Felbukkant Magyar Ernő

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2004.07.11. 20:58
Címkék
Ember legyen a talpán, aki nyomon tudja követni a Diósgyőrött zajló eseményeket. Pénteken még úgy tűnt, meghalt a profifutball a borsodi megyeszékhelyen.
Hiába kezdtek el a szurkolók aláírásokat gyűjteni, majd petíciót fogalmazni, nem akart feltűnni a láthatáron a megmentő. Szombaton a drukkerek demonstrációt tartottak a stadionban, körülbelül kétszázan gyűltek össze a főbejárat előtt, majd később a kezdőkörbe vonultak, és így próbálták meg felhívni a figyelmet arra, hogy a helyzet nem tűr további halasztást.
Vasárnap aztán újabb fordulat történt. A DVTK 1910 Kft. többségi tulajdonosa, Ott Erzsébet bejelentette, hétfő délután Miskolcra érkezik, ahol jelen lesz a 16 órára meghirdetett összejövetelen, és tájékoztatást ad a legfrissebb fejleményekről. A többségi tulajdonos elmondta, be akarja mutatni a szurkolóknak azt az adásvételi szerződést, amelyből kiderül, hogy értékesítette a gazdasági társaságban lévő üzletrésze döntő hányadát. Azt sem titkolta, hogy a vevő Magyar Ernő egyik cége. Magyar Ernő neve nem ismeretlen a sportágban, hiszen a kilencvenes évek elején a Ferencvárosnál vállalt – máig sokak által vitatott – szerepet. Az új tulajdonos jelentős összeget akar a diósgyőri futballba invesztálni. A gazdasági társaságban Ott Erzsébet is tulajdonos marad, de 20 százalékra csökkent az üzletrésze.
A diósgyőriek egyébként a szövetséghez és az ligához is beadvánnyal fordulnak, kérve, hogy az új helyzetben a testületek vizsgálják felül korábbi, a Diósgyőr nevezését elutasító döntésüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik