Tokody az Oberhausen ajánlatát is elfogadná

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2003.12.27. 20:44
Címkék
Továbbra is bizonytalan, hogy mi lesz Tokody Tibor sorsa. Amint azt napokkal  sőt hetekkel  ezelőtt megírtuk: a kétszeres válogatott támadó nagy esélyt kapott az élettől, hiszen a Borussia Dortmund tesztelte, hogyan bánik a labdával. A futballista megfelelt, azonban akad némi gond: a német sztárklub a jelek szerint nem akar, és nem is tud sok pénzt fizetni Tokody Tiborért.
Dortmundban látták: Tokody Tibor jól bánik a labdával (Fotó: Németh Ferenc)
Dortmundban látták: Tokody Tibor jól bánik a labdával (Fotó: Németh Ferenc)
Dortmundban látták: Tokody Tibor jól bánik a labdával (Fotó: Németh Ferenc)
Dortmundban látták: Tokody Tibor jól bánik a labdával (Fotó: Németh Ferenc)
Dortmundban látták: Tokody Tibor jól bánik a labdával (Fotó: Németh Ferenc)
Dortmundban látták: Tokody Tibor jól bánik a labdával (Fotó: Németh Ferenc)
Tokody Tiborral kapcsolatban már megszokhattuk: amikor ő külföldre akar szerződni, akkor semmi sem megy simán – persze, erről legkevésbé sem a labdarúgó tehet, hiszen egyre kevesebb helyen veszik komolyan a magyar játékosokat. Tokody Tibor most különösen szerencsésnek mondhatja magát, hiszen sztárklub, a korábbi Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros bajnok Borussia Dortmund akarta szerződtetni. Egészen addig jutottak a felek, hogy a németek megnézték, mit tud a magyar csatár, sőt még az Újpest is elküldhette igényeit a dortmundiaknak. A hírek szerint egymillió eurót – mintegy 260 millió forintot – kértek a Megyeri útiak a kétszeres válogatott labdarúgóért, akinek még a nyárig érvényes szerződése van az Újpesttel. Ez nem nagy összeg egy Dortmund-szintű klubnak, feltéve, ha hirtelen nem kerül a csőd szélére. A németek azonban most nagy bajban vannak, megközelítőleg százmillió eurós hitelre van szüksége a gárdának, no meg arra, hogy eladja néhány jól fizetett labdarúgóját. Ilyen futballista lehet Amoroso, Heiko Herrlich és Giuseppe Reina is, de egyelőre mindegyikük tagja a dortmundi keretnek. A Tokody Tibor ügyeit intéző Jurácsik Mátyás még karácsonykor is tárgyalt a dortmundiakkal, akik további időt kértek, mondván, szeretnék szerződtetni a magyar játékost, ám egyelőre nem áll rendelkezésükre a pénz.
No, persze, tudni kell azt is, hogy a németek a nyáron már ingyen vihetnék el az újpesti támadót, mert akkor lejár a Megyeri úton a szerződése, ám elképzelhető, hogy akkor már egy másik német klubbal kell egyeztetni az átigazolásról. Tokody Tibort ugyanis azonnal vinné a másodosztály éllovasa, az Oberhausen.
Ha ez az üzlet létrejön, akkor a Cottbus és az Oberhausen találkozásakor két barát, Lőw Zsolt és Tokody Tibor kerülhet szembe egymással ellenfélként.
"Ha sikerül Oberhausenbe igazolnom, akkor a Cottbus elleni mérkőzésen majd a bal oldalon játszom, hogy ne találkozzak Lőw Zsolttal – mondta nevetve egykori csapattársával kapcsolatban a csatár. – Persze ez még a távoli jövő. Egyelőre az Újpest játékosa vagyok, és úgy is készülök a tavaszra, hogy a Megyeri úton maradok, nem akarok találgatni… Kicsit csalódott vagyok, mert a Dortmund a teljesítményem alapján leigazolna, csak az anyagiak miatt nem tudtunk egyelőre megegyezni. Nekem az is megtisztelő, hogy a sztárcsapat közelébe kerülhettem, illetve az, hogy itt tart az ügyem. Az Oberhausen sem rossz lehetőség, mert a második vonal is igen erős a németeknél, ráadásul igen jó feltételekkel mehetnék, mert a nyáron onnan is ingyen elengednének, akár még Dortmundba is."
Persze, ha Dortmund helyett Oberhausenbe igazol a támadó, akkor engednie kell az Újpestnek is az igényeiből. A kiscsapat nem tud egymillió eurót fizetni a játékosért, és valószínű, hogy fél évre nem is akar ennyi pénzt áldozni. Az, hogy a Megyeri úton mit szólnak mindehhez, az újabb tárgyalási fordulóban derül ki…

2003. június: Tokody Tibort meghívta próbajátékra a Slavia Praha. A támadó heteken át edzett a cseh együttessel, amelynek vezetői szóban közölték vele, hogy milyen feltételekkel szerződtetik őt. Erre első körben nemet mondott a futballista, de ennek ellenére is elment edzőtáborozni a Slaviával. A felkészülés végéig nem sikerült megegyezniük, így Tokody jöhetett haza.

2003. július: Két nappal a rajt előtt csatlakozott az Újpest keretéhez a támadó, aki az első mérkőzésen természetesen nem kapott lehetőséget Mezey Györgytől. A támadó a juniorok között lépett pályára, amikor a lila-fehérek első csapata jó játékkal, könnyedén győzte le a Debrecent. Ekkor már sejteni lehetett, hogy Tokody Tibor nem sok lehetőséget kap majd.

2003. augusztus: A 23 éves csatár az ősszel kilenc bajnokin lépett pályára, mindössze két mérkőzést játszott végig. Így természetesen a válogatott keretből is kikerült. A szezon elején Mezey György nem találta a helyét Tokodynak, ám a sorozat végéhez közeledve több lehetőség jutott a támadónak, ám ő nem volt jó formában, egyetlen gólt sem szerzett a szezonban.

2003. december: Az előzményekhez képest igazán meglepő volt a hír, hogy a Dortmund próbajátékra hívta meg Tokody Tibort. Még hihetetlenebb volt a hír, hogy a sárga-feketék szeretnék is leigazolni őt. A dortmundiak hirtelen támadt anyagi gondjaira már jelzőt találni is nehéz. Megoldás lehet, ha sikerül megegyeznie az Oberhausennel, de ehhez még az Újpest vezetőinek jóakarata is szükséges.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik