Most a játékvezetőt átkozták

SINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSSINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.12. 22:27
Címkék
Rangadó volt ez, már persze, ha a helyezéseket nézzük. Ám ebben a furcsa magyar futballközegben már nyílt titok, hogy az MTK tulajdonképpen egyik búcsúmeccsét játssza a másik után. Nyáron jelentős változások várhatók a Hungária körúton; már megjelent lapunkban, hogy távozik a vezetőedző és a csapat nagy része.


Az NSO ajánlja:

FociGuru – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!



Bajnoki adatbank
Fordulóról fordulóra
A bajnokság végeredménye
Góllövőlista
Bajnoki múlt


Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?

Így, ilyen körülmények és hangulat közepette nem egyszerű eredményt produkálni. De az MTK mégis úgy jött ki a pályára, hogy búcsúmeccs ide, bodajki átalakítás oda, csak azért is megmutatja. Zúgott is a vastaps a meccs előtt, hiszen a kék-fehér kft. vezetői köszöntötték a jubiláló Füzi Ákost és Goran Jezdimirovicsot, majd gáláns gesztusként az MTK Baráti Kör örökös tagjának választották azt az Egervári Sándort, aki kétszer nyert itt bajnokságot, és akitől a nyáron, történjék bármi, elbúcsúznak.
Az ünneplés nem tartott sokáig, mert Hanacsek Attila játékvezető úgy döntött, kezébe veszi a játék irányítását. Ezt akár szó szerint is vehetjük, hol a síp szólt, hol valamilyen színű kártya került elő a zsebe rejtekéből, és meghökkentő módon szinte minden ítéletével az MTK-t sújtotta. Már a 9. percben kiállította Ivan Janjicsot, a második sárgát, majd pirosat felmutatta neki, holott éppen a hazaiaknak járt volna szabadrúgás… Az amúgy is zaklatott napokat, heteket, hónapokat élő MTK-t természetesen megfogta a létszámfogyatkozás, míg a Siófok, amely különben minden dicséretet megérdemel nyugodt, higgadt és okos futballjáért, játszotta azt, amit mindig szokott: sok-sok passz, labdatartás, biztonságos védekezés és kontratámadások. Aztán a folytatásban újra Hanacsek került a középpontba, ugyanis olyan szituációban ítélt büntetőt a vendégek javára, amikor először is Csordás Csaba lesből indult, majd a 16-oson belüli ütközésnél sem történt különebb szabálytalanság. Ám a bíró hajthatatlan maradt, jött a második siófoki találat, az MTK pedig képtelen volt felpörögni, és bármiféle helyzetet kidolgozni. A távozó Egervári Sándor amúgy sem volt könnyű helyzertben, mert egyik legjobbja, Juhász Roland a meccs előtt belázasodott, és nem állt a csapat rendelkezésére.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
A szünet után minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Az öltözőből kisétáló Hanacseket kórusban szidta a hazai publikum, és ez így ment gyakorlatilag a találkozó végéig. Eközben a pályán a Siófok akarata érvényesült, igaz, a megfogyatkozott, több sebből vérző MTK ellen tulajdonképpen nem is volt nehéz dolga a balatoni csapatnak. A hazai kékek mentek előre becsülettel, de támadásaikban nem volt elég elképzelés és átütőerő. Így igazi ziccerig sem jutottak el. Nem úgy a vendégek. A Balaton FC bemutatta, hogyan kell létszámfölényben veszélyesen kontrázni, amit amúgy is remekül megtanított fiainak Csertői Aurél. A balatoniak kidolgoztak számtalan ziccert, és ha jobban összpontosítanak a kapu előtt, hasonló megalázó vereséget mérhettek volna a tavalyi bajnokra, mint tették azt a közelmúltban a Ferencvárossal. Ám így sem bánkódott a remek munkát végző Csertői Aurél, mert csapata értékes három ponttal lett gazdagabb, és továbbra is a bajnokesélyesek közé tartozik… ---- 1. perc: Kőrösi ment el a bal oldalon, jól adott középre, ám Csordás hiába fejelhetett nyolc méterről zavartalanul kapura, Végh bravúrral kiütötte a bal alsó sarokba tartó labdát.
6. perc: Vörös a bal oldalról, a 16-os sarkától három méterre ívelhetett jobb lábbal szabadrúgást középre. A kaputól hat méterre, középen Kuttor a feje búbjával beleért a labdába, és így az a bal alsó sarokban kötött ki.
0–1
9. perc: Janjics és Sitku harcolt a labdáért a hazaiak térfelén a felezővonal közelében. A lelátóról úgy tűnt, hogy a vendégek támadója szabálytalankodott, ám a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labdabirtokban lévő Janjics belekönyökölt az ellenfele arcába. Villant a sárga lap, és mivel ez már a második volt a hazai védőnek, következett a piros.
29. perc: Rósa passzolt Welton Silvához a vendégek térfelén, középen, a 16-os vonalánál. A brazil légiós csinált három lövőcselt, majd éles szögből, a bal oldalról, nyolc méterről Csernyánszky kezébe lőtte a labdát.
35. perc: A hazaiak büntetőterületén belül Zabos és Csordás csúszott a labdára. Hanacsek meglepetésre szabálytalannak ítélte az MTK labdarúgójának megmozdulását. A 11-esből Kovács Péter jobb lábbal, félmagasan a kapu jobb sarkába lőtte a labdát.
0–2
56. perc: Zavadszky ívelt a kezdőkörből a közepén megiramodó Torghelle elé. A válogatott támadó légstoppal levette a labdát, majd jobb lábbal a bal felső sarkot célozta meg, de Csernyánszki bravúrral szögletre mentett.
69. perc: Vörös a bal oldalról, az alapvonal és a 16-os vonalának a találkozásáról ívelt szabadrúgásból jobb lábbal középre. A hosszú sarokról Kovács Péter visszalőtte középre a labdát, Kuttor közeli perdítését Végh a gólvonalon fogta meg.
78. perc: Vörös jobb oldali szögletét követően Juhász robbant be középen, nyolc méterről lőtt is, de a kapu közepébe tartó labdát Végh bravúrral védte.
85. perc: Sitku a jobbösszekötő helyéről passzolt Juhász elé, a vendégek középpályása jobb lábbal, 15 méterről megcélozta a bal felső sarkot, Végh szögletre mentett. ---- Ahogy az egyre jobban játszó Újpestnél, úgy az MTK-nál is a kényszer hozza, hogy minél több fiatal kaphat játéklehetőséget. A kék-fehérek kispadján ott egy Kovács János nevű fiatalember, akinek az édesapja 14 évet töltött balhátvédként a Hungária körúton. Rajta kívül ugyancsak bevetésre készen áll a saját nevelésű Vati Zoltán és Thomas Kemon, ők hárman már az őszi MTK-t is jelenthetik…

A legutóbbi MTK–Ferencváros örökrangadón időnként olyan gyalázkodó rigmusok hangzottak a Ferencváros táborából, amelyekért Juhos Attila játékvezető akár le is fújhatta volna a mérkőzést. Nem tette, így a kék-fehér baráti kör vezetői levélben panasszal éltek a ligánál. Ám könnyen előfodrulhat, hogy végül az MTK-t büntetik meg rendezési hiányosságok miatt… ---- Információink szerint megegyezett egymással Észak-London egyik büszkesége, a Tottenham, no meg az MTK Fülöp Márton átigazolása ügyében. A tehetséges 21 éves kapus, aki jelenleg Bodajkon szerepel kölcsönjátékosként, az elmúlt héten három napot töltött az angol fővárosban, s úgy tűnik, meggyőzte a bajnok Arsenal ősi ellenfelének irányítóit tehetségéről. Így aztán a napokban alá is írhatják a felek a szerződést. Mindez azt jelenti, hogy az ősztől a kis Fülöp – a papa az MTK ügyvezetője – a Spursnél folytatja pályafutását.


Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik