A Pécs gólszerzője: Tököli Attila

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2003.07.19. 23:07
Címkék
A Kaposvár elleni, újmecsekaljai edzőmérkőzés negyedórával később kezdődött, mert a vendégek egy, Kaposvártól nem messze bekövetkezett közúti baleset miatt terelőútra kényszerültek, ezért a tervezettnél jóval később értek csak Pécsre.
Tököli Attila csereként játszott Pécsett (Fotó: Laufer László)
Tököli Attila csereként játszott Pécsett (Fotó: Laufer László)
Tököli Attila csereként játszott Pécsett (Fotó: Laufer László)
Tököli Attila csereként játszott Pécsett (Fotó: Laufer László)
Tököli Attila csereként játszott Pécsett (Fotó: Laufer László)
Tököli Attila csereként játszott Pécsett (Fotó: Laufer László)
A PMFC-ben a második félidőben pályára lépett Tököli Attila is, aki a 68. percben a kapust kicselezve lőtte a pécsiek ötödik gólját. Amúgy teljesen kialakult a PMFC kerete (persze, Tököli nem Pécsett folytatja…), amelyben kilenc új labdarúgó található. A legújabb szerzemény Kaha Sketiani, akit Debrecenből szereztek meg a pécsiek. Rajta kívül még Németh Gábor (Siófok), Szabados József (Matáv Sopron), Cedomir Pavicsevics (szerb, OFK Beograd), Győri Zoltán (Nyíregyháza), Mihalecz Péter (Bük), Bajusz Endre (Szolnok), Erős Gábor (Kispest) és Montvai Tibor (Diósgyőr) érkezett más klubtól. Pest Krisztiánnak is lejárt a szerződése, ő egészen péntek délutánig nem írt alá, úgy hírlett, hogy izraeli kérője van, de aztán szombaton végül is ellátta kézjegyével az elétett papírt, így megegyezett a klubbal. Nagy Tamás vezetőedző szorgalmazza még a ferencvárosi Keller József szerződtetését is, de ez ügyben még meg kell győznie a pécsi vezetőket.

Amint arról már beszámoltunk: eldőlt a kapuskérdés Fehérvárott, Daniel Tudor, a Dinamo Bucuresti kapusa hároméves szerződést kötött a Videotonnal. Fehér Attilával, az NB II-es Szekszárd védőjével ugyanakkor egyéves megállapodást írtak alá a vezetők, a futballista egyébként a hollandiai Bredában légióskodó Fehér Csaba bátyja. Ôt még siófoki edzőként figyelte Csank János, így kellő információval rendelkezett a hátvédről. Az is eldőlt, hogy Szabó Tibor végleg Fehérvárra került, így a középpályás jövőre is a Videotonban játszik. Alekszander Pantics a szerdai előkészületi mérkőzésen belső oldalszalag-szakadást szenvedett, a bekket már meg is műtötte Abkarovics Géza sebész főorvos a fehérvári kórházban. Annyi biztos, hogy a szerb-montenegrói légiósra két-három hónapig nem számíthat Csank János. Az edzőhöz hasonlóan Siófokról Székesfehérvárra költöző védő sérülése a legrosszabbkor történt, így már nem volt lehetőség hasonló képességű játékos igazolására. Így került előtérbe Fehér Attila, valamint a junioregyüttesben szereplő Tímár Krisztián. Utóbbi a vezetőkkel kötött korábbi megállapodás értelmében a jövő héten próbajátékra Finnországba utazik, és ha északi rokonainknál szerződéshez jut, akkor ott futballozik az őssszel.

A tíznapos ausztriai edzőtáborozásáról hazaérkezett békéscsabai együttes szombaton az NB I B-s szolnokiak ellen játszotta az utolsó felkészülési mérkőzését a zalaegerszegi bajnoki rajt előtt. Újság a csabaiak háza táján, hogy péntek éjszaka hosszas tárgyalások után megegyeztek Eguja Javrujannal, az örmény utánpótlás-válogatott 22 éves csatárával, aki legutóbb a Matáv Sopronban játszott. Eldőlt az is, hogy a cseh Sparta Praha védője, Roman Kolin nem lesz a lila-fehérek labdarúgója, helyette a legutóbb Videotonban szerepelt szerb Dejan Viloticsot szerződtette a klub. Az egyesület vezetői egyeztettek a 20-szoros válogatott Keresztúri Andrással, akinek még érvényes szerződése van a csabaiakkal, s a megállapodás értelmében az Előre FC elengedi a labdarúgót. A találkozón a csabaiak játszottak fölényben, de a szolnokiak jól megszervezték védekezésüket, és ügyes kontrákat vezettek. Egy ilyen akció után – kimaradt csabai helyzeteket követően– a 34. percben Németh Gyula talált a csabaiak kapujába. Fordulás után is több helyzetük volt a békéscsabaiaknak, ám hősiesen védekezett a Tisza-parti gárda, és megérdemelten nyerte a találkozót.

Most éppen a Balaton FC-nél kötött ki a hazánkban már több csapatnál megfordult támadó, Potemkin Károly. A csatárral szombaton megegyeztek a klub elöljárói, és rajta kívül a siófokiak a napokban szerződtették a rutinos Sallai Tibort is, aki régi ismerősként tért vissza, hiszen korábban futballozott már a csapatnál. Javult tehát a helyzet Csertői Aurél együttesénél, hiszen a keddi, Lombard FC Haladás elleni összecsapást követően még arra kényszerült a klubvezetés, hogy a vészes játékoshiány miatt két edzőmérkőzést is lemondjon… Kedd este ugyanis hét futballista is sérülésre panaszkodott, Csertői Aurél pedig nem kívánt kockáztatni, július 26-án ugyanis kezdődik az idény (mégpedig a Ferencváros ellen, s a fellebbviteli bizottság döntése értelmében nem zárt kapuk mögött). Érdekesség: két, a juniorkeretből szerződési ajánlatot kapott futballista sem kívánt élni ezzel a lehetőséggel. Úgy látszik, a fiatalok számára nem igazán vonzó az élvonal… Nem így a 34 éves Sallai Tibornak, aki elmondta: számára nagyon sokat jelent, hogy újra az első ligában játszhat. Az átigazolási határidő végéig egyébként akár még bővülhet is a siófokiak létszáma, hiszen hétfőre egy román csatárt várnak próbajátékra. Több meccset azonban már nem játszanak, a szombati volt a főpróba a július 26-i rajt előtt.

Korábban már beszámoltunk arról, a bajnok MTK-tól visszatért Szombathelyre Némethy László három évre kötelezi el magát a Haladáshoz, a szurkolóknak azonban még várniuk kell, hogy a játékost a pályán láthassák, mert nemrég épült fel súlyos sérüléséből, és egyelőre csak rehabilitációs kezelésekre jár. Régi-új játékosnak számít a csapatnál Jagodics Zoltán is, aki a Büktől szerződött a Lombard FC Haladáshoz két évre. További új fiúk is játéklehetőséget kaptak a bizonyításra a szombathelyi csapatban. Szerdán már egy félidőt játszott Palágyi Szabolcs, azonban a 26 éves védőnek a szombati edzőmérkőzést sérülés miatt ki kellett hagynia. A szerb Goran Milovanovics Kínából érkezett próbajátékra Szombathelyre, ezt megelőzően szerepelt a Duisburg és a Hannover együttesében is.

És az utolsó meccs: az alaposan átalakult hévíziek és az egyre egységesebb soproniak küzdelmében az első félidő nem hozott döntést. A folytatásban viszont a jobb játékosanyaggal rendelkező Matáv magabiztosan nyerte meg a találkozót.

PMFC–Kaposvár 5–0 (4–0)
Pécs
, 300 néző. V: Tatai
PMFC: Németh (Sólyom) – Pavicsevics (Berdó), Dienes (Ulrich), Szabados (Dávid), Szekeres (Tököli) – Mihalecz (Bajusz), Pest K. (Győri), Márton (Erős), Horváth S. (Závoda), Kulcsár (Jokisics) – Horváth Gy. (Montvai)
KAPOSVÁR: Balajcza – Mező, Máté, Barna – Farkas (Tóth G.), Tóth B. (Lassú), Bank (Horváth Z.), Nagypál (Petrók), Andruskó (Horváth P.) – Jéger (Jovánczai), Oláh (Petronovics)
G: Márton (2), Szabados, Horváth Gy., Tököli

Videoton FCF–Z. Lubin (lengyel) 0–0
Székesfehérvár
, 700 néző. V: Rózsa
VIDEOTON: Turi (Tudor) – Fehér A. (Horváth G.), Vochin, Koller – Szalai, Schwarcz, Dvéri (Szabó T.), Kóczián, Voicu – Medved, Savu (Hercegfalvi)

Békéscsaba EFC–Szolnok 0–1 (0–1)
Békéscsaba
, 400 néző. V: Iványi
ELÔRE FC: Simonic (Fekete) – Schindler, Valentényi (Vilotics), Udvari, Bujáki – Kovács N. (Paróczai), Bánföldi, Kovács B., Vincze Z. (Megyesi) – Tóth Gy. (Hoffmann), Faragó (Javrujan)
SZOLNOK: Rézsó (Szűcs) – Lipták (Lázár), Antal, Kádár, Müller – Kotula, Lázár (Balogh P.), Remili, Pelles – Németh Gy., Balla M. (Novák)
G: Németh Gy.

alaton FC–BKV Előre 1–0 (0–0)
Siófok
, 200 néző. V: Bodor
BALATON FC: Csernyánszki – Radics (Juhász T.), Hegedűs (Kőrösi), Kuttor, László A. (Sallai) – Györök (Mészáros), Virág, Kovács P., Usvat (Vörös) – Sitku (Filipovics), Csordás Cs. (Potemkin)
BKV: Szentpéteri – Csordás T., Kasza, Jakab – Horváth Cs. (Varga A.), Földvári, Kovács A., Werle, Kónya (Pintér) – Zsolnai, Szabó G. (Simon)
G: Györök (11-esből)

Haladás–Csakovec (horvát) 3–0 (0–0)
Szombathely
, 800 néző. V: Kovács
HALADÁS: Balogh – Farkas V. (Horváth R.), Lőrinc, Farkas A. (Seper) – Czeglédi (Kovács A.), Somfalvi (Tüske), Jagodics (Szabó Z.), Zöld – Kincses (Schafranek), Milovanovics (Nagy S.), Tóth P. (Németh T.)
G: Kincses, Tüske, Nagy S.

Hévíz–Matáv Sopron 0–3 (0–0)
Hévíz
, 150 néző. V: Matyi
HÉVÍZ: Kuczkó (Hauer) – Tóth B., Kutasi, Stieber – Kovács Sz. (Győrfi), Buza (Moll), Szabó B. (Allen), Kőrösi (Papp Sz.) – Takács (Papp I.), Szabó II Zs., Horváth R. (Baksa)
MATÁV: Milinte – Bagoly, Horváth A., Hanák (Lambulics) – Grósz (Fehér), Balaskó (Tiber), Pintér (Lazics), Sipos (Hegyi) – Sira (Cseke), Tóth M. (Bausz) Baumgartner (Sifter T.)
G: Tiber (2), Tóth M.

FC Oradea–Debreceni VSC 1–1 (1–1)
Nagyvárad
, 7000 néző. V: Marcu
DVSC: Tomic – Dombi, Éger, Szekeres, Selymes – Vincze G. (Habi), Sándor T., Madar (Nikolov), Böőr – Sumudica (Bajzát), Halmosi
G: Furlea, ill. Selymes (11-esből)

Trabzonspor (török)–Győri ETO FC 0–0
Neudorf
, 2000 néző. V: Mayer (osztrák)
GYÔR: Sebők – Nyilas – Böjte, Jäkl (Horváth R.), Kartelo, Geri (Aranitovics) – Kalina (Németh N.), Miriuta, Varga Z. (Herczeg), Nagy T. (Krivics) – Bajevszki (Priskin)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik