Amikor szabad a pálya:akiknek szabad a szája

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2003.12.30. 21:52
Címkék
Amikor szabad a pálya  ez a címe annak a rovatnak, amely szerdánként jelentkezett a Nemzeti Sportban. A labdarúgásban élők vagy azért rajongó szakemberek idei megjegyzéseiből tallózgattunk abban a reményben, hogy a Nemzeti Sport Ötöse olvasóinknál ebben a formában is jelest kap.
Aki bújt, aki nem, lövök: a debreceni Bajzát Péter igencsak meglepôdhetett, hogy a PAOK játékosai néha túl szorosan fogták (Fotó: Meggyesi Bálint)
Aki bújt, aki nem, lövök: a debreceni Bajzát Péter igencsak meglepôdhetett, hogy a PAOK játékosai néha túl szorosan fogták (Fotó: Meggyesi Bálint)
Aki bújt, aki nem, lövök: a debreceni Bajzát Péter igencsak meglepôdhetett, hogy a PAOK játékosai néha túl szorosan fogták (Fotó: Meggyesi Bálint)
Aki bújt, aki nem, lövök: a debreceni Bajzát Péter igencsak meglepôdhetett, hogy a PAOK játékosai néha túl szorosan fogták (Fotó: Meggyesi Bálint)
Aki bújt, aki nem, lövök: a debreceni Bajzát Péter igencsak meglepôdhetett, hogy a PAOK játékosai néha túl szorosan fogták (Fotó: Meggyesi Bálint)
Aki bújt, aki nem, lövök: a debreceni Bajzát Péter igencsak meglepôdhetett, hogy a PAOK játékosai néha túl szorosan fogták (Fotó: Meggyesi Bálint)
"Ha jól hallottam, tizenegy ember kapott helyet az új stábban, s bár közülük egy sem aktív futballista, mégis kész a csapat. Ha nagyon nagy a gond, még ki is futhatnak a pályára"
(Nyilasi Tibor megjegyzése a sereghajtóként telelő, az év elején szakmai – többek között Ôze Tibor és Schobert Norbert érkezett – és menedzseri vérátömlesztést végrehajtó Kispestről)

"Reméljük, a kispesti gyerekek továbbra is Öreg néne őzikéjét, és nem Öreg Ôze nénikéjét emlegetik majd. Az biztos, hogy a Kispest minden meccsén megnyeri – a zenés bemelegítést. Alkatomból az olvasók jól sejtik, hogy ritkán nézem a Norbi-kazettákat, de úgy tudom, labdás gyakorlatok ritkán szerepelnek azokon. Bár ki tudja? Legközelebb már az »Így fociznak honvédjaink« című kazetta lesz a sláger, amelyen Norbi és Marius Sasu végez törzskörzést a törzsközönségnek" (Hajdú B. István ugyananarról)

"Az üzleteken talán csak Túlio járt igazán jól, aki a rossz nyelvek szerint fizetés nélküli szabadságot kapott a riói szörfkölcsönzőben, hogy átjöhessen egy kicsit fagyoskodni Európába, a pénzzel visszatért hazájába, és egyben eredeti szakmájához is"
(Nyilasi Tibor ugyanarról annak kapcsán, hogy anyagi nehézségei miatt az Újpestnek le kell mondania jó néhány külföldi futballistájáról)

"Varga Zoltán már sok dolgot kipróbált, de igazán talán csak jobbösszekötőben bizonyított, lehet, az lenne az igazi, ha most is a pályán vállalna szerepet. Ráadásul úgy, hogy Tamási Zsolt lenne az edzője, aki alkalmanként büntetésből a tarcsiba küldhetné"
(Szántó Imre kései győri modellje azt követően, hogy Varga Zoltán szakmai igazgatóként való visszatértére kilenc nappal lemondott posztjáról Tamási Zsolt vezetőedző)

"Eddig mindig azt hallottam, hogy Vargát nem hagyják dolgozni. Jobb lenne még most tisztázni, kik azok, akik eddig keresztbe tettek neki, érdemes lenne ezeket a neveket leírni egy papírra. Ahogy én láttam, eddig csak egy dolog akadályozta a munkáját – az eredménytelenség. Ez tényleg nem hagyja dolgozni az edzőt"
(Mezey György ugyancsak Varga Zoltánról – néhány héttel később)

"Így mulatnak a magyar urak…"
(Nyilasi Tibor az újpesti, új befektetők híján a tulajdonosok által végrehajtott életmentő tőkeemelésről)

"Ha Pini úr, Gál úr és Kovács úr leül, s megbeszéli, kinek mit mondanak, az előnyös. Ha esetleg nem érnek rá, tudom javasolni a telefont"
(Kemény Dénes a kispesti vezetők közötti kommunikációs káoszról)

"Anettka volt már minden, csak akasztott ember nem, feltűnt műsorvezetőként, színházmegmentőként, leendő asztronautaként is. Ha sikeres lesz a csapat, a balassagyarmati drukkerek nem engedik kilőni az űrbe a névadót, de ha nem…"
(Szántó Imre Anettka balassagyarmati névszponzorként való debütálásáról)

"Még a tévéjogdíjból is részesülhet a csapat, ha a Budapest Tv adja mondjuk az Anettka–Vasas meccset, de lehet, hogy a santanderi Dimitri Piterman – aki elnök lett, kinevezte magát edzőnek, majd fotós akkreditálással állt a kispad szélén – mintájára a névadó is több funkciót vállal. Talán még játszani is akar, ha igen, összeállhat a Sáfár Anikó, Anettka, Csala Zsuzsa belső hármas"
(Hajdú B. István ugyanarról)

"A jelek szerint a gyúró, az orvos mellett a kispadon helyet kell szorítani egy meteorológusnak is, mert fontos szerepe lehet. Nem tudom, legközelebb hol kellene lekötni felkészülési mérkőzést, ahol nem jön közbe semmi – talán az Egyenlítő környékén, már csak azért is, mert ott esetleg egy bekapott gól után könnyebb döntetlent elérni"
(Hajdú B. István a Cipruson 0–1-es állásnál felhőszakadás miatt félbemaradt magyar–bolgár barátságos válogatott találkozóról)

"Talán jelzésértékű, hogy ott, ahol mindig remek idő és ragyogó napsütés van, minden beborult, és soha nem látott vihar kerekedett, ahogy megérkeztek a magyar csapatok"
(Szántó Imre ugyanarról)

"Ha a csapat nem is, Lajcsi majd elhúzza az ellenfél nótáját. Mindenki türelmetlenül várja a kezdést, és Kispesten el akarják kerülni a kiesést, szerintem ez sikerülni fog"
(Nyilasi Tibor Galambos "Lagzi" Lajosról, aki a Kispest–Dunaferr bajnoki előtt szórakoztatta a publikumot, és a Honvéd jövőjéről)

"Szinte látom magam előtt, ahogy az Üllői úton Győzike, a Megyeri úton Majka lép fel, nem tudom, a kispesti közeg befogadja-e Lajcsit, aki elmondása szerint Kispest-drukker. Attól tartok, Lajcsié nagyobb show lesz, mint maga a meccs, de az, aki kifütyüli, gondolom, tehet neki egy szívességet. Az igazán izgalmas a Lajcsi, Schobert Norbi duó lenne, egy közös produkció nyomán a szezon végén egy hatvanöt kilós trombitás teremthetné meg a hangulatot"
(Hajdú B. István ugyanarról)

"A pályán átrohanó drukkert látva mondhatom: a szurkolók téli felkészülése jól sikerült. Egy ilyen balhé sokba kerül a klubnak, a csapat állítólagos rajongója nehézséget kreál kedvenc egyesületének. Mint a csapat szurkolója, én úgy gondolkoznék, hogy a rendbontásomért kifizetendő pénzből inkább vegyenek egy gólerős csatárt – hát nem jobban járok?"
(Kemény Dénes eszmefuttatása az FTC–ZTE kupameccsen a biztonságiakat megkergető drukkerekről, illetve az esetből fakadó következményekről)

"Bár a csapatok támadókedve lenne akkora, mint a szurkolóké! Eddig azt hittem, ha létezik nyugodt párosítás, akkor az a Siófok–MTK, és már ez sem az? A Nemzeti Sport tudósítása lassan kiegészül: a gólszerzők, a sárga laposok és a szögletarány alatt felsorolhatja a lap a letartóztattak számát (elöl természetesen a rács mögé került hazai drukkerek, aztán az előállított vendéghívők száma), mennyi könnygáz fogyott (zárójelben az első félidőben kibocsátott mennyiség), legalul a betört fejek és ablakok száma. A leírást is el tudom képzelni: a nyolcadik percben a jobb oldalon lendült támadásba a Videoton szurkolója, és a lepattanó győri drukkert jobb belsővel a (bejárati) kapun kívülre kotorta"
(Hajdú B. István a tavaszi második forduló siófoki és győri szurkolói botrányairól)

"A szurkolóknak egy gödröt kellett volna ásni, és azokat beletemetni, akik idáig juttatták a csapatot. Elszomorító, hogy egy csodálatos klub nem képes megfelelni a másodosztály feltételeinek sem. A Vasas sorsa örök tanulság lehet mindenkinek, aki csak egy picit is érdeklődik a labdarúgás iránt"
(Mezey György a Vasasról, amely adósságai miatt nem léphetett pályára a második vonalban, illetve a szurkolók által tartott jelképes temetésről)

"Ez röhejesebb, mint a Kató néni. Azt hiszem, Ragáts úr az ötvenes-hatvanas évek hangulatát szeretné visszahozni, amikor gyerekként az Ágnes cukrászda kirakatában lévő Kékes vagy Tavasz márkájú készüléken néztük a meccseket. Jó ötlet, hiszen igazabb, barátibb volt a légkör, összehozta a közösségeket, bár az is igaz: akkor ugyan nem tudtuk, ki irányítja a televíziót, de a meccset adták"
(Nyilasi Tibor Ragáts Imre nyilatkozatáról a chorzówi lengyel–magyar közvetítése kapcsán. A mérkőzést az M2 sugározta, mivel a tévéelnök szerint az Eb-selejtező nézettségében nem vetekedhet az MTV1-en a találkozó időpontjában kezdődő Kató néni kabaréjával)

"A lengyelek hallottak már a mi Lindánkról, ezért a közönséget kérték fel, és nem azt mondták: énekelje a Himnuszt egy Király! Sajnos technikai okok miatt a drukkerek előadását nem rögzítették, pedig CD-n kiadva sikerre számíthatna. Lettországba mindenesetre akkreditáltassuk a veresegyházi asszonykórust is"
(Hajdú B. István a lengyel–magyar Eb-selejtezőn technikai okok miatt elmaradt Himnuszról, amit végül a szurkolók énekeltek el)

"Természetes, hogy összeverekedtek. Az lett volna a rendkívüli, ha normálisan viselkednek"
(Nyilasi Tibor a magyar–svéd Eb-selejtezőn a tribünön összecsapó ferencvárosi és újpesti drukkerekről)

"Tanult kollégám, barátom, Faragó Richard mondta, a Borsodi Liga annyira erős, hogy a Manchester-verő csapat a hatba sem fér be"
(Hajdú B. István a 2002-es bajnok ZTE tavaszi alsóházi tagságáról)

"Sajnálom, most lehetne jó játékos, hiszen egy kicsit megkopott a gyorsasága, így nem hagyja el mindig a labdát, korábban túl gyors volt, sokszor átszaladt rajta"
(Szántó Imre Dombi Tiborról és döntéséről, a DVSC labdarúgója kijelentette: ambíció híján lemondja a válogatottságot)

"Már az is szép teljesítmény, ha a nyakigláb Bedét vállon veregetik, ahhoz azért igencsak pipiskedni kell. Most már ő is tudja, milyen remek érzés gólpasszt adni és utána learatni a babérokat. Az igazi művészet azonban a békéscsabai bekk produkciója: a legsoványabb bírót találta el, nos, ez aligha sikerülne még egyszer"
(Nyilasi Tibor a ZTE–Békéscsaba mérkőzésen – véletlenül – gólpasszt adó Bede Ferenc játékvezetőről)

"Bede nagyon magas, mellette kell elrúgni a labdát, nem fölötte, mert az, mint kiderült, kockázatos vállalkozás. Az igazi nagyok nemcsak belső csüddel, hanem gyomorszájjal is tudnak gólpasszt adni"
(Hajdú B. István ugyanarról)

"Szerencsére ilyen a pólóban nem fordulhat elő, mert ha a labdával a bírót találják el, az már nem ér. Vagy nem véletlen"
(Kemény Dénes ugyanarról)

"Szűcs Lajos ballal olyan mesterien csavart a sarokba, hogy azt a lövést még a legjobb hazai kapus, nevezetesen éppen ő sem tudta hárítani. Lám, az igazi klasszis nemcsak az csatárok eszén jár túl, hanem néha a sajátján is"
(Hajdú B. István a Magyar Kupa döntőjében öngólt rúgó FTC-kapusról, Szűcs Lajosról)

"Szerintem nem az időjárás, az összeállítás volt meleg a Debrecennek"
(Szántó Imre Szentes Lázár MK-döntőt követő nyilatkozatáról, miszerint a vesztes DVSC-t zavarta a mérkőzés során a hőség)

"Érdekelne Deutsch Tamás exsportminiszter véleménye, a tervezett összegek duplájáért újult meg az ígértnél sokkal kevesebb stadion – ráadásul ilyen színvonalon"
(Détári Lajos a stadionrekonstrukcióról és az újpesti arénáról, amelynek fedett – ám beázó – lelátója alatt lettek csuromvizesek a drukkerek)

"Ha véletlenül egy parlamenti képviselőt érne ilyen támadás, talán szigorúbb lenne a törvény, és be is tartatnák azt"
(Csank János a május 30-ai FTC–DVSC mérkőzés utáni Üllői úti botrányról)

"A kupadöntő után Tököli Attila vállát veregették, a bajnoki döntő után a bordáit. A Fradi-címerben szereplő E betűk néhány néző szerint sajnos az erőszakot, az esztelen embertelenséget jelölik. Kívánom a kitűnő csatárnak, hogy külföldön is érjék olyan örömök, mint itt a kupadöntő után"
(Hajdú B. István a május 30-án történtek miatt az Üllői útról elvágyódó Tököli Attiláról)

Na gyere, te rács, szétharaplak ezerrel! – kedves kis Üllôi úti életkép május végérôl, a Ferencváros tervezett bajnokavatásáról (Fotó: Németh Ferenc)
Na gyere, te rács, szétharaplak ezerrel! – kedves kis Üllôi úti életkép május végérôl, a Ferencváros tervezett bajnokavatásáról (Fotó: Németh Ferenc)
Na gyere, te rács, szétharaplak ezerrel! – kedves kis Üllôi úti életkép május végérôl, a Ferencváros tervezett bajnokavatásáról (Fotó: Németh Ferenc)
n "Ha Szeiler József mindezt csak viccnek szánta, akkor bejött… Ez olyan, mintha egy rangadót vesztett edző hétmilliót ajánlana fel annak, aki elmagyarázza, miért kapott ki a csapata"
(Mezey György az FTC Rt. vezérigazgatója által felajánlott jutalomról annak, aki kideríti, mit tett a liga, az MLSZ, a mindenkori sportminiszter, a rendőri és a belügyi vezetés a rendbontások elkerüléséért)

"A magam részéről hetven forintot tudnék felajánlani a célra, de ezzel ugyanúgy nem mennénk semmire, mint a hétmillióval…"
(Nyilasi Tibor ugyanarról)

"Egy Agatha Christie-regény ugrik be elsőként! Tudni akarom, ki a tettes, és habár megveszek, hogy minél hamarabb megtudjam, ki a hunyó, nem lapozok a könyv végére, hanem végigolvasom a művet. Mindenesetre nekem Szieben László igazgató a gyanús…"
(Szántó Imre a liga bundaügyben elsőfokon hozott ítéleteiről)

"Mindenki a hangfelvételekről, azok bizonyító erejéről, jegyzőkönyvekről beszél. Könyörgöm, hozzák őket nyilvánosságra, hadd tudjuk meg, Hamar István bundázni akart, avagy csak egy Elvis Presley cédét szándékozott kölcsönkérni! No, persze, ha a Jailhouse rock felől érdeklődött, az gyanús…"
(Hajdú B. István ugyanarról)

"Gyógyuljon meg, de egyúttal gyógyuljon ki a futballból…"
(Szántó Imre Kovács Attila kispesti társtulajdonosról, aki betegségre hivatkozva végül elhagyta a kiesett Honvédot)

"Az a füles Bernáth Csabát egészen Belgiumig repítette, Jovicsot meg, remélem, visszapenderíti a feladóhoz…"
(Szántó Imre a május 30-ai FTC–DVSC meccsen elcsattant – egyik – pofonról)

"Lelki szemeimmel már látom is a plakátokat! MTK–FTC szimpátiatüntetés este hatkor a Hungária körúton! Fordítva amúgy jobban tetszene az ötlet: minden demonstráció előtt legyen futballmeccs, például mielőtt lezárják az Erzsébet hidat, a rendőrök és a tüntetők focizzanak egyet!"
(Hajdú B. István a liga szimpátiatüntetés-javaslatáról, amellyel a rendőrség ingyenes eseménybiztosítását kívánta elérni)

"Ez már szimpátiatüntetés, ne tiltsuk meg neki! A hírek szerint Túlio a riói Copacabanán meg zöld-fehérben grasszál, csak hát az ezt megörökítő kép nem került fel a világhálóra! Leandro amúgy véletlenül nem Vasas-zoknit viselt? A klubhűségét nekem már bizonyította: ha kapatos volt, az csakis a legurított Fradi-söröknek köszönhető…"
(Hajdú B. István az Újpest-sállal a nyakában lencsevégre kapott, ittasnak tűnő FTC-középpályásról, Leandróról)

"Kérdés, mit ítélünk hibának? Hogy be volt rúgva? Nos, a nyilvános piálás valóban nem profihoz méltó cselekedet. Netán az a baj, hogy Újpest-sál volt a nyakában? Talán így kívánta jelezni, hogy szeretne hozzánk igazolni. Hívom is a vezetőket…"
(Mezey György ugyanarról)

"A ravasz mezőgazdasági szakember és a dörzsölt üzletember alkudozásából a sport csak vesztesen kerülhet ki…"
(Szántó Imre Furulyás János és Várszegi Gábor, azaz az FTC és a Fotex huzavonájáról)

"A birkózók régen legendásan jó focisták hírében álltak, az ötvenes években állítólag Polyák Imréék lábteniszben olykor még Puskás Ferencéket is megverték. Vajon fordítva is ez lenne a helyzet: Lendvai Miklós és Erős Károly karfiolfülűvé avanzsálva eséllyel célozná meg Athént? Fizikális problémái mindenesetre nem lesznek Lengyelnek, aki egymaga testesíti meg a "VV" Petijét – aki ugyebár birkózó volt – és Majkáját – aki meg futballista…"
(Hajdú B. István a válogatott birkózóból élvonalbeli futballistává lett Lengyel Rolandról)

"Én hagynám a csudába ezt a beléptetőmizériát! Akit ugyanis be akarnak léptetni – a közönséget – már nincs. A kiléptetőrendszer beüzemelését viszont támogatnám: azok sétálhatnának ki rajta a sportéletből, akik ezt a helyzetet előidézték!"
(Szántó Imre a milliárdokba kerülő, raktárakban porosodó beléptetőrendszerekről)

"Ez nem foci-, hanem bűnügy. Lassan új címet is kaphatna a rovat, mit szól a »Kék hírekhez«? Vagy legyen inkább »Heti rács«? Szomorú, de nálunk ezek a futballhírek. Szeretnék hinni Bognárnak, de az érvelése elég ingatag lábakon áll. Ha például jár neki a jutalék, ha jól dolgozott, akkor mit és miért kell viszszafizetnie? A bíróságon az a kérdés: ki mit tud bizonyítani."
(Hajdú B. István Bognár György soproni ügyvezető menesztéséről, a korábbi válogatott labdarúgó működése alatt 13 millió forintos hiány keletkezett a futballcégben, amelyet a vezető elmondása szerint előlegként vett fel a kasszából)

"Itt tart az egyetemes magyar labdarúgás – már Anettkának sem kell a gömbölyű. Talán az a rakéta, amivel az űrbe lövik, jobb reklámhordozó lesz, mint a csapat…"
(Nyilasi Tibor a balassagyarmati szponzorként a magyar labdarúgásba is belekóstoló Anettka kivonulásáról)

"Ez az igazi mestermunka, kérem! A két edzőnek az elkerülhetetlen formaingadozás mélypontját pont erre a zárt kapus meccsre sikerült időzítenie! Nem is mondhatok mást: a magyar futballban továbbra is minden a legnagyobb rendben…"
(Szántó Imre a zárt kapus, gyenge játékot hozó örökrangadóról)

"Álmomban sem gondoltam volna, hogy Attila egyszer nemhogy listavezető, de akár enbé egyes csapat vezetőedzője legyen. Játékosként az egyik nagy kedvencem volt, habár nem tartozott a könnyen kezelhető futballisták közé. Ki hitte volna, hogy átáll a másik oldalra?"
(Nyilasi Tibor az akkor még Sopronban tevékenykedő Pintér Attiláról)

"Várható volt, hogy Varga távozik Győrből. Az eredménytelenséget látva nyilvánvaló, valami nem volt rendben a szakvezető és a csapat között. Vagy valami nincs rendben Varga Zoltán és a magyar labdarúgás között…"
(Détári Lajos Varga Zoltán szeptemberi győri búcsújáról)

"Halkan jegyzem meg, az MTV-n annyi botrányosan rossz műsort láthatunk – amelyek közül nem egy bizonnyal többe is kerül, mint a közvetítések –, hogy azok után nem szégyellem azt kérni: hadd nézzek magyar focit is!"
(Nyilasi Tibor az MTV kuratóriumának döntéséről, amely miatt a bajnokik nem kerültek a közszolgálati adó műsorára)

"A vezetők odaszögezték magukat a székükhöz, egyesek huszonöt éve osztják az észt – eredmény viszont sehol"
(Détári Lajos a labdarúgás irányítóiról)

"Nem tartottam erősnek a csoportot, még az első helyre is esélyesnek ítéltem a válogatottat. Hát ez lett belőle… A közönség megint jól döntött, megérezte, hogy erre a meccsre nem érdemes kimennie"
(Szántó Imre az Eb-selejtező-csoportban elért negyedik helyről, valamint a vereséggel végződő magyar–lengyel összecsapás alacsony nézőszámáról)

"Úgy fest, sokkal többet kell azért tenni, hogy akár egy 29 ezres ministadion is megteljen… A válogatott amúgy erőn felül teljesített, hiszen nem vártuk, hogy még az utolsó meccsen is esélyünk lesz. Az Európa-bajnokságot persze megint kihagyjuk, miként már egyfolytában harminc éve. A legszomorúbb azonban, hogy nem is hiányzunk senkinek"
(Hajdú B. István ugyanarról)

"Hogy lemond-e vagy sem, az ő döntése, ezzel együtt óriási hiba lenne a sportág gondjait a kapitány nyakába varrni. Emberi számítás szerint 2006-ig már bizonyosan nem leszünk ott a futball bármely világeseményén, szóval van egy húszéves stop, amely alatt elfogyasztottunk – és fogyasztunk – hasonló menynyiségű szövetségi kapitányt. Mind hülye lett volna? Kizárt. Edzők képzik a gyerekeket, és dolgoznak a felnőtt játékosokkal, szóval a honi körülményeket nem figyelmen kívül hagyva az edzőképzésnek is tükröt tart ez az ínséges, lassan húsz év"
(Kemény Dénes Gellei Imre szövetségi kapitányról, aki a támadások ellenére sem kívánt lemondani, valamint az edzőképzésről)

"Ez úgy fordulhat elő, hogy a ligában a tartalomtól függetlenül minden nevezést elfogadnak… Gyulay Zsolt meg ne fenyegetőzzön, hogy lemond, ha nem lesz pénz! Inkább oldja meg a problémát, azért van ott!"
(Détári Lajos az Újpest nem újkeletű financiális gondjairól, és a klub ügyvezetőjének nyilatkozatáról. Októberben felvetődött: akár a bajnokságtól is visszaléphetnek a lilák)

"Már bocsánat, de ez a magyar labdarúgás szégyene, két bukott ember újra szerephez jut! Hol itt az etika? Felemelkedést emlegetünk, ugyan már! Fertő… Önérzetesen tükörbe kellene nézni, és felállni, illetve el sem vállalni a feladatot! Ezek az emberek a futballból élnek…"
(Détári Lajos Klement Tibor és Reszeli Soós István győri munkavállalásáról)

"Kizárt dolognak tartom, hogy ez a két ember vállvetve küzdjön együtt a szebb újpesti jövőért… Nem hiszem, hogy Mezey György megvárja azt a pillanatot, amikor Kiss László felhívja az irodájába"
(Hajdú B. István Kiss László esetleges újpesti szerepvállalása kapcsán. Kiss sportigazgatóként Mezey György vezetőedzőnek is főnöke lett volna)

"A tyúk soha nem lesz a róka barátja…"
(Nyilasi Tibor ugyanarról)

"Kiesik két vidéki, feljut két pesti, és jövőre megrendezhetjük a BLSZ kiemelt csoportjának küzdelmeit…"
(Csank János a 12 csapatos bajnokság hátrányairól, a "lehetséges" jövő évi kiírásról)

"Bíró Péter engem nem tudott irányítani, de a jelek szerint az utódaimat igen, hiszen most már játszik az a két brazil, akiket én nagyon messzire zavartam"
(Détári Lajos a Haladás mélyrepülésének okairól)

"Nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy békésen sétál az ember lila sállal az utcán, és egyszercsak beszól neki egy telefonfülke. Ne a villanyoszlopot rugdosd, hanem velem állj ki, mondja a gaz fülke, és máris kezdődik a pofozkodás"
(Hajdú B. István az újpesti drukkerek "fülkeverő" akciójáról)

"Siófok a magyar foci nagy csodája: tisztességes emberek tisztességes munkával a mezőny élére kerültek. Sok, pénzügyi gondokkal küszködő klub számára példa lehet a Balaton FC, hogy olcsó játékosokkal is lehet eredményt elérni. Nem érne meglepetésként egy Ronaldo, Csordás vagy Nesta, Kuttor csere… "
(Hajdú B. István a Balaton FC szárnyalásáról)

"Szimpatikus a siófokiak remeklése, de nagyon sokunknak komoly pénze van abban, hogy a Balaton FC ma még egyáltalán létezik…"
(Csank János ugyanarról)

"Nem lepődnék meg, ha Aranitovicsot legközelebb Kótai vagy a Csonttörő ellenfeleként látnánk a ringben, bár a magam részéről nem szívesen lennék ott, ahol egy szerb és egy ukrán veszekedni kezd"
(Hajdú B. István a Jovo Aranitovics és Igor Nicsenko közötti győri perpatvarról)

"Én néhányat zsebre vágtam volna a cukrok közül, mondván, jó lesz a másnap reggeli cappuccinómba!"
(Kemény Dénes Lipcsei Péter megdobálásáról. Az Újpest-szimpatizánsok kockacukorzáport zúdítottak a szögletrúgáshoz készülődő FTC-futballistára)

"Örülhetünk neki, hogy az ETO tulajdonosa, Tarsoly Csaba végül nem került a liga élére! Pénzért jogsit igen, szakértelmet nem lehet venni"
(Szántó Imre az ETO szakmai stábjának kisepréséről)

"Hiba csúszhatott abba a göteborgi fordításba, kihagyták ugyanis a csillag elől az »álló« szót… Nekem speciel ez jutott az eszembe róla, amikor a lett és a lengyel csatár elhúzott mellette"
(Szántó Imre a svéd lapokban válogatottunk kiemelkedő alakjaként csillagnak aposztrofált Dragóner Attiláról)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik