A diósgyőri tulajdonos újra csak ígérget

DOROS LÁSZLÓ, S. TÓTH JÁNOSDOROS LÁSZLÓ, S. TÓTH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2004.07.12. 21:42
Címkék
Továbbra sem tisztult a kép, még mindig bizonytalan a diósgyőri labdarúgás jövője.
Vasárnap este a futballtársaság tulajdonosa, Ott Erzsébet hangzatos nyilatkozatot tett. Mint arról már beszámoltunk: Ott Erzsébet bejelentette, hogy üzletrésze 80 százalékát eladta. A vevő a kilencvenes évek elején a Ferencvárost támogató – igencsak vitatott szerepű – Magyar Ernő egyik cége, míg az üzletasszony 20 százalékban maradt tulajdonosa a vergődő labdarúgó-kft.-nek. Ott Erzsébet azt is jelezte, hogy hétfő délután Miskolcra látogat, és bemutatja a szurkolóknak a megkötött szerződést, illetve tájékoztatást ad a kritikus helyzet megnyugtató megoldásáról.
Előzetesen Miskolcon kevesen hitték, hogy Ott Erzsébet tényleg tiszteletét teszi a borsodi megyeszékhelyen, ám ezúttal kár volt kételkedni. Igaz, hogy a jelzett időben, azaz 16 órakor még csak a drukkerek foglaltak helyet a lelátókon, Ott Erzsébet ugyanis egymás után adta az interjúkat a különböző televíziós stáboknak.
A DVTK új szakvezetője, Détári Lajos múlt péntek délben azzal köszönt el labdarúgóitól, hogy hétfő délután még egyszer összejönnek, ám azt az egykori ötszörös világválogatott sem gondolhatta, hogy ilyen népes publikum lesz kíváncsi rá és a játékosaira. A futballisták egyelőre tanácstalannak tűnnek.
"Szívesen futballoznék továbbra is Diósgyőrött, mert itt csodálatosak a szurkolók – mondta a Ferencvárosban is szerepelt Halgas Tibor. – Rajtunk nem múlik semmi, eddig is tettük a dolgunkat. Úgy hiszem, kevesen dolgoztak volna mindenfajta fizetség nélkül ennyi időn át. Nem titok, több helyről is érdeklődnek irántam, így például a Videoton, a Vasas és a Nyíregyháza, de elsősorban azt szeretném, hogy Diósgyőrött rendeződjenek a dolgok."
A fél hat előtt kivonuló labdarúgókat dübörgő taps és buzdítás fogadta, zengett-zúgott a "Diósgyőr! Diósgyőr!" rigmus. A leghűségesebb drukkerek tehát kitartanak, a keret azonban vészesen fogy, hiszen a hétfői foglalkozáson mindössze tizenhárman vettek részt. A román Ciprian Binder már aláírt a Győri ETO-hoz, Nagy Zoltán jelenleg Cipruson tartózkodik, a Larnacánál vesz részt próbajátékon, a szerb Dragan Crnmarkovics és a román Florin Fabian pedig még mindig nem tért viszsza otthonról Diósgyőrbe. Halgason kívül információink szerint van ajánlata Tejnóra Zoltánnak is, míg Szögedi Szilárd bejelentette távozási szándékát.
Mialatt az együttes a centerpályán gyakorolt, a lelátó nyugati oldalán elkezdődött fórum. A rajongók kérdések tucatjaival bombázták Ott Erzsébetet, aki a kerítés túloldaláról, hangosítás híján kiabálva próbálta tájékoztatni az érthetően indulatos szurkolókat.
"Egyetlen pillanatra sem mondtam le arról, hogy a DVTK az élvonalban versenyezzen – foglalta össze érdeklődésünkre az álláspontját Ott Erzsébet. – A feljutást a játékosok a zöld gyepen kiharcolták, és meggyőződésem, hogy senkinek sincs joga egy tollvonással megfosztani a csapatot az első osztályú szerepléstől. Bízom abban, hogy beadványainkat kedvezően bírálja el a szövetség elnöksége, valamint a liga vezetősége, és augusztustól élvonalbeli együtteseket láthatunk vendégül. Ami az üzletet illeti, az valóban megköttetett. Magyar Ernő egyik cége, a Promax Kft. a vásárló. Az eredeti szerződésen ugyan az szerepelt, hogy július elsejéig rendezzük az egymással szembeni kötelezettségeinket, de ezt most úgy változtattuk meg, hogy július tizenötödike és huszonharmadika között fizet a vásárló. Az üzletrész átruházási szerződés értelmében a vevő kötelezi magát arra, hogy a DVTK 1910 Kft. 2004. évi költségvetésében előirányzott kétszázhúszmillió forintot a rendelkezésünkre bo-csátja. Az időpont azért módosult, mert egy német bank közreműködésére van szükség, onnan érkezik a pénz. Üzletfelem vasárnap Németországba utazott, onnan hoz egy váltót Magyarországra, amit itt készpénzzé lehet váltani. Már csak néhány nap türelmet kérek, mert egyáltalán nem szeretném, ha a DVTK-val a legkisebb baj történne." ---- A ---- D
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik