A nem túl félelmetes lila-fehér csapat

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.12.23. 20:49
Címkék
Hagyományos szezon végi értékelésünk ezúttal nem olyan hagyományos: az ősszel történtek felidézése, a szezon legjei és a statisztikák mellett ugyanis arra kértük az edzőket, ők maguk is osztályozzák a játékosaikat, továbbá árulják el nekünk, mennyire voltak elégedettek a játék egy-egy elemével. Tehát itt van az ősz, itt van újra...
A kezdés előtt még a visszafogottnak számító újpesti szimpatizánsok is azt mondták, hogy a csapatuknak bizony simán az első három között kell majd lennie az ősz végén. Ehhez képest a gárda negyedik helyen áll az Arany Ászok Ligában - és ez bizony kudarcnak számít.
Az Újpest a tavasszal egy már-már szédítőnek mondható sorozatot produkálva a nyolcadik helyről indulva másodikként zárt, és ha megnyerte volna az utolsó mérkőzését, akkor a bajnokság élén végzett volna. Az ősszel viszont nem tudott olyan meggyőző eredményeket produkálni a Mészöly Géza edzette együttes, mint korábban, pedig a keret még némileg erősebb is lett. Jobb oldali védőként érkezett Grósz Róbert, a bajnokság közben pedig visszatért Kínából a 18-szoros válogatott Kovács Zoltán. A helyzet azonban nem lett jobb, hiszen az Újpest sokáig nem tudott nyerni hazai pályán, sőt a Sopron elleni 1-4 vagy a Nyíregyháza elleni hazai 3-3 intő jel volt arra, hogy valami megtört a liláknál, habár az együttes továbbra sem játszott rosszul, csak az eredmények maradtak el. Ami pozitívum: idegenben mindössze egyetlen alkalommal kapott ki az Újpest, az utolsó vendégfellépésén Zalaegerszegen.
Ha a bajnokságban kudarcnak számít a negyedik hely, akkor a Magyar Kupában még inkább akként értékelhető a bodajki bukás: az újpestiek zsinórban harmadszor estek ki a sorozatból úgy, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat otthonában vizitáltak (előbb Tápiószecsőn, majd Kaposvölgyén, idén Bodajkon kapott ki az együttes).

A lilák szerepelhettek az UEFA-kupa idei selejtezőiben is. Az első körben meggyőző fölénynyel ütötték ki a Servette gárdáját, hiszen a világbajnoki címmel büszkélkedő Christian Karembeu-vel felálló svájciakat Budapesten 3-1-re, Genfben pedig 2-0-ra verte az Újpest. A következő körben érkező német VfB Stuttgart azonban már túl nehéz ellenfél volt, a Megyeri útiak meg sem tudták közelíteni a svábok színvonalát és simán kiestek (1-3, 0-4).
A keretbe újabb fiatal játékos épült be, Feczesin Róbert után Vermes Krisztián is a felnőttek közé került az utánpótláscsapatból, és a védő nem is vallott szégyent, megállta a helyét a bajnokikon. ---- B ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik