Továbbjutottak a győriek

SZ. J.SZ. J.
Vágólapra másolva!
2003.06.28. 22:08
Címkék
Túljutott az UEFA-Intertotó-kupa első fordulóján a Győri ETO FC. Pedig a ciprusi Ethnikosz Ahnasz elleni visszavágó rosszabbul nem is indulhatott volna.
A Larnacában 100 néző előtt lejátszott összecsapáson a Sebők – Böjte, Jovanovics, Jäkl, Geri – Regedei (Kartelo, a szünetben.), Nyilas, Varga Z., Németh N. – Oross, Kalina (Nagy T., 71. p.) összeállításban szereplő vendég-együttes tíz perc alatt szinte reménytelen helyzetbe került. A bajnokságot a hatodik helyen záró házigazdáktól Kiriakosz előbb az 5., majd a 10. percben is betalált a zöld-fehérek kapujába. A sérülések és vízumproblémák miatt tartalékos győriek azonban rendezték soraikat, és átvették a játék irányítását. A győriek sorozatos támadásai a 45. percben értek góllá, amikor Németh Norbert átadása után Varga Zoltán tíz méterről kilőtte a ciprusi kapu bal alsó sarkát (2–1).
Fordulás után is a látogatók elképzelései alapján zajlott a meccs. Az 57. percben ismét a Ferencvárostól igazolt, nagy kedvvel játszó Varga Zoltán volt a főszereplő. Remek cselekkel betört a hazaiak kapujának előterébe, és átadása után Oross Márton egyenlített (2–2). A mérkőzés utolsó percei még hoztak izgalmat, a 88. percben ugyanis tizenegyeshez jutottak a hazaiak, de elhibázták a büntetőt. "Nagy fegyverténynek tartom, hogy nulla kettő után is fel tudtunk állni, különösen a második félidőben játszott jól a csapat. Örülök a továbbjutásnak” – mondta Varga Zoltán, az ETO vezetőedzője.
A győriek 3–3-as összesítéssel, idegenben rúgott több góllal harcolták ki a továbbjutást. Legközelebb július 5-én idegenben a spanyol bajnokság 16. helyezettje, a Racing Santander ellen lépnek pályára.

Vasárnap játszik az UEFA-Intertó-kupában a másik magyar szereplő, a Videoton FC. Általános vélemény, hogy a bolgár bajnokság kilencedik helyezettje, az FC Marek Dupnica jobb teljesítményt nyújtott az első, 2–2-re végződött dunaújvárosi mérkőzésen, mint az átalakulóban lévő fehérvári együttes. Csank János vezetőedző nem is titkolta elégedetlenségét, de természetesen nem mondott le a továbbjutásról. Ehhez azonban határozott támadójátékra lenne szükség, csak hát Dvéri Zsolt, Frantisek Kunzo, Onyeabor Monye és Róth Ferenc sérülés miatt el sem utazott Bulgáriába. Az új szerzemények közül Koller Ákos és Schwarcz Zoltán játéklehetőséget kap, de nekik még bizonyosan kell egy kis idő, hogy beépüljenek az együttesbe. Említésre érdemes még, hogy Milinte Árpád ezen a mérkőzésen búcsúzik hat év után a Videotontól, hiszen mint ismert, a Matáv Sopronban folytatja.
Csank János úgy tervezi, hogy Mi-linte Árpád – Dejan Vilotics, Gabriel Vochin, Koller Ákos – Szalai Tamás, Tóth Balázs, Schwarcz Zoltán, Kóczián Ferenc, Szabó Tibor – Földes Gábor, Terjék Lajos összetételű együttest küldi pályára. A kispadon a cserekapus Turi Géza, valamint Tímár Krisztián, Tereánszky-Tóth Péter, Horváth Gábor, Köntös Dániel, Magasföldi József és Ivan Risztics kap helyet.
Mint arról már beszámoltunk, a Videoton két részletben utazott el Szó-fiába. A küldöttség egyik fele már pénteken útra kelt, míg a többiek Szigli István sportigazgató vezetésével szombat délben repültek el Szófiába, ahol délután Csank János edzést tartott a 18 játékosnak.
A mérkőzésre helyi idő szerint 17.30 – magyar idő szerint 16.30 – órakor kerül sor. A fehérváriak vasárnap ebéd után utaznak át Szófiából Dupnicába. A vasárnap éjszakát még Szófiában töltik, és hétfőn repülnek vissza Ferihegyre. Szerdán 17.45 órától a Népligetben – akárcsak a múlt szerdán – az albán bajnok FK Tiranával játszanak előkészületi mérkőzést. Amennyiben továbbjutnak az UEFA-Intertotó-kupában, jövő vasárnap 18 órakor Dunaújvárosban fogadják a német Wolfsburgot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik