Pontmentés emberhátrányban

A mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.10.02. 20:40
Címkék
Szinte bizonyos, hogy a vendégek szakmai igazgatója, Garami József egy cseppet sem lett volna szomorú, ha csapata Honvéd elleni mérkőzését nem a Bozsik-stadionban, hanem a Hungária körúton rendezik.


A kék-fehér együttes ebben a bajnokságban valamennyi hazai összecsapását megnyerte - ráadásul még gólt sem kapott a Hidegkuti-stadionban -, vendégként azonban ez idáig nem volt sikerélménye az MTK-nak.
Nos, 43 percen keresztül a vendégalakulat szinte semmi veszélyt nem jelentett Maximilian Oraze kapujára. Azt nem lehet állítani, hogy a házigazda óriási mezőnyfölényben futballozott volna, ám tény, hogy sokkalta inkább a piros-fekete alakulat akarata érvényesült. A Honvéd elsősorban a jobb oldalon tudott az MTK védelme mögé kerülni, csakhogy Végh Zoltánnak sokáig semmi dolga nem akadt. Jovan Drobnjak ballábas átlövése jelentette az első félidő legszebb jelenetét.

Két fiatal tehetség nagy csatája – a válogatott keretbe már meghívott Vadócz Krisztiánnak (balra) rendre keményen meg kellett harcolnia a labdáért Pollák Zoltánnal (Fotó: M. Németh Péter)
Két fiatal tehetség nagy csatája – a válogatott keretbe már meghívott Vadócz Krisztiánnak (balra) rendre keményen meg kellett harcolnia a labdáért Pollák Zoltánnal (Fotó: M. Németh Péter)
Két fiatal tehetség nagy csatája – a válogatott keretbe már meghívott Vadócz Krisztiánnak (balra) rendre keményen meg kellett harcolnia a labdáért Pollák Zoltánnal (Fotó: M. Németh Péter)
Szinte a semmiből jött a vendégek vezető találata. A Honvéd védelme nagyot hibázott, és az MTK támadójának, Welton Silvának nem okozott gondot, hogy az első lehetőségét gólra váltsa.
A folytatásban hamar eldönthette volna a három pont sorsát a vendégegylet, hiszen a kék-fehérek támadója, Welton Silva kicselezte szinte a teljes hazai védelmet, remekül hozta helyzetbe társát, Kanta Józsefet, ám a 20 éves labdarúgó néhány másodpercen belül kétszer is Maximilian Orazéba rúgta a labdát. A második játékrész felénél Budovinszky Krisztiánt kiállította a bíró, és mivel ekkor az MTK még 1-0-ra vezetett, számítani lehetett arra, hogy Garami József együttese taktikus játékkal elhozza a három pontot a Bozsik-stadionból. Aztán egy szögletrúgást követően Vámosi Csaba egyenlített, és érdekes módon a hátralévő időszakban inkább a tíz emberrel küzdő hazai egylet akarata érvényesült a pályán. Az MTK Budapest nem tudott mit kezdeni létszámfölényével, és bár így is megszerezte első idegenbeli pontját, gyanítható, hogy Garami József nem örülhetett teljes szívvel a Bozsik-stadionbeli iksznek.

Juhász Roland megsérült

Nem lehet ott a a válogatott mai találkozóján Juhász Roland. Az MTK védője a 72. percben öszszefejelt Vámosi Csabával, és az első orvosi diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett. Dr. Szilágyi György a mérkőzés után a Sportkórházba szállíttatta a válogatott védőt: "Szó sem lehet arról, hogy Juhász Roland bekapcsolódjon a válogatott munkájába, vélhetően két-három nap pihenés vár rá."

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- 18. perc: Füzi Ákos a bal oldalon indította az előre törő Pollákot, aki jól adott középre. Welton Silva "lekészítette" a labdát Jezdimirovics elé, az MTK középpályása pedig középről, jobbal, 18 méterről lőtt, a kapu közepébe tartó labdát Oraze védte.
23. perc: Bábik passzolt vissza a bal oldalon előre törő Budovinszkyhez, aki a 16-os jobb oldali sarkáról lőtt, Végh azonban bravúrral, lábbal védett.
44. perc: Lambulics tört előre. A hazai térfél közepén gondolt egy merészet, és indította a jobbösszekötő helyén kilépő Welton Silvát, aki lefutotta Budovinszkyt, majd éles szögből, 13 méterről, jobbról, jobbal úgy lőtte a labdát a felső sarokba, hogy az a vetődő Oraze kezét is érintette.
0-1
53. perc: Vadócz vesztette el a labdát a hazai 16-os előtt. Welton Silva szerezte meg azt, bevezette a 16-oson belülre, majd a bal oldalon akciót kísérő Kanta Józsefhez passzolta. Az MTK apró termetű támadója egy átvétel után jobb lábbal lőtt, Oraze azonban bravúrral védett. A labda kipattant a kapufáról, ismét Kantához került, aki újra a jobbal lőtt, azonban Oraze eszén másodszor sem tudott túljárni. A Honvéd egyik legjobbja lábbal hárított.
66. perc: Budovinszky hátulról szabálytalanul próbálta szerelni Kanta Józsefet. Az MTK-csatár nagyot esett, Juhos Attila játékvezető pedig a vétkesnek felmutatta a piros lapot.
70. perc: Vámosi végzett el középről szabadrúgást, az MTK kapujától 35 méterre. Hatalmas lövése után Végh az alapvonalon túlra tolta a labdát.
72. perc: Dancs végezte el a szögletet a jobb oldalról. Nagyszerűen ívelte középre a labdát, Vámosi ugrott a legmagasabbra, és 12 méterről, középről úgy fejelte a kapuba a labdát, hogy a gólvonalon az egyik vendégvédő még beleért a labdába, de már nem tudott hárítani.
1-1 ---- Bognár György, a Bp. Honvéd vezetőedzője: - Keményen harcolt mindkét együttes, ezért úgy érzem, hogy a játék képe alapján teljesen igazságos eredmény született.

Garami József, az MTK szakmai igazgatója: - Nem örülük igazán a pontszerzésnek, mert megítélésem szerint nagy győzelmi esélyt szalasztottunk el ezen a mérkőzésen.

Gólszerző: W. Silva (0-1) a 44., Vámosi (1-1) a 72. percben Sárga lap: Jezdimirovics (buktatta Vadóczot) a 33., Vámosi (Füzi buktatásáért) az 50. percben. Kiállítva: Budovinszky a 66. percben Szögletarány: 7:2 (5:1)

Játékvezető: Juhos Attila (7). A sokat futó bírónak apróbb hibái akadtak a mezőnyben, ám nagyobb baj, hogy tévedéseit újabb hibákkal próbálta feledtetni. A második félidőben, amikor Marcel Horky buktatta Kanta Józsefet, elmulasztotta felmutatni a sárga lapot a középpályásnak.
Asszisztensek: Tumó, Strehó ---- +++ Rendkívül figyelmesek voltak a házigazdák. A műsorközlő a mérkőzés előtt megemlékezett az MTK legendás labdarúgójáról, Sándor Károlyról, aki a múlt héten vehette át életműdíját a sportújságíró-szövetségtől.

--- "Szülőknek az öltöző épületében tartózkodni tilos!" - harsogta a felirat a Honvéd főépületének bejáratánál. Mosolyogtató… Valószínű, nem Illés Béla édesapjára és édesanyjára gondoltak a rendezők, hanem az ifjúsági és serdülő korú labdarúgók kísérőire…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik