Az sem baj, ha őrültnek tartják

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.08.25. 20:36
Címkék
"Várakozáson felül teljesít a Sopron; Pintér Attila csapata komoly tényezővé vált a bajnokságban; Hova tovább, Matáv?Ilyen, és ehhez hasonló, öles betűkkel szedett címekkel jelennek meg az ország különböző lapjai mostanában, ha az Arany Ászok Liga pillanatnyilag harmadik helyezett együttese kerül szóba. Sopronban ráadásul fölöttébb érthető lelkesedéssel figyelik Pető Zoltánék parádés teljesítményét. Az MTK ellen még peches Matáv ugyan vereséggel kezdte a szezont (21 a Hidegkuti-stadionban a címvédő MTK ellen), ám Újpesten (13), Debrecenben (00), majd legutóbb a korábbi bajnok Zalaegerszeg otthonában elért siker (31) már jelezte: valami megváltozott Sopronban. Hogy mást ne mondjunk, a klub jelentős átalakításon ment át a nyáron, hiszen a Matáv Rt. bejelentése után (amely szerint a következő két évben fokozatosan kivonul a labdarúgásból) új befektető után kellett nézni a Káposztás utcában. Néztek is&
Antók Zoltánnak van mibe kapaszkodnia – a nyomdatulajdonos nagy sikerrôl álmodik(fotó: Pluzsik Tamás)
Antók Zoltánnak van mibe kapaszkodnia – a nyomdatulajdonos nagy sikerrôl álmodik(fotó: Pluzsik Tamás)
Antók Zoltánnak van mibe kapaszkodnia – a nyomdatulajdonos nagy sikerrôl álmodik(fotó: Pluzsik Tamás)
Antók Zoltánnak van mibe kapaszkodnia – a nyomdatulajdonos nagy sikerrôl álmodik(fotó: Pluzsik Tamás)
Antók Zoltánnak van mibe kapaszkodnia – a nyomdatulajdonos nagy sikerrôl álmodik(fotó: Pluzsik Tamás)
Antók Zoltánnak van mibe kapaszkodnia – a nyomdatulajdonos nagy sikerrôl álmodik(fotó: Pluzsik Tamás)
Antók Zoltán soproni szerepvállalását június 10-én jelentették be a klub vezetői. A Hollandiából tíz esztendeje hazatelepült, vagyonát nyomdaipari vállalkozásával megalapozó üzletember húszszázalékos részesedést vásárolt a labdarúgó-kft.-ben, s nem utolsósorban az ő "találmánya” az élvonalban újonc szakvezető, Pintér Attila is…
"Pintér Attilával, ahogyan most már én is becézem, Pinyővel öt éve dolgozunk együtt, és mondhatom, ez idő alatt kitűnő kapcsolatba kerültünk egymással – mondta Antók Zoltán. – Emlékszem, amikor aktív pályafutása korában Belgiumban profiskodott, már láttam őt játszani, és bár annak idején még nem ismertem személyesen, a mentalitása már akkor szimpatikus volt. Aztán amikor hazajöttem Magyarországra, és pénzt fektettem a futballba, akkor egyből arra gondoltam, az én csapatomnak Pintér Attilára van szüksége. Így került ő Sárvárról Celldömölkre, később Pápára, most pedig Sopronba. Mondanom sem kell, hogy maximálisan hiszek az edző szakmai hozzáértésében, abban, hogy becsületesen elvégzett munkával igenis lehet eredményt elérni Magyarországon. Spanyolországban vagy éppen Németországban nehezebb lenne sikeres futballvállalkozást működtetni, de az itthoni körülmények között, ebben a közegben – és most senkit sem szeretnék megbántani – egyáltalán nem nehéz viszonylag sikeressé válni.”
Antók Zoltán persze könnyen beszél, mondhatják most sokan, elvégre a csapat valóban jól rajtolt a bajnokságban, de a vége még roppant messze van…
"Messze van, messze van, ezt egy percig sem vitatom – folytatta a Sopron tulajdonosa. – Amikor Pintér Attilával Sopronba jöttünk, akkor az első perctől azt mondtuk, hogy ebben a városban elhivatottsággal és munkával két év alatt érhetjük el a kitűzött célt, vagyis a nemzetközi porondra való kijutást. Ehhez, persze, sok minden kell, szerencse is többek között, de hisszük, hogy álmunk valósággá válhat. Mondok még valamit: engem nem érdekel, hogy húsz-, vagy éppen nyolcvanszázalékos részesedésem van a labdarúgó-kft.-ben, akkor sem, ha sokan azt vágják a fejemhez, hogy manapság őrültség ebbe a pocsék magyar fociba pénzt tenni. Csakhogy ezzel én nem értek egyet. Engem csak az érdekel, hogy bebizonyítsuk, kitartással, és – nem győzöm hangsúlyozni – munkával mire lehet jutni a magyar labdarúgásban. Elfogadom, hogy roppant alacsony a színvonal, de éppen ezért van lehetőség a kiugrásra, és ebben azért van logika, nem?”
Kell, hogy legyen.

A jótékony díjazott

A soproni város önkormányzata Sopronért Díjat adományozott Bodnár Lászlónak, a Matáv SC örökös tiszteletbeli elnökének, a Matáv Rt. szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettesének. Bodnár László csütörtökön a soproni városházán veheti át az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat. A tiszteletbeli elnök egyébként már jelezte, az összeget egy kórházi alapítványnak ajánlja fel.
Az 57 éves üzletember szerint mindenesetre az sem baj, ha a csapat továbbra is ilyen ütemben gyűjtögeti a pontokat. Mint mondta, a prémiumok és a fizetések kigazdálkodására mindig lesz elegendő pénz, arról nem beszélve – tette hozzá –, hogy egy jól szereplő csapat mellé újabb és újabb támogatókat lehet szerezni. Antók Zoltán szerint például a télen – amennyiben előkelő helyen áll majd a Matáv a tabellán – annak sem lesz akadálya, hogy a még jobb eredmények érdekében megerősítsék a keretet. "Az ugyanis egyáltalán nem lenne ellenemre, ha álmainkat inkább előbb, mint utóbb valósítanánk meg… – zárta a beszélgetést Antók Zoltán.
Pintér Attila együttese vasárnap a listavezető Pécs ellen lép pályára, ráadásul ebben a bajnokságban először hazai környezetben. Jellemző a városban tapasztalható futballőrületre, hogy a klub ezúttal kénytelen elővételben árusítani a jegyeket. A stadion még nem készült el teljes egészében, így csupán 3500 érdeklődő nézhetik meg a helyszínen a találkozót, de az már most bizonyos, hogy így is zsúfolt ház és fergetes hangulat lesz a Káposztás utcában, ahol egyébként az első villanyfényes mérkőzést rendezhetik.
Bár kissé furcsa leírni, de nem árt hozzászokni a gondolathoz: a Matáv Sopron–Pécsi MFC derbi az ötödik forduló egyik rangadója lesz.
Majd meglátják!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik