Egervári Sándor már gyűjti a Celtic kazettáit

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.08.05. 20:23
Címkék
"Az MTK-ról mindenképpen el lehet mondani, hogy ez a csapat már kinőtte a magyar labdarúgást, immár az európai porondon is jó lenne valami kiemelkedő eredményt elérnie. Ez még nagyon hiányzik a Hungária körútról.
Zavadszky Gáborékra kemény csata vár (Fotó: Németh Ferenc)
Zavadszky Gáborékra kemény csata vár (Fotó: Németh Ferenc)
Zavadszky Gáborékra kemény csata vár (Fotó: Németh Ferenc)
Zavadszky Gáborékra kemény csata vár (Fotó: Németh Ferenc)
Zavadszky Gáborékra kemény csata vár (Fotó: Németh Ferenc)
Zavadszky Gáborékra kemény csata vár (Fotó: Németh Ferenc)
Az idézet Garaba Imrétől származik, az egykori válogatott labdarúgó lapunkban értékelte a hét végi forduló eseményeit.
Egyvalami kijelenthető: ha nem is minden évben a kék-fehér alakulat a legjobb az élvonalban, az MTK Hungária valóban évek óta a legszervezettebb magyar együttes, és csak remélni lehet, hogy a nemzetközi porondon is maradandót alkot. Persze a realitás azt mondatja, hogy a magyar bajnok csak egészen kivételes bravúrral tudna a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülni, hiszen amennyiben a HJK-n túljut, akkor az UEFA-kupa legutóbbi döntőjének vesztese, a Celtic vár rá…
Márpedig ahogy mondani szokták, a skót élgárda "más kávéház”, de reménykedni igenis lehet, hogy egyszer nekünk is összejöhet a bravúr. Ám előbb még hátravan a finnországi viszszavágó, és aki látta a két együttes első párharcát, az tanúsíthatja, nehéz 90 perc vár a kék-fehérekre.

– Hétfőn újra megtekintették videóról a múlt szerdai, HJK elleni összcsapás legérdekesebb pillanatait. Mi volt az, amire a leginkább felhívta futballistái figyelmét?
– Nemcsak hétfőn, hanem már vasárnap, az egerszegi találkozó másnapján is beszélgettünk az előttünk álló feladatról – mondta az elutazás előtti órákban a bajnokcsapat vezetőedzője, Egervári Sándor. – A segítőimmel igyekeztük arra felkészíteni a labdarúgókat, hogy komoly tétmeccs vár ránk, de ezenkívül természetesen védekezésben és támadásban is gyakoroltuk azokat az elemeket, melyek nagy valószínűséggel előfordulhatnak a visszavágón. Ha pedig valami váratlan helyzet adódik a mérkőzésen, akkor vannak olyan rutinos futballistáink, akik tudják, miként kell reagálni.
– Az biztos, hogy a játékosok önbizalmával nem lehet baj, hiszen az új bajnoki évben valamennyi tétmérkőzést megnyerték.
– Az MTK-nál alaphelyzetben is jó a közösség, azonban az is igaz, hogy a siker általában még jobban összehozza a társaságot. Tagadhatatlan, hogy a sikerek gyorsabban összekovácsolják a sok helyről érkezett játékosállományt, így nem panaszkodhatom.
– Szombaton a ZTE elleni bajnoki mérkőzésen több labdarúgót is pihentetett, ugyanakkor akik a helyükön pályára léptek, meglehetősen jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Alighanem kellemes gondban van az összeállítást illetően…
– Szerencsére sok értékes labdarúgó alkotja az MTK Hungária jelenlegi állományát, éppen ezért, ha a helyzet úgy kívánja, bátran lehet változtatni. Ha csak a legutóbbi, ZTE elleni összecsapásunkat nézem, akkor azt mondhatom, hogy egészen kiváló teljesítményt nyújtottak azok, akik ezúttal játéklehetőséghez jutottak.
– A Helsingin JK trénere, Keith Armstrong azt nyilatkozta a budapesti találkozót követően, hogy önbizalmat adhat számukra az a tény, miszerint jó néhány gólhelyzet kialakítására voltak képesek a Hidegkuti-stadionban. E kijelentés ismeretében milyen harcmodor várható a házigazdától?
– Tagadhatatlan, hogy az elmúlt héten a második félidőben akadt néhány kecsegtető helyzet a vendéggárda előtt. S a finn bajnok nem abba a kategóriába tartozik, amely ne lehetne veszélyes akár idegenben is. A kétgólos hátrány miatt offenzív futballal kell kirukkolnia a házigazdának, ám ha türelmesen és figyelmesen játszunk, nem érhet bennünket meglepetés.
– Mika Kottila, a HJK közel kétméteres támadója rengeteg gondot okozott az első összecsapáson. Talán egyetért a megállapítással, hogy kulcsfeladat lesz a válogatott csatár semlegesítése.
– Talán nem lenne szerencsés, ha most taktikai elemeket taglalnék, de tagadhatatlan, a HJK-nak vannak olyan profijai, akik különös figyelmet érdemelnek.
– A következő kérdés csak felvetés, mégis kíváncsi lennék a válaszára: Illés Bélát akkor sem nevezte volna a találkozóra, ha a Hungária körúti kilencven perc szorosabb végeredménnyel zárul?
– Azt mindenki tudja, hogy Béla mekkora értéke a csapatnak, de ésszerűtlen kockázatot kár lenne vállalni. Berkes István professzor úr, a Sportkórház főorvosa azon a véleményen van, hogy a középpályás akkor lesz százszázalékosan egészséges, ha kivárjuk a műtétet követő hathetes gyógyulási időszak végét. Egyébként a csapatkapitány már minden gyakorlatot elvégez az edzéseken, igaz, az ütközéseket még kerüli. Azt pedig talán mondanom sem kell, hogy Helsinkiben rengeteg párharcból áll majd a mérkőzés.
– Tudom, hogy most valamennyien a HJK elleni visszavágóra koncentrálnak, de arról is hallottam, hogy szombaton, a ZTE elleni meccs időpontjában felvette videóra a Celtic Arsenal elleni felkészülési találkozóját. Ez pedig alighanem jelent valamit…
– Bent az öltözőben egyáltalán nem beszélünk a Celticről. Szerdán nagyon nehéz kilencven perc vár ránk, ám az is igaz: nekünk, szakmai vezetőknek előre kell gondolkodnunk, éppen ezért a skót együttes három mérkőzését is rögzítettük már. Bízom abban, hogy csütörtöktől elkezdhetjük szakmailag is ízekre szedni ezeket a felvételeket…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik