Most aztán valóban kötelező a jó foci

B. NAGY ZOLTÁN, KECSKÉDI KRISZTIÁN, RÁC BENEDEK BALÁZSB. NAGY ZOLTÁN, KECSKÉDI KRISZTIÁN, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.01.15. 20:41
Címkék
Vasárnap újabb fordulót rendeznek az Arany Ászok terembajnokság küzdelmeiben, a Budapest Sportarénában hat csapat küzd meg annak eldöntéséért, hogy melyikük jut a debreceni döntőbe, és melyik együttesnek marad még esélye arra, hogy amolyan nyertes vesztesként, vagyis jobb második helyezettként szintén a hatos finálé résztvevője legyen.
Az NSO ajánlja:

Menetrend

Második forduló - Budapest, január 16. (vasárnap):
A-csoport: MTK Budapest, NABI-Kaposvár, Nyugat válogatottja
B-csoport: Bp. Honvéd, Pécsi MFC, Ferencváros

Első forduló - Nyíregyháza, január 8. (szombat):
Cikkünk a selejtezőről:
Kiváló futball, újpesti diadal
Fotógalériánk a selejtezőről:
Az NSO ajánlja:

Menetrend

Második forduló - Budapest, január 16. (vasárnap):
A-csoport: MTK Budapest, NABI-Kaposvár, Nyugat válogatottja
B-csoport: Bp. Honvéd, Pécsi MFC, Ferencváros

Első forduló - Nyíregyháza, január 8. (szombat):
Cikkünk a selejtezőről:
Kiváló futball, újpesti diadal
Fotógalériánk a selejtezőről:
A helyszín szinte kötelezi az együtteseket arra, hogy szenzációs mérkőzéseket vívjanak, elvégre a Papp László Sportaréna elődjében, a Budapest Sportcsarnokban többször hét-nyolcezer szurkoló előtt, káprázatos miliőben futballozhattak a játékosok. Vélhetően most is sokan lesznek, a pénztárak már 9 órakor kinyitnak (a Honvéd-szurkolókat érintő hír, hogy ők 14 órakor találkoznak a Határ úton, és onnan együtt, biztonsági emberek kíséretében mennek a csarnokba). A kilenc meccs mellett játékok is lesznek, a szkanderversenyben az erő, a pólóvadászatban a szerencse dönthet. Az m1 élőben közvetít két mecscset, a Hír TV pedig hétfőn és kedden összefoglalót sugároz.

Budovinszky Krisztián az eddig még futballmentes Budapest Sportarénában is szívesen elengedné azt a rettegett jobbot (Fotó: M. Németh Péter)
Budovinszky Krisztián az eddig még futballmentes Budapest Sportarénában is szívesen elengedné azt a rettegett jobbot (Fotó: M. Németh Péter)
Budovinszky Krisztián az eddig még futballmentes Budapest Sportarénában is szívesen elengedné azt a rettegett jobbot (Fotó: M. Németh Péter)
Alábbi összeállításunkban a pályára lépő csapatok egy-egy játékosát kértük meg, hogy elevenítse fel a teremfocihoz kapcsolódó egy korábbi - fájdalmas avagy örömteli - sztoriját.
Akárcsak az ellenfelek, a Honvéd játékosai is teremben gyakoroltak a hét során. Igaz, a Bozsik-stadionbeli állapotokat ismerve, így legalább nem kellett attól tartaniuk, hogy a katasztrofális minőségű pályán megsérül valamelyikük… A piros-feketék hátvédje, Budovinszky Krisztián közölte, szombaton is gyakoroltak, de a házi gólkirály szerint hiányzik majd a csapatból a Piero Pini szerint túl sokat kereső Vámosi Csaba. A nagy erejű szabadrúgásairól is ismert hátvéd ígéri: akár saját kapujától is megpróbálkozik a gólszerzéssel…
A heti öltözőbeli egérfogóverseny után adódik a kérdés: mivel a kispestiek már összebarátkoztak az apró rágcsálókkal, nem viszik-e amolyan titkos fegyverként magukkal őket?
"Nem viszünk egereket a vasárnapi teremtornára - válaszolt a csapattársak hangos nevetése közepette Budovinszky. - Az ötlet nem rossz, de ígérhetem a szurkolóinknak, hogy nem egerek, hanem kispesti oroszlánok futnak majd ki a pályára."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a terem-bajnokságot?

---- Nehéz ellenfelekkel került szembe a Pécs a terembajnokság budapesti selejtezőjében, ahol a Ferencváros és a Honvéd lesz az ellenfele. Pest Krisztián (képünkön jobbra) szerint nem ők az esélyesek, de mivel a teremfoci egészen más műfaj mint a nagypályás, így bármi megtörténhet. Az ősszel négy gólt szerző játékos elmondta: sosem volt igazán oda a teremfutballért, ráadásul öt évvel ezelőtt még az Újpest labdarúgójaként volt egy keresztszalag-szakadása, és azóta óvatosabban mozog kispályán.
"A sérülésem után már épp felépülőben voltam, amikor Kisteleki István engedélye nélkül részt vettem egy baráti tornán, és a sajtóban megjelent a nevem. Az nem jött túl jól… Az ügyet sajnos utána sem beszéltem meg a mesterrel, és bár nem büntetett meg, éreztem, hogy neheztel rám. Azért kellemes emlékeim is vannak a teremfociról. Minden decemberben rendeznek egy teremtornát Szekszárdon, majd két éve immár Mohácson, ahol összejönnek a korábbi pécsi futballisták. A nagy közönségsikert hozó tornán az idén is ott volt Dárdai Pál, Fehér Csaba és Bódog Tamás is, az örömfoci pedig este jó hangulatú bankettel zárult. ---- Az NB I B Nyugat-válogatottjában az egyik alapember Werle Tibor, a BKV Előre futballistája lehet. Társai kifejezetten szeretnek vele együtt játszani, hiszen a mezőny egyik legtechnikásabb labdarúgójának tartják, aki jó barátságban van a labdával. Az egyik emlékezetes eset négy éve történt meg vele, amikor még a Vasas elődjében, a Krepp-2000 csapatában játszott az NB I-es terembajnokságban.
"A miskolci Berek Rolád Technika Háza ellen vívtunk bajnokit, amikor a második játékrészben játékvezetői labdaejtéssel folytatódott a játék - mondta Werle Tibor. - Úgy rúgtuk vissza azt, hogy magas ívben az ellenfél kapusa felé szállt, aki könnyedén megfoghatta volna a labdát. Igen ám, de ő azt hitte, mellémegy a labda, és addig nézelődött, míg a labda végül a hálójában landolt. Az ellenfelünk sportszerűtlennek minősítette a szituációt, mi pedig hiába bizonygattuk, hogy ezt a potya gólt csakis a bakizó kapusuknak köszönhetik. Végül simán nyertünk, így a lefújás után nem volt probléma az esetből." ---- Tavaly csak a Debrecen állította meg az MTK-t, ám a kék-fehérek az idén is esélyesként vágnak neki a küzdelmeknek.
"Várom már a vasárnapot, hiszen nagyon szeretek teremben futballozni - mondta Füzi Ákos, az MTK csapatkapitánya. - A kispályás játékot szerintem mind a futballisták, mind a szurkolók élvezik. Itt pörgős a játék, sok gól van, ráadásul a csarnokban mindig jó a hangulat."
A hátvéd amiatt sem volt szomorú, hogy az idén végre a fővárosban játszanak, mivel az utóbbi években a selejtezők során már beutazták az egész országot. Füzi Ákosnak azonban nem csak azok a teremtornák emlékezetesek, amelyeken profiként vett részt: "Győrött nagy hagyománya van a teremfocinak. Különleges élményt jelentett, hogy több alkalommal is egy csapatban léptem pályára édesapámmal, illetve a bátyámmal. Sőt megtörtént, hogy egy nonstop futball miatt éjjel kettőkör kellett mezt húznom. De nem gond, a fociért bármire képes vagyok." ---- Sebészi pontosságú távoli bombákkal, tért ölelő átadásokkal és kivételes rugótechnikájával hívta fel magára a figyelmet az ősszel Tőzsér Dániel (képünkön).
"Már nagyon várom a meccseket - mondta a fiatal játékos. - Számomra nem lesz majd újdonság, ha netán telt ház előtt lépünk pályára. Általános iskolásként kerültem Szarvasról Debrecenbe, és ott természetesen sokszor szerepeltem a korosztályos csapatokkal teremtornákon. Inkább több, mint kevesebb sikerrel. Horváth Bélára, a csapatunk edzőjére jó szívvel emlékszem a mai napig is. Nemcsak remek tréner volt, hanem kitűnő ápoló is. Régebben, még ifistaként az egyik tornán csúnyán kiugrott az ujjam. Ahogy ránéztem, majd kiugrott a szívem is, de ő odaszaladt és egy gyors mozdulattal a helyére rakta. Azóta semmilyen baleset nem történt velem teremben - de ezt lekopogom, akár azzal az ujjammal is…"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik