További viták a pénzekről

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.02.25. 20:51
Címkék
Tovább gyűrűzik a vita Bárányos Zsolt és Bognár György között. Lapunk szerdai számában beszámoltunk a futballista és a Belgiumban élő FIFA-licences menedzser szóváltásáról, amely egy meghiúsult szerződés miatt robbant ki.
A legutóbb Kispesten futballozó háromszoros válogatott középpályás nemrég a kínai másodosztályú Hsziamenhez utazott próbajátékra ügynöke segítségével, ám végül kútba esett a már biztosnak hitt szerződés, mert – a játékos állítása szerint – a Hsziamen vezetői az előre beígért pénznek csak a felét fizették volna ki (igaz, még így is havonta több mint kétmillió forintról volt szó). Noha Bognár György jelenleg Brüsszelben tartózkodik, a Nemzeti Sportban elolvasta a labdarúgó nyilatkozatát."Papírokkal tudom bizonyítani, hogy amit Bárányos Zsolt mondott, az nem úgy van – mondta Bognár György. – Kész szerződése volt, mégpedig a megígért kondíciókkal. Az sem igaz, hogy Lendvai Miklóst és Kovács Zoltánt én ajánlottam Kínába. A fiam pedig azért nem utazott el Bárányossal Kínába, mert éppen akkor tárgyalt a Ferencváros vezetőivel. Mert az tényleg felvetődött, hogy néhány Fradi-játékos Kelet-Ázsiába szerződjön, ám az FTC végül úgy döntött, most nem árusítja ki a legjobbjait."A menedzser elmondta még azt is, hogy sajnálja a kialakult helyzetet, és korábbi szavaival ellentétben tulajdonképpen nem is dühös Bárányosra. "Jó játékosról van szó, aki még szimpatikus is nekem, ezért akartam segíteni neki – tette hozzá Bognár György. – Remélem, hamarosan lesz csapata."Szót kért az a Herczeg Miklós is, akinek Bognár György szintén elintézett egy kínai próbajátékot. A legutóbb Győrött futballozó támadó azonban itthon maradt, és inkább féléves szerződést írt alá a szlovák Dunajska Stredához. Erre reagált úgy a menedzser, hogy "…Herczeg Miklós nem hajlandó próbajátékon részt venni, pedig mindenhonnan elzavarták"."No, azért ez erős túlzás – mondta a 12-szeres válogatott támadó. – Tényleg szóba került, hogy elutazom Kínába, de úgy ítéltem meg, kockázatos lenne most belevágni a bizonytalanba. Az én szempontomból ugyanis a lehető legrosszabbkor jött ez a lehetőség. Európában mindenhol most járt le az átigazolási időszak, és ha kint nem kellek, akkor fél évig nem tudtam volna pénzt keresni, hiszen kicsúszok a határidőből. Bognár György nem tudta garantálni a kinti szerződést, ezért jobbnak láttam, ha inkább maradok, és elfogadom a szerényebb, de biztos dunaszerdahelyi ajánlatot. Örülök, hogy próbált segíteni, és elismerem az erőfeszítéseit. Megígérhetem, ha úgy alakul, a nyáron akár a világ végére is elutazom próbajátékra."Sikeres soproni főpróba

Matáv Sopron–CSZKA Moszka B (orosz) 2–1 (0–0)

Matáv Sopron–CSZKA Moszka B (orosz) 2–1 (0–0)

SOPRON: Hajdu (Milinte) – Grósz (Horváth L.), Lambulics (Bagoly), Pető (Horváth A.), Vasas (Hanák) – Baumgartner (Bors), Lazics (Csikós), Fehér Z. (Pintér Z.), Balaskó (Cseke) – Sira, Tóth M. (Varga A.)
G: Sira, Bagoly, ill. Kocsubi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik