Tokody Tibor kölcsönbe kell

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.07.04. 21:59
Címkék
Újabb fordulat történt Tokody Tibor ügyében. Mint arról beszámoltunk, a cseh Slavia Praha együttese szeretné szerződtetni az Újpest kétszeres válogatott támadóját.
Tokody Tibor kölcsönbe kell a Slaviának (Fotó: M. Németh Péter)
Tokody Tibor kölcsönbe kell a Slaviának (Fotó: M. Németh Péter)
Tokody Tibor kölcsönbe kell a Slaviának (Fotó: M. Németh Péter)
Tokody Tibor kölcsönbe kell a Slaviának (Fotó: M. Németh Péter)
Tokody Tibor kölcsönbe kell a Slaviának (Fotó: M. Németh Péter)
Tokody Tibor kölcsönbe kell a Slaviának (Fotó: M. Németh Péter)
Ez így igaz is, viszont Gyulay Zsolt, a lila-fehérek ügyvezető igazgatója igencsak meglepődött a pénteki prágai tárgyaláson, amikor a csehek közölték vele, hogy csak kölcsönvennék egy évre a futballistát. Nos, ez az a megoldás, amely különösebben nem hozta lázba az újpesti klubvezetőt, de azt megjegyezhetjük, hogy Prágában igen okos emberek dolgoznak, és pontosan tudják, hogy Tokody Tibor szerződése egy év múlva lejár, akkor pedig akár ingyen is megszerezhetik a tehetséges futballistát.
"Egyelőre nem tudtunk megegyezni a Slavia vezetőivel, mert teljesen új ötlettel álltak elő – mondta Gyulay Zsolt. – Nekünk a kölcsönadás nem igazán tetszik, ha mégiscsak erre kerülne sor, akkor természetesen szerződést szeretnénk hoszszabbítani Tokody Tiborral. Egyelőre ebben maradtunk, a csehek elmondták, hogy rájuk is hat a recesszió, vagyis ők sem dúskálnak az anyagiakban. Mindenesetre hétfőn újra tárgyalunk az átigazolásról. Remélem, akkor már jobb hírekről számolhatok be. Még egyszer mondom, az Újpestnek nem feltétlenül érdeke, hogy kölcsönadja az egyik legjobb játékosát, de semmiképpen nem akarunk rosszat tenni Tokody Tiborral, és keressük a kompromisszumokat. Amennyiben a Slavia Praha bejut a Bajnokok Ligájába, erre pedig van esélye, akkor az Újpest is jobban járhat, vagyis nem kell letenni arról, hogy a labdarúgó a Slaviában folytassa. Az Újpest egyik vonzereje, hogy tőlünk jó együttesekhez igazolhatnak a labdarúgók, gondoljunk csak arra, hogy egy évvel ezelőtt Lőw Zsolt és Robert Vagner személyében két futballista szerződött a német élvonalba.”
Tokody Tibor elmondta, hogy ő nem vett részt a tárgyaláson, így nem tud mit hozzátenni ahhoz, amit az igazgató mondott.
Az újpestiek szombaton utaznak el Ausztriába, ahol aznap megmérkőznek az osztrák bajnokkal, az Austria Wiennel. Néhány játékos – így a tesztelésen szerepelt román futballista – nem utazik el Ausztriába azok közül, akik ezen a héten a Megyeri úton készültek.
"Rauca Krisztián nem tett ránk jó benyomást, viszont Viktor Jakob sorsáról még érdemes tárgyalni – mondta Mezey György, az Újpest szakmai igazgatója. – A National Bucuresti támadója azonban olyan igényekkel állt elő, amelyeket a véleményem szerint nem szabad teljesíteni, de természetesen nem az én dolgom eldönteni, hogy mit teljesít a klub, és mit nem. Egyeztettem Horváth Ferenccel is, akinek több külföldi ajánlata is van, így ő sem utazik el velünk. Abban maradtunk, hogy a hazatérésünkig eldől, mi lesz a sorsa, én szívesen dolgoznék vele a továbbiakban is. Ha meg tud egyezni az Újpesttel, akkor a továbbiakban is velünk készül.”
Ugyancsak a lila-fehérekkel kapcsolatos információ, hogy a klub szerződtette Kaposvárról Rajczi Pétert. A fiatal támadóval hároméves szerződést kötött az egyesület, a játékos természetesen már az ausztriai edzőtáborozáson is részt vesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik