Huszti Szabolcs most megmutathatja

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.02.08. 20:27
Címkék
Huszti Szabolcsot hiába tartják korosztálya egyik legtehetségesebb labdarúgójának, a Ferencvárosban az ősszel csupán húszpercnyi játéklehetőséget kapott Garami Józseftől, a zöld-fehérek azóta már menesztett szakmai igazgatójától.
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
A 21 esztendős bal oldali középpályás évek óta tagja a különböző utánpótlás-válogatottaknak, sőt, két alkalommal pályára lépett az olimpiai csapatban is, így sokan nem is értették, miért nem kap több lehetőséget, holott a vele egykorú Czvitkovics Péter vagy Juhász Roland (hogy csak néhány nevet említsünk) már hosszú ideje meghatározó embernek számított saját klubjában. Nos, bár az Üllői úton ugyebár edzőváltás történt a télen – Pintér Attila váltotta Garami Józsefet –, talán mégsem meglepő, hogy a Fradi végül fél évre kölcsönadta a Matáv Sopronnak Huszti Szabolcsot.
"December végén hívott fel telefonon Dajka László, és ő beszélt rá arra, hogy most érdemes lenne csapatot váltanom – mondta Huszti Szabolcs. – Persze nagyon nem kellett meggyőznie, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy a Ferencvárosban, noha Pintér Attila számított volna rám, nem jutott volna sok lehetőség a számomra. Sajnos az ősszel kicsit el is ment a kedvem, hiszen sok korombeli labdarúgó már komoly rutinnal rendelkezik az élvonalban, míg én csak a juniorban szaporítottam a mérkőzéseim számát. Ennél mindenképpen többre vágytam, ezért nem bántam meg a váltást. A Sopron előkészületi találkozóin rendre az első csapatban kapok helyet, és remélem, a bajnokságban is bizonyíthatom majd, hogy igenis érett vagyok már az első osztályra."
Huszti Szabolcs arról is beszélt még, hogy a tavasz hosszú időre meghatározhatja a pályafutását, hiszen ha a Matávban jó teljesítményt nyújt, akkor talán a jövőben már komolyabban is számolnak vele.
"Örülök, hogy Sopronba szerződtem – folytatta a fedezet. – A város szép, és a csapattársaim is hamar befogadtak. Tele vagyok önbizalommal, bízom a képességeimben, és most úgy érzem, eljött az én időm."


A soproni edző, Dajka László jó véleménnyel van a most szerződtetett játékosról:
"Nem véletlen, hogy Huszti Szabolcs már évek óta tagja a korosztályos válogatottaknak – mondta a szakember. – Az adottságai megvannak ahhoz, hogy nagyon jó futballista váljon belőle, de ehhez persze sok munkára van még szüksége. A tavaszi szezonban kiderülhet, hol tart a fejlődésben, mindenesetre állítom, hogy ő már tud annyit erről a játékról, hogy állandó taggá válhasson egy élvonalbeli csapatban is."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik