A Lokival is az arany a cél

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2004.08.02. 21:19
Címkék
Amit már hónapokkal ezelőtt sejteni lehetett, az a nyári átigazolási időszakban bekövetkezett: az MTK Budapest játékoskeretében minden korábbinál komolyabb változások zajlottak le.
Az átalakulás tulajdonképpen már a téli átigazolási időszakban megkezdődött - akkor olyan futballisták távoztak többek között a Hungária körútról, mint Molnár Zoltán és a klub szimbólumának számító Illés Béla -, nyáron pedig újabb alapemberek mondtak búcsút a kék-fehér színeknek. A Németország elleni válogatott találkozót követően senki sem lepődött meg azon, hogy Torghelle Sándor külföldön folytatja a pályafutását, arra a hírre azonban már sokan felkapták a fejüket, hogy az együttes ötszörös válogatott védője, Komlósi Ádám sem tudott egyezségre jutni a vezetőkkel. A szabadon igazolható, 27. évében járó labdarúgót több csapat is szerette volna szerződtetni, és noha közel járt ahhoz, hogy légiósként folytassa a pályafutását, végül a bajnoki bronzérmes DVSC ajánlatát fogadta el.
- Az egyik legtöbbre taksált magyar egylet szerződtette önt, ám aligha járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, szívesebben folytatta volna a pályafutását Angliában…
- A Debrecen sokra hivatott csapat, de az is igaz, hogy egy cseppet sem bántam volna, ha sikerül a Wigan Athletichez vagy a Prestonhoz szerződnöm - mondta Komlósi Ádám. - Az előbbi gárdánál két, utóbbinál egy hetet töltöttem el, és noha végül egyik helyen sem kaptam szerződést, remélem, lesz még lehetőségem hasonló szintű együtteshez igazolni.
- Azt gondolom, van összehasonlítási alapja, így érdekelne a véleménye: helye lenne-e Komlósi Ádámnak az említett két csapat valamelyikében?
- A Wigannál nehezebb lenne bekerülnöm a kezdőtizenegybe, de nem hiszem, hogy kilátástalan lett volna a csapatba kerülésért vívott küzdelem. Tudomásul kell venni, hogy Angliában csakis akkor szerződtetnek külföldről játékost, ha az nagyságrendekkel jobb, mint a hazai riválisa. Aligha járok messze az igazságtól, ha azt mondom, amennyiben angol nemzetiségű lennék, akkor most a Wigan szerződtetett profijaként beszélgetnék önnel… Mindenesetre a kint eltöltött három hét rádöbbentett arra, hogy az eddiginél is többet kell edzenem, ha egy igazán nívós bajnokságban akarom kipróbálni magam.
- Tisztában van azzal, hogy sok MTK-szurkoló meglepődött, amikor kiderült, hat év után távozik a Hungária körútról?
- Igazán komoly tárgyalásom nem volt a vezetőkkel az esetleges szerződéshosszabbításról, azt azonban nem hiszem, hogy a túlzottan nagy igényeim miatt kellene távoznom. Csodálatos volt az az időszak, amit az MTK-ban eltöltöttem, de úgy hiszem, hogy nyolc és fél év budapesti élet után jót tesz nekem a környezetváltás. Aztán ki tudja, egyszer talán éppúgy visszatérek a kék-fehérekhez, mint a közelmúltban Halmai Gábor vagy Illés Béla…
- Nem tart attól, hogy nem lesz biztos helye Szentes Lázár kezdőtizenegyében?
- Az edző feladata azt eldönteni, hogy melyik összetételében a legerősebb a Loki. Természetesen bízom saját magamban, és reménykedem abban, az MTK után a DVSC-vel is sikerül bajnoki címet ünnepelnem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik