Felbontották a Celladam-szerződést

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2004.03.25. 14:07
Címkék
A Ferencvárosi Torna Club rendkívüli elnökségi ülésén arról döntöttek, hogy mivel mind a mai napig nem teljesítette szerződésben vállalt anyagi kötelezettségét a Kovács Ádám vezette Celladam-csoport, a zöld-fehér klub felbontotta a tavaly novemberben megkötött kontraktust.
Kovács Ádám: vége a nagy kalandnak (Fotó: Danis Barna)
Kovács Ádám: vége a nagy kalandnak (Fotó: Danis Barna)
Kovács Ádám: vége a nagy kalandnak (Fotó: Danis Barna)
Kovács Ádám: vége a nagy kalandnak (Fotó: Danis Barna)
Kovács Ádám: vége a nagy kalandnak (Fotó: Danis Barna)
Kovács Ádám: vége a nagy kalandnak (Fotó: Danis Barna)
A klubelnöki posztot betöltő Furulyás János szerint az elnökség egész egyszerűen nem hozhatott más döntést, ugyanis minden további várakozás értelmét vesztette.
Az elnök mindemellett bízik abban, hogy a szakítás nem végleges és jelen pillanatban az üzleti nehézségekkel küzdő Celladam a jövőben még valamilyen partneri, támogatói szinten a zöld-fehér klub mellé áll majd.
A főtámogató távozását, pontosabban mondva meg sem érkezését a történtek ellenére nem tartotta az elnök fölöslegesnek, hiszen ennek köszönhetően a FTC Rt. részvényei – melyeket a Fotex különben értékesíthetett volna – ismét visszakerülhettek a klub tulajdonába.
Furulyás János a jövőbeli tervek között említette egy új főszponzor bevonását az egyesület életébe, valamint a részvények értékesítését, de a stadionrekonstrukció is új távlatokat enged nyitni a klub számára. Utóbbitól különösen sokat vár az elnök.

NSO-ajánlat:

A Celladam&

A Fotex&
Az elnök egy külső céget bízott meg a lehetséges befektetőkkel való tárgyalásra, amelyek vállalnák a stadion átépítését. Az előzetes tervek szerint az Üllői úton 30-35 ezer nézőt befogadni képes multifunkcionális stadion épülne, amit az FTC jelképes összegért használhatna, míg a beruházást végző cég az egyéb nyereséget termelő kiszolgáló létesítményből szerezhető összegekkel gazdálkodhatna, az egyesülettől függetlenül. Egyelőre külföldi cégek jelentkeztek, amelyeket az elnök nem nevesített, ám célzott rá, a legvalószínűbb egy nyugat-európai cég szerepvállalása.
Az elnök szerint a híresztelésekkel ellentétben a klub messze nincs csődközeli helyzetben, mindössze olyan nem teljesített kötelezettségei vannak, amelyek átütemezhetők.

"Ha az ég a földdel összeér, akkor is fizetek" – mondta Kovács Ádám kedden. Ezek szerint káprázatos természeti jelenségnek lehettünk tanúi a mai napon: a nevezett helyek egybeértek, a pénz azonban így sem érkezett meg.
A kérdés azonban kérdés marad: mi lesz a legnépszerűbb magyar klubnak tartott Ferencváros sorsa...?

Szavazás

Mi lesz az FTC-vel Celladam nélkül?

---- K ---- K
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik