A kapuscseréről is döntöttek

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.06.19. 22:57
Címkék
Ha meglehetősen szűk játékoskerettel is, de csütörtökön az MTK Hungária bajnokcsapata is megkezdte a felkészülést az új bajnoki évadra.
Egervári Sándor mesteredzô tesztelte, hogy a súlyos sérülésbôl felépülô Gyôri János hogyan bánik a labdával (fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor mesteredzô tesztelte, hogy a súlyos sérülésbôl felépülô Gyôri János hogyan bánik a labdával (fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor mesteredzô tesztelte, hogy a súlyos sérülésbôl felépülô Gyôri János hogyan bánik a labdával (fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor mesteredzô tesztelte, hogy a súlyos sérülésbôl felépülô Gyôri János hogyan bánik a labdával (fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor mesteredzô tesztelte, hogy a súlyos sérülésbôl felépülô Gyôri János hogyan bánik a labdával (fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor mesteredzô tesztelte, hogy a súlyos sérülésbôl felépülô Gyôri János hogyan bánik a labdával (fotó: Németh Ferenc)
A szezon első tréningjéről többen is hiányoztak, és ennek az volt az oka, hogy Egervári Sándor mesteredző úgy döntött, ezen a héten csak azoknak a játékosoknak kell a foglalkozásokon megjelenniük, akik a tavaszi idényben kevesebb játéklehetőséget kaptak. Így a tegnap délutáni tréningen mindössze tíz labdarúgó vett részt, és közülük négyen – a tavasszal műtött Elek Norbert, Komlósi Ádám, Némethy László és Győri János – a társaktól külön, a kondicionálóteremben edzett, míg a többiek – Erdélyi Miklós, Horváth Levente, Daniel Rednic, Alin Dragan, Zavadszky Gábor és Zabos Attila – Kenyeres Imre irányításával a centerpályán gyakoroltak. Apropó, a centerpálya… Mivel a Hungária körúti stadion játéktere az UEFA által előírt szabványtól öt-öt méterrel eltér, ezért a kapukat és a vonalakat is az eddiginél beljebb helyezik el. A nemzetközi szövetség 105x65 méter méretű pályákat ír elő, így hivatalos nemzetközi meccset – így például a július 30-ai Bajnokok Ligája-selejtezőt – csak a vonalak újrafestését követően lehet majd lejátszani.
A kérdés: kik játszanak majd ott?
Egész évben az együttes alapemberének számított Mico Szmiljanics, akinek a klub ugyan újabb szerződést kínált, azonban egyezség nem köttetett, azt még nem lehet tudni, hogy a védő hol folytatja pályafutását. Pető Zoltán a tavaszi idény második felében verekedte be magát a kezdő tizenegybe, és bár a bajnokcsapatnál neki is hosszabbítást ajánlottak, bejelentette a távozását. A bal oldali védő neve felmerült Újpesten, és állítólag az élvonal újonca, a Pécsi MFC is érdeklődik iránta. Egykori debreceni csapattársa, Madar Csaba ugyancsak tavasszal a hajrában lett kihagyhatatlan az MTK Hungáriából, és bár a középpályás jó teljesítményt nyújtott, nem hoszszabbítottak vele szerződést. A labdarúgót több élvonalbeli gárda megkereste már az ajánlatával – a DVSC-MegaForce, a PMFC és a Videoton –, és néhány napon belül eldől, hogy hol folytatja pályafutását.
Amint már arról beszámoltunk, az egykori Vasas-labdarúgó, Zabos Attila – aki tavasszal, súlyos térdsérülését követően anyaegyesületében, Kazincbarcikán futballozott – három évre szóló megállapodást írt alá a kék-fehérekkel, s ugyancsak három évre kötelezte el magát a Kispest-Honvéd utánpótlás-válogatott védője, Pandur Péter is. Rajta kívül még egy U21-es válogatott labdarúgót sikerült megszereznie a Hungária-körúti alakulatnak, mégpedig Pusztai Olivért, aki eddig Siófokon futballozott – a védővel négy évre állapodtak meg. Ismét az MTK-Hungária labdarúgója lett Végh Zoltán, igaz, a tizenhatszoros válogatott kapussal nem kellett új megállapodást aláírni. Végh Zoltán az elmúlt évben Székesfehérvárott a Videotonban szerepelt kölcsönben, s mivel a fővárosiakkal még két évig érvényes szerződése van, visszatért. E helyütt szólni kell a másik kapusról, Hajdu Attiláról is.

A forintos üzlet

A jövô héten várható annak az új kft.-nek a bejegyzése, amely működteti majd az MTK Hungária futballcsapatát – tájékoztatta az MTI-t Fülöp Ferenc, a bajnokcsapat klubigazgatója.
Az új társaság – amelynek három magánszemély, Ivánkovics Erika, Bukor Ferenc és Fülöp Ferenc, lesz a tulajdonosa – működteti majd a profi- és a juniorcsapatot.
Várszegi Gábor – aki a Fotex Rt. révén a Ferencvárosnál is érdekelt – a magyar futballra vonatkozó szabályok és az UEFA elôírásaira tekintettel csak egy, a nemzetközi kupában is induló csapatnál lehet érdekelt, így a korábbi gazdasági hírek szerint jelképes egy forintért átadta a kék-fehéreknél lévô üzletrészét. Az MTK új tulajdonosai Várszegi Gábor közeli munkatársai: Ivánkovics Erika, a Fotex Ingatlanfejlesztô Kft. vezetô munkatársa, Bukor Ferenc üzletember, munkája mellett jelenleg az MTK Hungária FC elnöke, Fülöp Ferenc, az MTK Hungária Kft. igazgatója.
A tízszeres válogatottnak hatalmas szerepe volt abban, hogy az MTK Hungária drámai csatában bajnoki címet nyerhetett a Ferencváros előtt. A kapus a tavaszi idény utolsó előtti fordulójában, a Siófok elleni találkozó második félidejében olyan szerencsétlenül ütközött csapattársával, Füzi Ákossal, hogy veserepedést szenvedett. A műtét óta négy és fél hét telt el, és úgy tűnik, hogy a futballista nem a Hungária körúton folytatja pályafutását.
"Jól vagyok, és másfél hét múlva már nyugodtan futhatok és úszhatok is, szeptember, október tájékán már teljes értékű edzésmunkát végezhetek – mondta Hajdu Attila. – Szerdán beszéltem Fülöp Ferenccel és Egervári Sándorral, ám egyelőre képlékeny, hogy mi lesz a további sorsom. Amit ezen a beszélgetésen mondtak nekem, az váratlanul ért, hétfőig eldöntöm, mit akarok csinálni. A jelenlegi állás szerint az MTK Hungária a kapusposzton Végh Zoltánnal és Szántai Leventével vág neki a bajnoki szezonnak, velem pedig nem akarnak szerződést kötni… Ugyanakkor az is igaz, hogy a klubnál szeretnék biztosítani nekem a felépülésemhez szükséges feltételeket, és ennek a mikéntjéről döntünk majd.”

BL-selejtező: kiemeltek a kék-fehérek

Az UEFA elkészítette a selejtező első és második fordulójának kiemeléseit a Bajnokok Ligája 2003–2004-es évadjára. A magyar bajnok MTK Hungária a kvalifikáció második körében kapcsolódik be a küzdelmekbe, s mivel kiemelt, vagy az első fordulóból érkezik riválisa, vagy a Djurgarden (svéd), Rapid Bucuresti (román), Zilina (szlovák) és Maribor (szlovén) négyesből kerül ki. Az első fordulóban (július 16. és 23.) húsz együttes lép pályára, a tíz továbbjutó csatlakozik a második kör (július 30. és augusztus 6.) tizennyolc együtteséhez. Ebből a szakaszból tizennégy gárda jut tovább a már a főtáblás szereplésről döntő harmadik körbe, ahol további tizennyolc gárda található.
A selejtező első és második fordulójának sorsolását ma 12 órától tartják az UEFA nyoni központjában.
Az első körben induló kiemelt csapatok: HJK Helsinki (finn), Skonto Riga (lett), Omonia Nicosia (ciprusi), Bohemians (ír), Sheriff Tirospol (moldovai), Dinamo Tbiliszi (grúz), Leotar Trebinje (bosnyák), Kaunas (litván), KR Rejkjavik (izlandi), Vardar Skopje (macedón). A nem kiemelt gárdák: BATE Boriszov (fehérorosz), Sliema Wanderers (máltai), Barry Town (walesi), Flora Tallinn (észt), Pjunyik Jereván (örmény), Glentoran (észak-ír), SK Tirana (albán), HB Torshavn (feröer-szigeteki), Grevenmacher (luxemburgi), Irtis Pavlodar (kazah).
A második körben induló kiemelt csapatok: MTK Hungária, CSZKA Moszkva (orosz), Slavia Praha (cseh), Celtic (skót), Anderlecht (belga), Grazer AK (osztrák), Rosenborg Trondheim (norvég), Dinamo Zfhagreb (horvát), Wisla Kraków (lengyel), Partizan Beograd (szerb és montenegrói), CSZKA Szófia (bolgár), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Sahtyor Donyeck (ukrán), a dán bajnok (döntés vasárnap). A nem kiemelt gárdák: Djurgarden (svéd), Rapid Bucuresti (román), Zilina (szlovák), Maribor (szlovén) és az első forduló tíz továbbjutója.
A sorolásnál a kiemeltek minden esetben csak a gyengébb együtteseket tartalmazó "kalapból” kaphatnak ellenfelet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik