Vlaszák Géza felkészült a stuttgarti csatárokból

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.09.14. 20:10
Címkék
A nemzetközi porondon szintúgy érdekelt Újpest a VfB Stuttgartot fogadja - ezen a meccsen Vlaszák Gézának gyaníthatóan lesz majd védenivalója.
Vlaszák Géza tudja, hogy a figyelme egy pillanatra sem lankadhat majd (Fotó: M. Németh Péter)
Vlaszák Géza tudja, hogy a figyelme egy pillanatra sem lankadhat majd (Fotó: M. Németh Péter)
Vlaszák Géza tudja, hogy a figyelme egy pillanatra sem lankadhat majd (Fotó: M. Németh Péter)
Vlaszák Géza tudja, hogy a figyelme egy pillanatra sem lankadhat majd (Fotó: M. Németh Péter)
Vlaszák Géza tudja, hogy a figyelme egy pillanatra sem lankadhat majd (Fotó: M. Németh Péter)
Vlaszák Géza tudja, hogy a figyelme egy pillanatra sem lankadhat majd (Fotó: M. Németh Péter)
Hónapok óta jó teljesítményt nyújt az Újpest - a lilák az idén április 11-én kaptak ki legutóbb Debrecenben, azóta 13 tétmérkőzést játszottak le veretlenül -, és remekel Vlaszák Géza is: a kopasz kapus magabiztosan teljesít a hazai bajnokikon, és a svájci Servette elleni UEFA-kupa-selejtezőn is csak egy gólt kapott, azt is tizenegyesből.
- Minden úgy történik, mint máskor, megnéztük a Stuttgart idei meccseiről készült összefoglalókat és egy egész bajnokit is láttunk - avatott be a ráhangolódás részleteibe minket Vlaszák Géza. - A stuttgarti csatárokat ismerem, Szabics Imre, Kevin Kuranyi és Cacau képességeivel is tisztában vagyok. Próbáljuk majd őket semlegesíteni, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk.
- Mi a német csapat csatárainak erőssége?
- Először is az, hogy igen jó formában vannak, továbbá nagyon gyorsak, egy pillanat alatt gólhelyzetbe tudnak kerülni. Veszélyesek a ritmusváltásaik is, vagyis végig nagyon oda kell rájuk figyelni. Szabics Imrének külön erénye, hogy nagyon jól érzi a kaput.

- Talán most mondta ki a siker titkát. Minden mérkőzésre igaz, de erre vélhetően különösen az, hogy itt aztán minden pillanatban koncentrálni kell.
- Így van. Döntő lesz, hogy mennyire tudunk odafigyelni. Hiába játszunk jól mondjuk egy órán keresztül, ha egyszer hibázunk, és oda a jó eredmény. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy lankadjon a figyelem. Ez ugyanúgy igaz a védőkre, mint a csatárokra. Attól tartok, hogy nem lesz majd sok helyzetünk a mérkőzésen, de azokat a lehetőségeket, amelyeket nagy nehezen megteremtünk, ki kell használnunk. A védekezésben pedig minimálisra kell csökkentenünk a stuttgarti helyzetek számát, mert ha lesz öt-hat ziccerük, akkor nagyon nagy baj lehet.
- A svájci Servette ellen viszonylag könnyedén, kettős győzelemmel jutottak tovább. Mennyiben lehet összehasonlítani az előző párharcot a mostanival?
- Amennyiben úgy teljesítünk majd, mint a Servette ellen Budapesten a második félidőben, akkor komoly meglepetést szerezhetünk majd a szurkolóknak. Persze a Stuttgartól is függ majd, hogy mi mennyit mutathatunk meg a valós tudásunkból.
- Mennyi esélyt lát arra, hogy az Újpest bejusson az UEFA-kupa csoportkörébe?
- Sajnos nem mi vagyunk az esélyesek, de abban mindenki biztos lehet, hogy nagyon szeretnénk továbbjutni. ---- Urbán Flórián: "Mindenképpen győzelmet várok hazai pályán, egységesen kell szerepelni. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy egygólos előnyt szerezzen a Stuttgart ellen. Ez a mai Újpest képes lehet arra, hogy bravúros győzelmet arasson. Az, hogy mire lehet elég egy minimális különbség egyelőre megjósolhatatlan. Nagyon nehéz lesz mindkét mérkőzés, egy kis szerencsével sikerülhet a továbbjutás."

Szlezák Zoltán: "Nem lesz könnyu^ mérkőzés az biztos, mert a Stuttgart nagyon jól rajtolt a német első osztályban. Bízom abban, hogy bejön, amit titkon szeretnék, vagyis azt, hogy kettő nullára győz az Újpest. A csapat lendületes, jól szerepel a bajnokságban. Nagy dolog lenne bekerülni a csoportkörbe. Papíron jobb az ellenfél, de a stuttgartiak is emberek és remélem, hogy volt csapatom elkapja majd az ellenfelet."

Kozma István: "Hazai pályán minden magyar csapat esélyes, ráadásul az Újpest bebizonyította már, hogy milyen egységes együttes és idegenben is tud jó eredményt elérni. Az tény, hogy a Stuttgart az esélyesebb a továbbjutásra, de ez önmagában kevés a sikerhez. Nagyon sokan szurkolnak az Újpestnek, ha sikerülne bejutni a csoportkörbe, az a magyar futballnak is jót tenne." ---- A Millwall-Ferencváros UEFA-kupa-mérkőzést a Sport1 közvetíti, azonban egyetlen hazai televízió sem vonul fel az Újpest-VfB Stuttgart összecsapásra - a magyar tévénézők legfeljebb a német ARD csatornán kísérhetik figyelemmel a találkozót… Vajon miért ez az érdektelenség?
Schulek Csaba (a Duna TV sportfőszerkesztője): - Azt kell mondjam, immár tarthatatlan az, ami Magyarországon folyik a közvetítésekkel kapcsolatban. Amennyiben időben megkeresnek minket a közvetítés jogának eladásával, akkor a Duna Tv elgondolkodott volna azon, hogy a csatorna műsorra tűzi-e a mérkőzést. Ez azonban nem történt meg, és ez nem a mi hibánk.
Lóránt Gergely (a TV2 szóvivője): - Az Újpest-Stuttgart mérkőzés várhatóan nem produkálna olyan nézettséget, amelyet a jelenleg főműsoridőben futó programok átlagosan teljesítenek a Tv2-nél.
Kolosi Péter (az RTL Klub programigazgatója): - Fel sem merült, hogy közvetítsük az UEFA-meccset, tudniillik csatornánk hét közben este negyed tíz, fél tíz előtt kezdődő találkozókat nem tud műsorára tűzni.
Csorba Mária (az MTV sajtóreferense): - Nincs pontos információm a tárgyalás részleteiről, mindenesetre feltételezem, az MTV nem tudta kifizetni a közvetítés jogdíját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik