válogatott csatár így szerepet kaphat Újpesten, tagja lehet a társaság új menedzsmentjének.

Miroslav Drobnak lendületesen cselezett, és még a honfitársainak sem adott kegyelmet (Fotó: Farkas József)
Miroslav Drobnak lendületesen cselezett, és még a honfitársainak sem adott kegyelmet (Fotó: Farkas József)
Miroslav Drobnak lendületesen cselezett, és még a honfitársainak sem adott kegyelmet (Fotó: Farkas József)
"Vélhetően el tud utazni az Újpest Antalyába edzőtáborozni, mivel rendelkezésre áll a kellő összeg" - mondta Mészöly Géza. A csapat a jövő hét végén indulna, és tíz napot töltene el Törökországban.
Az Újpest kedden a szlovák Banska Bystricával mérkőzött. A vendég besztercebányai együttes ötös mezében egy régi ismerőst köszönthettek a nézők, mégpedig a lila-fehérek korábbi csapatkapitányát, a 2002-es Magyar Kupa-győztes együttes tagját, Frantisek Kunzót. A középpályásnak gyaníthatóan nem ez a találkozó lesz a legkellemesebb újpesti emléke, mivel a második félidőben összefejelt a Megyeri úton próbajátékon szereplő honfitársával, Miroslav Drobnakkal. Frantisek Kunzo jobb szemöldökét néhány öltéssel össze kellett varrni. Miroslav Drobnak mellett bemutatkozott Böjte Attila is, aki az elmúlt fél évben sehol sem játszott, előtte viszont a Győr játékosaként háromszor szerepelt a válogatottban.
Rossz hír is van Újpestről. A Magyar Labdarúgóliga fegyelmi bizottsága tegnapra beidézte a lila-fehérek képviselőjét, mivel a kft. nem fizette ki a nyáron vásárolt Kőhalmi András árát (2.4 millió forintot) a másodosztályú REAC-nak. A tárgyalást végül elnapolták.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik