Détári csalódása az első randevún

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.09.23. 20:43
Címkék
"Ez is jól kezdődik…" - bosszankodhatott Détári Lajos, a Nyíregyháza szakmai tanácsadója a Bőcs ellen 2-1-re elveszített kupameccs után. Az egykori ötszörös világválogatott játékos Szabó Andrással kedden vette át a Spartacus szakmai munkájának irányítását. Az első mérkőzésre nem kellett sokat várni, hiszen alig 24 órával később már tétre ment a játék.
- Ez a találkozó arra volt jó, hogy megismerjem az együttest - mondta Détári Lajos. - Sok időt nem tölthettem együtt a kezdés előtt a labdarúgókkal, hiszen fél tizenkettőkor találkoztunk először, és szinte azonnal mérkőzést kellett játszanunk.
- Milyen benyomásokat szerzett?
- Tudom, hogy ez a kudarc a presztízsveszteség mellett anyagilag sem jött jól a Spartacusnak. De minden rosszban van valami jó, most legalább valós képet szerezhettem a futballisták állapotáról; persze az lett volna az igazi, ha a nem éppen jó futballunkkal is továbbjutottunk volna. A találkozó után, majd csütörtökön is sokat beszélgettünk, és világosan elmondtam a labdarúgóknak, hogy a jövőben csak az kap szerelést, aki mindent megtesz a Nyíregyháza jó szerepléséért.
- Kilencven perc tapasztalata után mit gondol, miben kell leginkább fejlődnie az együttesnek?
- Sok mindent fel tudnék sorolni, de inkább nem teszem. Elvállaltam a csapat felkészítését, és azt gondolom, nem lenne korrekt, meg aztán nem is az én feladatom minősíteni az elődöm munkáját. Azért dolgozom, hogy mihamarabb egy igazi Détári-csapat legyen a Nyíregyházából, vagyis a futballisták sokat fussanak, küzdjenek, robotolják végig a találkozókat. Aztán persze majd el kell kezdeni szépen futballozni is.
- Sok munkája lesz?
- Nem unatkozom az elkövetkező hetekben, az biztos. Természetesen nekünk egyelőre az a legfontosabb, hogy eredményesek legyünk, aztán majd ráérünk a részletekkel foglalkozni.
- Mikorra várható, hogy sikeresebb lesz a Nyíregyháza?
- Aki kijön a mérkőzéseinkre, hamarosan változásokat tapasztalhat. Két mérkőzés áll előttünk a válogatott meccse miatti szünetig, amit igyekszünk okosan kihasználni. Reményem szerint a Pécs elleni találkozó után már egy megújult Nyíregyháza lesz a pályán.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
---- C ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik