A mesteredző és tanítványai

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2004.06.03. 21:27
Címkék
Az már a bajnokság tavaszi folytatása előtt nyilvánvaló volt, hogy Egervári Sándor két évi közös munka után távozik az MTK Budapest együttesétől, míg a tavaszi idény hajrájában az is bizonyossá vált, hogy a szakmai munka irányítása annak a Lőrincz Emilnek a kezébe kerül, aki korábban éveken keresztül meghatározó futballistának számított a Hungária körúton, és legutóbb az NB I B-s Bodajk együttesét irányította. Azaz: hittük ezt egészen csütörtökig&
Ezen a napon ugyanis kiderült, hogy nem a korábbi 33-szoros magyar válogatott védő lesz a kék-fehér egylet trénere, hanem Garami József, aki az őszi idényben még a Ferencváros edzéseit vezette, tavasszal pedig szakmai igazgatóként dolgozott az MTK-nál. A mesteredző egyébként korábban már közmegelégedésre munkálkodott a Hungária körúton, talán elég, ha annyit említünk, hogy 1997-ben az általa edzett MTK a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobbnak bizonyult…
És hogy miért változtatta meg döntését a klub vezetése?
Nos, erről annyit, hogy az elöljárók áttekintették a 2004–2005-ös szezonnal járó feladatokat, és úgy döntöttek, hogy az átalakuló, sok fiatal játékosból összeálló keret irányítását egy tapasztalt szakemberre, nevezetesen Garami Józsefre bízzák. A tréner (aki egyébként az edzői munkája mellett a szakmai igazgatói teendőket is ellátja) segítője az első csapatnál pályaedzőként Lőrincz Emil, valamint Pölöskei Gábor lesz, kapusedző pedig Kakas László marad.

Garami József addig nem akar beszélni a célokról, amíg nem tudja, miként alakul az MTK játékoskerete (fotó: Németh Ferenc)
Garami József addig nem akar beszélni a célokról, amíg nem tudja, miként alakul az MTK játékoskerete (fotó: Németh Ferenc)
Garami József addig nem akar beszélni a célokról, amíg nem tudja, miként alakul az MTK játékoskerete (fotó: Németh Ferenc)
"Még a télen szakmai vezetőnek jöttem az MTK-hoz, és őszintén mondom, nem számítottam a mostani felkérésre – mondta a döntést követően Garami József. – A közelmúltban egyeztettem ebben a kérdésben a vezetőkkel, és néhány napos gondolkodás után úgy döntöttem, megmaradok szakmai igazgatónak, valamint elvállalom az első csapat irányítását. Az biztos, hogy június huszonegyedikén kezdjük a felkészülést, azonban amíg nem alakul ki a játékoskeret, addig nem beszélünk arról, hogy milyen célokat tűzünk ki magunk elé az új bajnoki évre."
Ami pedig Lőrincz Emilt illeti, a 39 esztendős szakember nem csalódott amiatt, amiért "csak" pályaedző lesz az MTK-nál, számára már az is megtiszteltetés, hogy Garami József segítője lehet.
"Úgy gondolom, fiatal edzőként rengeteget kell még tanulnom, és Garami József az egyik legalkalmasabb ember arra, aki mellett a hiányosságaimat be tudom pótolni – reagált a változásra Lőrincz Emil. – Egyáltalán nem vagyok szomorú vagy éppen csalódott, amiért nem vezetőedző lesz a nevem mögé írva, és még most is örömmel emlékszem vissza arra az időszakra, amikor futballistaként rengeteg sikerben volt részem Józsi bácsi mellett. Mostantól majd egy oldalon állva dolgozunk az MTK sikereiért."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik