Egyetlen próba kellett

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2003.10.26. 22:38
Címkék
Hogy az alapszakasz 11. fordulóját követően hányadik helyen állna a Videoton csapata, ha a kapujában Ibrahim Bossey áll, azt nem lehet tudni, ám egészen bizonyosan Székesfehérvárott senki sem bosszankodik amiatt, hogy a ghánai kapus nyáron nem a piros-kék egyletnél kötött ki.
"Ezen a napon nem éreztem különösebb problémát" (Fotó: Unger Tamás)
"Ezen a napon nem éreztem különösebb problémát" (Fotó: Unger Tamás)
"Ezen a napon nem éreztem különösebb problémát" (Fotó: Unger Tamás)
"Ezen a napon nem éreztem különösebb problémát" (Fotó: Unger Tamás)
"Ezen a napon nem éreztem különösebb problémát" (Fotó: Unger Tamás)
"Ezen a napon nem éreztem különösebb problémát" (Fotó: Unger Tamás)
Alighanem sokan emlékeznek arra, hogy a fehérvári klub elöljárói júliusban mindenben megegyeztek az előző bajnoki évben Romániában profiskodó és remek ajánlólevéllel rendelkező labdarúgóval, már csak formaságok voltak hátra a szerződtetéséig. Ibrahim Bossey már a Videotonnál készült, majd elutazott Romániába a szükséges okmányok beszerzésére, amikor a Rapid Bucuresti vezetői elé tették az átigazolási lapot, és azt rögvest alá is íratták vele. A székesfehérváriak érthetően háborogtak a romániai klub és az afrikai futballista inkorrektségén, azonban mást nem tehettek, mint hogy újra szétnéztek az átigazolási piacon. Utóbb bebizonyosodott, nem csukott szemmel jártak, hiszen Daniel Tudor (képünkön) személyében olyan kapust sikerült megszerezniük, aki teljesítményével egyrészt húzóembere csapatának, másrészt eddigi védéseivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Videoton a második helyről várhatja a következő fordulót.
A Dinamo Bucuresti csapatából érkező labdarúgónak alighanem az a legnagyobb dicsérete, hogy edzője, Csank János maximálisan elégedett az eddigi teljesítményével, és ez azért is nagy dolog, mert a játékoskorában kapusként szereplő szakember igencsak kritikus kései utódaival.
"Amikor nyáron kapus nélkül maradtunk, és felmerült Daniel Tudor szerződtetésének a lehetősége, sejtettem, hogy nem zsákbamacskát ajánlanak nekünk – emlékezett a nyáron történtekre a Videoton trénere. – A neve nem volt ismeretlen számomra, de azért korábbi labdarúgómnál, Marius Chereginél utánaérdeklődtem, és szinte csak jót hallottam felőle. Hogy csak egyet említsek: Tudor a Dinamo színeiben a Steaua elleni kupadöntőn két büntetőt is hárított… Eljött hozzánk edzésre, kimentem vele a pályára dolgozni, és egy gyakorlás után javasoltam a szerződtetését. A megbízhatóságáról mindent elmond az a tény, hogy eddig gyakorlatilag egyetlen gólt sem kaptunk miatta, s mindent megfogott, amit lehetett. Nagyon jó alany, semmi probléma sincs vele, ráadásul, mint a kapusok többsége, benne van minden mókában. Ismerve a magyar mezőnyt, a kapusok rangsorában az élmezőnyben a helye, talán csak a ferencvárosi Szűcs Lajost tudom elé helyezni.”
A dicsérő szavakra szombat délután is rászolgált a román kapus, hiszen nagymértékben neki volt köszönhető, hogy a Videoton pontot szerzett az egyre javuló formát mutató Zalaegerszeg otthonában. Tudor a találkozó lefújásáig együtt élt a játékkal, többször is kritikus helyzetben hárított, ám az összecsapást követően nem a maga szerepét emelte ki, hanem a csapategységnek tulajdonította az egy egyes döntetlent.
"Annak ellenére, hogy a ZTE az utolsó helyről várta a mérkőzést, csapattársaimmal nehéz csatára számítottunk, és ez be is következett – értékelte a meccset a Videoton kapusa. – Az első játékrészben a hazaiak jobban futballoztak, a szünetet követően azonban feljavult a teljesítményünk. Ami engem illet, ezen a napon nem éreztem különösebb problémát, jól ment a védés, a legnagyobb bravúrra talán a hosszabbítás utolsó percében volt szükségem, amikor Egressy Gábor lövését a jobb felső sarok elől kellett kipiszkálnom. Egyébként örülök annak, hogy a nyáron Bordás Tibor a Videotonnak ajánlott, hiszen jó közösségbe kerültem, és kiválóan érzem magam. Az edddigi fordulók azt mutatják, hogy a formánk rendben van, és ez nem kis mértékben annak köszönhető, hogy Csank János csapattá kovácsolta a nyáron alaposan átalakuló keretet. Tudom, nagyon messze még a bajnokság vége, mégis remélem, képesek leszünk olyan eredmény elérésére, ami elegendő a nemzetközi porondra való kilépéshez.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik