NB I B: Bp. Honvéd-Dunaújvárosi FC: 1-0

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2003.11.21. 22:19
Címkék
SÁRGA LAP
Tamási (Mészáros buktatásáért) a 27., Horváth P. (Nyúl felrúgásáért) a 44., Klement (Horváth Péter buktatásáért) a 74., Báló T. (Vadócz buktatásáért) a 77., Dobos (elrúgta a labdát) a 90., Rozsi (reklamálásért) a 91. percben

SZÖGLETARÁNY: 9:2 (5:0)
50. perc: Drobnjak 18 méterről, ballal, kapura lőtte a labdát, és az a kapu jobb alsó sarkába vágódott. 1–0

A Bp. Honvéd játékosai azzal a tudattal várták a péntek esti, Dunaújváros elleni bajnokit, hogy ha legyőzik ellenfelüket, egy fordulóval a szezon befejezte előtt őszi elsőnek mondhatják magukat. Erre meg is volt minden esélyük, hiszen eddig a kispestieket a Bozsik-stadionban nem sok csapat tudta megszorongatni. A kezdés előtt azonban még azt sem lehetett tudni, vajon lesz-e mérkőzés, hiszen a pályát sűrű köd borította. A játékvezetői hármas felmérte a terepet és úgy döntött, semmi akadálya, hogy összecsapjanak a felek. A találkozó érdekessége az volt, hogy nem olyan régen a két vezetőedző még közös sikerért dolgozott, hiszen amikor Gálhidi György a Dunaferrt irányította, Lengyel Ferenc volt az újvárosiak csapatkapitánya. De ez már a múlt, jelenleg mindketten egy osztállyal lejjebb tevékenykednek: Gálhidi azért, hogy visszajuttassa a Honvédot az élvonalba, Lengyel pedig azért, hogy a Dunaújváros jövőre is a másodosztályban szerepelhessen.

A kispesti Jovan Drobnjak (jobbra) fontos gólt szerzett a második félidô elején (Fotó: M. Németh Péter)
A kispesti Jovan Drobnjak (jobbra) fontos gólt szerzett a második félidô elején (Fotó: M. Németh Péter)
A kispesti Jovan Drobnjak (jobbra) fontos gólt szerzett a második félidô elején (Fotó: M. Németh Péter)
Az első félidő elején kiegyenlített volt a játék, a Honvéd a széleken próbált ellenfele mögé kerülni, ez Vén Gábornak többször sikerült is. A Dunaújváros kontrákra épített, kihasználta, hogy fiatal támadói gyorsabbak a kispesti védőknél. Később aztán átvették az irányítást a piros-fehér-feketék és több gólszerzési lehetőségük is volt, de ezek a helyzetek kimaradtak. A második 45 percre egy új Honvéd jött ki a pályára, és már néhány perccel a középkezdést követően Jovan Drobnjak gyönyörű góljával megszerezte a vezetést. Nem játszott jól a kispesti csapat, ami azonban számára a legfontosabb, ismét győzött, és az utolsó őszi meccs eredményétől függetlenül az élről várhatja a tavaszt.

Mestermérleg
Gálhidi György:
– Gratulálok a csapatnak az őszi elsőséghez.
Lengyel Ferenc: – Az eredmény ezúttal nem tükrözte a két csapat közti különbséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik