Szétesőben van a balatoni csodacsapat

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2004.05.23. 20:58
Címkék
Kikapott 30-ra a Balaton FC Debrecenben, így egy fordulóval a bajnokság befejezése előtt bizonyossá vált, hogy az Arany Ászok Liga csodacsapata, a fillérekből gazdálkodó siófoki alakulat lemondhat a bajnoki címről, valamint a nemzetközi kupában sem indulhat az új évadban.
Csertői Aurél vezetőedző a találkozó lefújása után meglehetősen indulatosan nyilatkozott. A szakember arról beszélt a debreceni öltöző folyosóján, hogy az utolsó négy meccsükön nem voltak egyenlőek a feltételek, és a pluszterheket már nem bírták elviselni…

Csak kritizált, de nem vádaskodott

– Miért érzi úgy, hogy összeesküdött a világ a Balaton FC ellen?
– Nem a játékvezetőket hibáztatom az elmúlt fordulók vereségei miatt, ám úgy érzékelem, sokat hibáztak a kárunkra – mondta Csertői Aurél. – Azt nem mondanám, hogy szándékosan tévedtek, ugyanis tisztában vagyok azzal, rajtuk is nagy volt a nyomás. Ennyi és nem több, de egy rövid, meccs utáni nyilatkozatban csak annyit tudtam elmondani: a pluszterheket már bírtuk el…

Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
---- – Illetve a kritikájának volt egy élesebb része is, mégpedig az, hogy az utolsó négy meccsükön nem voltak egyenlőek a versenyfeltételek. Nos, a Balaton FC teljesítményét leginkább az is minősíti, hogy míg ősszel mindössze hét gólt kapott, addig a tavaszszal már tizenhatszor mattolták a védelmét az ellenfelek támadói.
– Önkritikusan be kell vallanom, ez annak köszönhető, hogy átalakítottam valamelyest a csapat játékát. Az eredményesebb szereplés érdekében tizenkilencre lapot kértem, és ez nem jött be. De az is igaz, hogy most sem döntenék másként, azaz ugyanígy kockáztatnék.
– Olyan őszt követően, mint amilyet a Balaton FC teljesített, a gondos klubvezetők azonnal megkezdik a tárgyalásokat a labdarúgókkal, a szakmai stáb tagjaival. Nem tudni, Siófokon is így történt-e, ám arról hallani, hogy majd mindegyik futballistát csábítják a riválisok.
– Ez utóbbival tisztában vagyok én is. Ami engem illet, még egy évig él a szerződésem, de hiába építettünk fel egy jól működő csapatot, ha szétszélednek a játékosok, akkor edzőre sem lesz szükség… Aki megteheti, hogy jobb helyre szerződhet, az tegye, ám ezek a futballisták megérdemelnék, hogy Siófokon is megbecsüljék őket. Sajnos van realitása annak, hogy ismét új csapatot kell építeni, és ebben az esetben csakis a kiesés elkerülése lehet a cél. ---- – Az utóbbi hetek eredményei, eseményei miatt kissé elkeseredettnek tűnik, ám valószínűsíthető, hogy a bajnokság egészét tekintve lehet miért mosolyognia.
– Az utolsó hónapot elrontottuk, a rájátszás nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna, ám ha valaki azt mondja a bajnoki rajtnál, hogy végül negyedikek leszünk, akkor azt mindenki boldogan elfogadta volna közülünk. Ez az év csodálatos volt, talán mondhatom azt, hogy azért így is sikertörténetet írtunk…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik