Edzés - Mészöly Géza nélkül

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.01.05. 22:01
Címkék
Megkezdte a felkészülést az Újpest a tavaszi szezonra, és az első edzésen mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy a lila-fehérek bizony komolyan veszik a nyíregyházi teremtornát.
A Megyeri útiak a szombati csoportmeccsek keretében a Diósgyőr és a Nyíregyháza ellen lépnek majd műfűre, addig pedig a Vízművek sporttelepén felállított palánkos kispályán gyakorolnak - egyelőre a szabadságát töltő Mészöly Géza nélkül, akit Véber György pályaedző helyettesít.

Feczesin Róbert nagy lehetôséget kapott a sorstól, hiszen az egyik angol sztárcsapatnál mutathatja meg, hogyan bánik a labdával (Fotó: Czagány Balázs)
Feczesin Róbert nagy lehetôséget kapott a sorstól, hiszen az egyik angol sztárcsapatnál mutathatja meg, hogyan bánik a labdával (Fotó: Czagány Balázs)
Feczesin Róbert nagy lehetôséget kapott a sorstól, hiszen az egyik angol sztárcsapatnál mutathatja meg, hogyan bánik a labdával (Fotó: Czagány Balázs)
Az első edzésnapon több hiányzó is volt, közülük van olyan játékos, aki hamarosan csatlakozhat a kerethez, de van olyan is, aki egy ideig biztosan nem lesz az Újpest labdarúgója. A lila-fehér klub vezetése felbontotta a nyáron Pécsről igazolt Gaál Miklós szerződését, aki így szabadon távozhat. A korábban az utánpótlás-válogatottban is szereplő ballábas védő nem vált meghatározó futballistává Újpesten, kétszer hoszszú sérülés is gátolta a folyamatos munkában, de egészségesen sem alkotott maradandót.
Síelni volt, és megsérült Juhár Tamás. A rutinos védő a Testnevelési Egyetem hallgatójaként Kovács Zoltán társaságában vett részt ausztriai síturán, és egy rossz mozdulat után kifordult a válla, amellyel korábban már volt problémája, így kéthetes pihenéssel kezdi az új évet. Komoly kivizsgáláson kell átesnie Grósz Róbertnek, akiről először azt hitték, hogy trombózisa van, és bár a vizsgálatok kizárták az érrendszeri betegséget, de egyelőre bizonytalan ideig nem edzhet a védő.
Egy régi ismerős is játékra jelentkezett a Megyeri úton, ám egyelőre nem készülhet a csapattal. Bánka Kristófot még a nyáron az Újpest kölcsönadta a Nyíregyházának, ahol a középpályás rendszeresen játszott is, ám a télen Détári Lajos, a nyírségiek szakmai tanácsadója úgy döntött, nem tart igényt a futballista további szolgálataira. A visszatérés azonban nem egyszerű, hiszen a délelőtti tréning előtt Nyíregyházáról senki nem értesítette a fővárosi klubot a kialakult helyzetről, így Bánka Kristóf hivatalosan továbbra is a piros-kékek futballistája, vagyis nem edzhetett Újpesten.
Ott volt viszont a kispályán Feczesin Róbert, akire nagy feladatok várnak január 9-től: a fiatal csatár akkor utazik Angliába, ahol a Chelsea teszteli majd. Mint arról már beszámoltunk, a londoni sztárcsapat utánpótlásgárdájánál tölthet el majd néhány napot a támadó, ám a Bajnokok Ligája-győzelemre törő együttes vezetői módósítottak a terveken, azaz előbb az ifikkel, majd a felnőttekkel is eltölt három-három napot Feczesin Róbert, vagyis José Mourinho edzésein kell megfelelnie.
"Amiatt nem különösebben izgulok, hogy világsztárokkal leszek majd együtt - mondta Feczesin Róbert. - Először is magamnak szeretném bizonyítani, hogy érett vagyok erre a megméretésre. Remélem, sikerrel járok majd. Több verzió is elképzelhető, még az is, hogy kölcsönadnak egy második ligás együttesnek, de ne menjünk ennyire előre. Az a lényeg, hogy minden megfelelően alakuljon, a részletek tisztázásával még nyugodtan várhatunk."
Az Újpest egyelőre lényegében az őszi keretével készül a tavaszra. Mint Gyulay Zsolt, a lila-fehérek egyik tulajdonosa lapunknak elmondta, egyelőre nem is várható komoly változás, hiszen először a jelenlegi játékosokkal szemben fennálló tartozásukat szeretnék rendezni. Amennyiben ez megvalósul - ehhez kell többek közt Feczesin Róbert értékesítése -, akkor lehet szó erősítésekről (hallani lehetett és lehet arról, hogy a Megyeri úton szívesen látnák a fehérvári Hercegfalvi Zoltánt és Tóth Balázst, a kispesti Vadócz Krisztiánt, a Ciprusról haza készülő Lendvai Miklóst, valamint a kaposvári Jovánczai Zoltánt).
A klubnál a háttérben is zajlik a munka. Gyulay Zolt beszámolt arról, továbbra is égető szükség van újabb, tőkeerős támogatók bevonására, hogy a futballcég továbbra is megfelelően működjön és eredményesebb legyen. A tervek szerint január utolsó napjáig ez ügyben is lesz előrelépés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik