Nem bankokat fosztottak ki

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.08.20. 20:39
Címkék
Vácott fölényes győzelemmel ünnepelték szerdán az államalapítást az újpesti labdarúgók. Igaz, az öröm korántsem lehetett teljes, hiszen még mindig élénken él az emlékezetekben a múlt pénteki kupakudarc, amikor az NB II-es Kaposvölgye VSC Nagyberki búcsúztatta a lilákat a sorozattól.
A kesergésre azonban nincs sok idő, lévén az Arany Ászok Liga negyedik fordulójában, vasárnap az eddig még veretlen Pécs otthonában vendégszerepel az Újpest. Az a kilencven perc sem ígérkezik sétagaloppnak, de – ellentétben a nagyberki találkozóval – a Vác elleni edzőmeccsen mutatott játék legalább némi pozitív előjellel kecsegtethet a lila-fehér szurkolók számára.Mint arról beszámoltunk, a Magyar Kupából való kiesés után szerettük volna megszólaltani Mezey Györgyöt, ám a szakmai igazgatót nem tudtuk utolérni a hét végén, hétfőn pedig egy UEFA-képzés keretében Kaposvárott tartott előadást."Régóta nem volt alkalmam pihenésre, s kihasználva a lehetőséget, szombat reggel elutaztam a családommal egy rövid szabadságra – mondta Mezey György. – Megjegyzem, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a kudarcunk után ekkora lesz az érdeklődés, hiszen a Debrecen, a Sopron, vagy éppen a Zalaegerszeg elleni meccsünk után sem keresett senki… No, mindegy, természetesen készséggel elmondom a véleményemet a kupamérkőzésről, hiszen egyértelmű, hogy roppant kellemetlen tapasztalatot szereztünk. Magam is megdöbbentem az eredményen, noha a játékosaim mindent megtettek a győzelemért. Küzdöttek, akartak, de azon a napon egész egyszerűen semmi sem jött össze nekik. Az ellenfél – s minden tiszteletem az övék – két kapura lövésből két gólt szerzett, míg mi több kapufát is rúgtunk, ám ettől függetlenül is tovább kellett volna jutnunk. Mindazonáltal egyetlen csapattól sem várható el kötelező módon, hogy legyőzzön akár egy gyengébb ellenfelet is, bár természetesen nekem is ez volt az elvárásom. Más gárdákkal is előfordult már, hogy egy adott mérkőzésen nem sikerült nyerni egy szerényebb képességű csapat ellen, ezt tudomásul kell venni. Azt viszont felháborítónak tartom, hogy egyes sajtóorgánumok pénzbüntetést és egyéb retorziókat emlegetnek, ilyesmiről ugyanis szó sincs. Persze előbb-utóbb eljöhet az az idő, amikor fegyelmezni kell, de akkor sem pénzbüntetéssel. Aki nem teljesít megfelelően, vagy nem tesz meg mindent a csapatért, annak nem lesz keresnivalója Újpesten, de hangsúlyozom, ez most nem téma nálunk. Még valamit megjegyeznék: a játékosaim Nagyberkiben úgy jöttek le a pályáról, mintha legalábbis a Magyar Nemzeti Bankot rabolták volna ki… Holott állítom, ha valaki mindent megtesz egy győzelemért, de az mégsem sikerül, annak nem kell bűntudatot éreznie.”Szerdán egyébként az is eldőlt, hogy nem lesz az Újpest labdarúgója Sorin Ciprian Bucuroaia. A román fedezet hetekig készült a Megyeri úton, de sérülése miatt csak ritkán tudott a csapattal készülni, ezért a vezetők lemondtak a játékosról.Dunakanyar-Vác–Újpest FC 1–5 (0–4)
Vác, 200 néző. V: Hegedűs.
VÁC: Kiss Sz. – Koszora, Molnár (Greff), Ráki, Blaskó – Bozori (Nyári), Zachar, Komódi (Szabó G.), Morvay (Gál, Bozori), Szabó Z. – Bari (Donka)
ÚJPEST: Vlaszák (Németh V.) – Tamási (Rajczi), Urbán (Kapcsos), Gohér (Nagy G.) – Cseri, Simek, Erős K. (Németh T.), Polonkai (Rósa H.), Róth (Sándor) – Bükszegi (Horváth M.), Tokody (Bánka)
G: Szabó Z., ill. Bükszegi (2), Bánka (2), Urbán
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik