Dajka László hisz az álmaiban

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2004.11.13. 21:08
Címkék
Habár a Békéscsaba egyelőre az Arany Ászok Liga 16., azaz az utolsó helyén áll, a klubnál és persze a városban optimistán tekintenek előre. Mint mindennek, ennek is megvannak az okai: a klub anyagi gondjai valamelyest rendeződni látszanak, a vezetőség pedig ígéri, ha egy csapásra nem is, de fokozatosan azért megoldódnak a financiális problémák. A bizakodás másik oka az új edző személyében keresendő. Mint ismeretes, az MTK elleni mérkőzést megelőzően a klub vezetői szerződést bontottak Vágó Attilával, és két mérkőzésre a ligacsapat addigi edzőjét, Jakab Pétert bízták meg a csapat szakmai munkájának irányításával. Az időközben Sopronból menesztett Dajka László csütörtökön lett hivatalosan az Előre FC vezetőedzője.
- Most, hogy eltelt néhány nap, elmondhatná, hogy milyenek a benyomásai?
- Szerencsére csupa pozitívumot említhetek - mondta Dajka László. - Láttam a Békéscsaba utolsó két mérkőzését, az MTK és a Debrecen ellenit is, és azt vettem észre, hogy az elmúlt hetek teljesítményéhez képest már ezeken a találkozókon is próbáltak többet adni a játékosaim.
- Az MTK ellen már az egy pont is bravúrnak számít, az aranyéremért küzdő Debrecen ellen pedig szoros csatában maradt alul az Előre, de - és ez a lényeg - nem győzött.
- A MTK ellen reális eredmény volt a döntetlen, és véleményem szerint a Debrecen ellen is rászolgáltunk volna legalább az egyik pontra. Ha kicsit jobban koncentrálunk, akkor máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, arról nem beszélve, hogy az első gólunkat - és a véleményemet több szakember is alátámasztotta - lesállást követően kaptuk, aminek az volt az oka, hogy a partjelző egyszerűen lemaradt az akcióról. Ezzel azonban nem szeretnék már foglalkozni, bízom abban, hogy a sors egyszer visszaadja azt, amit most elvett tőlünk.
- A válogatott máltai vébéselejtezője miatt most kicsit hosszabb szünet következik a bajnokságban. Jókor jön ez a csapat számára?
- A szünet jókor jött, a pályák használhatatlansága miatt azonban olyan, mintha nem is lenne. A tervezett munkának ugyanis a töredékét sem tudom elvégeztetni a fiúkkal, még szerencse, hogy a környékbeli alacsonyabb osztályú Békés, valamint a Jamina együttese rögvest segített, és edzhetünk a pályáikon.

Dajka László bosszús, mert albérletben kell dolgoznia a csapatával (Fotó: Farkas József)
Dajka László bosszús, mert albérletben kell dolgoznia a csapatával (Fotó: Farkas József)
Dajka László bosszús, mert albérletben kell dolgoznia a csapatával (Fotó: Farkas József)
- Mit gondol, a hátralévő két mérkőzésen a Kaposvár és a Pécs ellen mire lehetnek képesek?
- Ahhoz, hogy ne szakadjunk le túlságosan, pontokra lenne szükségünk. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz fába vágtam a fejszémet, mivel azonban a klub vezetői éreztették velem, nagyon szeretnék, ha én lennék a csapat edzője, így nem mondhattam nemet. A Kaposvár elleni mérkőzésig pedig annyit mindenképpen szeretnék elérni, hogy a csapat mentálisan és taktikailag is előrelépjen. A tavaszi szezon kezdete előtt pedig lesz időnk rendezni a sorokat, és komoly keretszűkítésre is lehet számítani.
- Ezek szerint jó néhány játékostól megválik. Miért nem erősítésről beszél inkább?
- Néhány játékostól valóban elköszönünk a télen. Jelenleg tíz külföldi labdarúgó van a keretben, és úgy gondolom, hogy az ő számukat is csökkenteni kell valamelyest. És akkor a kérdésére következzék a válasz: a megüresedett helyekre két-három minőségi játékost szeretnénk igazolni, akikkel kiegészülve biztos bentmaradó együttessé nőheti ki magát csapatom. Remélem, mindez nem marad álom…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik