A szombat legjobbja két góllal segítette a Debrecent

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2003.08.03. 22:17
Címkék
Egy-egy félmeztelen pózolás (a felső hiányzott&), negyedórán belül a B-közép előtt némi feszítés (büszkén, állat felszegve), aztán ment tovább, tette a dolgát.
Marius Sumudica lapunktól nyolcas osztályzatot kapott
Marius Sumudica lapunktól nyolcas osztályzatot kapott
Marius Sumudica lapunktól nyolcas osztályzatot kapott
Marius Sumudica lapunktól nyolcas osztályzatot kapott
Marius Sumudica lapunktól nyolcas osztályzatot kapott
Marius Sumudica lapunktól nyolcas osztályzatot kapott
Alapvetően nem történt semmi különös, csupán az "aranyfej” beindult – igaz, a lapunk alapította, a bajnokság során legtöbb fejesgólt jegyző labdarúgójának járó díj legutóbbi nyertese Marius Sumudica ezúttal nem a fejét használta a gólszerzésre.
A DVSC-MegaForce bronzérmes együttesének román támadója szerezte csapata góljainak kétharmadát a Lombard elleni szombat esti hazai bemutatkozáson: a végeredmény 3–0 a Lokinak. Ennek tükrében senkit nem ért váratlanul, hogy a Hajdú-Bihar megyébe leruccant "királyi” és a helyi televízió riporterei Debrecen "Sumijára” vadásztak a lefújást követően. Helyzetük mindazonáltal némiképp könnyebbnek tetszett, mintha az igazi a nagy Sumit (mármint a Formula–1-es világbajnokot, Michael Schumachert) kellett volna elcsípniük, már csak azért is, mert a Loki 10-ese ugyebár az F–1-es boxra hasonlító öltöző környékén gyalog flangál, ráadásul ezúttal "futóműhibával” is küszködött. Legalábbis a hírek szerint combizomhúzódás miatt cserélte őt le percekkel a záró sípszó előtt Szentes Lázár, a vasiak egykori, a DVSC jelenlegi mestere.
Szóval, Marius Sumudica Selymes Tiborral az oldalán (az egykori 49-szeres román válogatott labdarúgó töltötte be a tolmács szerepét) szenvtelenül tárgyilagosan nyilatkozott, majd eltűnt a zuhanyzóban, ahonnan kisvártatva frissen, s immár civilben (no, meg újabb tolmácscsal) állt az újságírók elé.
"Örülök, hogy két gólt is tudtam rúgni, és ezzel három ponthoz segíthettem a csapatomat – summázott a remeklő, és lapunktól 8-as osztályzatot kiérdemlő debreceni támadó. – Fontos volt számunkra, hogy bebizonyítsuk: az újpesti vereség csak egy félresikeredett meccs, egy kisiklás volt, ami elő-előfordul még a legjobb klubokkal is. Gyorsan sikerült javítanunk, ami annyit jelent, hogy – a többi találkozó számunkra szerencsésnek is mondható végeredményének köszönhetően – nem szakadtunk le az éllovastól. Szombaton este végig támadó futballt játszottunk, az első félidőben több sikerrel, azt hiszem, összességében a győzelmünk megérdemeltnek mondható.”
A Loki házi gólkirályától amúgy nem állnak távol a "duplák”. Az előző idényben többször is két találattal örvendeztette meg a piros-fehérek híveit, akik vélhetően ezúttal sem várnak 16 gólnál kevesebbet a Portugáliában is megfordult csatártól.
"Arra törekszem, hogy legalább ennyi gólt szerezzek az idei sorozatban is, de ez csak egy szempont és nem is a legfontosabb – mondta az eredményeséggel kapcsolatban Marius Sumudica. – Amikor egy éve Debrecenbe kerültem, nem azzal a szándékkal írtam alá a szerződésemet, hogy most aztán feltétlen én leszek itt a legeredményesebb labdarúgó. A játékommal akartam hozzásegíteni a klubomat a céljai eléréséhez. Csatártársammal, Bajzát Péterrel huszonnégy gólig és jó néhány gólpasszig jutottunk, azt hiszem, nem zártunk rossz évet sem egyenként, sem csapatként. Persze, az idén végezhetünk előrébb is. A bajnokságban az első három közé várom a Lokit, ha ezen belül a legutóbbi teljesíményünket sikerül felülmúlnunk, boldog leszek. Bár még csak most kezdjük a nemzetközi szezont, előrebocsátom, az európai porondra jövőre is ki kell jutnunk. Nem lesz egyszerű dolgunk, mert az MTK, az Újpest és a Ferencváros is erős együttes, maradjunk annyiban: az idény hosszú, a csapatok gyakran kiszámíthatatlanok, szóval további jóslatokba nem nagyon bocsátkoznék.”
Hasonlóan tartózkodó volt a támadó a jövő heti FK Ekranas elleni UEFA-kupa selejtező esélyeit firtató kérdésre adott válaszában:
"A Rapid Bucuresti játékosaként már játszottam litván együttes ellen, simán továbbjutottunk és nekem sem ment rosszul. A két összecsapáson négy gólt rúgtam. Könnyű lenne azt mondani, hogy a Debrecennel megismételjük ezt a produkciót, csakhogy ez felelőtlen kijelentés lenne részemről. Ugyanakkor nem lebecsülve a baltiakat, továbbjutást várok magunktól, ami a szurkolóink és a klubunk mellett a magyar labdarúgás számára is fontos lenne.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik