Tárgyalás Fülöp Zoltánnal

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2003.05.21. 23:11
Címkék
Csatárt akar igazolni az Újpest. A lila-fehéreknek már jelöltjük is van, mégpedig a siófoki Fülöp Zoltán, aki tavasszal gólt is szerzett a két csapat Megyeri úti találkozóján. Igen ám, de a negyedik kerületben három igen jó támadó már szerepel, Horváth Ferenc, Kovács Zoltán és Tokody Tibor a Borsodi Liga legeredményesebb triója, vagyis elvben fölösleges lenne újabb csatárt igazolni.
Fülöp Zoltán – egy ugrás a Megyeri út (Fotó: M. Németh Péter)
Fülöp Zoltán – egy ugrás a Megyeri út (Fotó: M. Németh Péter)
Fülöp Zoltán – egy ugrás a Megyeri út (Fotó: M. Németh Péter)
Fülöp Zoltán – egy ugrás a Megyeri út (Fotó: M. Németh Péter)
Fülöp Zoltán – egy ugrás a Megyeri út (Fotó: M. Németh Péter)
Fülöp Zoltán – egy ugrás a Megyeri út (Fotó: M. Németh Péter)
"Komolyan érdeklődnek a támadóink iránt – mondta Gyulay Zsolt, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Tokody Tibor júniusban elutazik a Slavia Praha együtteséhez, valószínű, hogy ő távozik tőlünk. Erre jó esélye van Horváth Ferencnek is, akit portugál és francia élvonalbeli gárdák látnának szívesen, vagyis gondoskodnunk kell a pótlásukról. Valóban felvettük a kapcsolatot Fülöp Zoltánnal, de egyelőre még nem történt semmi lényeges. Szét kell néznünk a hazai piacon, de a terveinket befolyásolhatja, hogy mennyi pénzzel gazdálkodhatunk a jövőben. Elképzelhető, hogy a jelenleg nálunk szereplő labdarúgókkal is le kell ülnünk majd újratárgyalni a szerződéseket. Sajnos még az is előfordulhat, hogy különböző megszorító intézkedésekre lesz szükség. Terveink között szerepel az is, hogy a fóti keretből visszahozzuk a tehetséges labdarúgókat, és velük egészítjük ki az idei keretből ittmaradókat.”
Nos, a lehetőségekről megkérdeztük az érintetteket is. Horváth elmondta, hallott róla, hogy a menedzserek dolgoznak az eladásán, de ennél többet ő sem tud, így azt sem, hogy mely klubokról lenne szó, és azt sem, hol folytatja pályafutását ősszel. Arról már többször szó esett, hogy Tokody Tibor Prágába igazol, ám eddig még nem konkretizálódott semmi az ügyben. Korábban arról is hallani lehetett, hogy a támadó előszerződést ír alá a sztárgárdához, de ez is elmaradt. A labdarúgó azonban most úgy tűnik, biztosra mehet.
"Én csak akkor hiszem el, hogy a Slavia játékosa leszek, ha már aláírtam a szerződésem, de azt már tudom, hogy június 23-án kell jelentkeznem az egyesületnél – mondta a kétszeres válogatott játékos. – Akkor orvosi vizsgálaton, felméréseken kell majd részt vennem, és néhány edzést is végig kell csinálnom. Ha jól tudom, arra kíváncsiak, hogy milyen állapotban vagyok, és ezután dől majd el, hogy mi lesz a sorsom. Szóval vannak biztató jelek, de én még nem élem bele magam túlságosan a szerződéskötésbe.”
Nagy a valószínűsége annak tehát, hogy Tokody Tibor távozik. A pótlására érkezhet Fülöp Zoltán, aki elmondta, hogy valóban beszélgetett már az újpestiekkel, de sok hazai klubbal van ilyen viszonyban.
"Én most olyan helyen szeretnék szerepelni, ahol nemcsak megígérik, hanem ki is fizetik, amit vállalnak – mondta a támadó. – Azt hiszem, hogy hamarosan minden kiderülhet velem kapcsolatban, de ennél több információval nem tudok szolgálni. Sokan érdeklődnek irántam, szeretném a legjobbat választani, hiszen egy elég kemény év áll mögöttem, remélem, most jó helyre megyek.”
A hírek szerint nemcsak Fülöp Zoltán érkezhet Siófokról, hanem Fodor János, a klubot működtető kft. éppen elköszönő tulajdonosa is. Nos a vállalkozó erre a felvetésre röviden válaszolt: "Örülök, hogy kiszálltam a futballból, nem akarok én Újpestre menni.”
Ugyancsak a lila-fehérekkel kapcsolatos információ, hogy nagy lendülettel folyik a "Megyeri búcsú” szervezése. Jövő hét szerda délután köszön el végleg a lila-fehér színektől Medgyesi László, Szlezák Zoltán és Véber György. A 18 órakor kezdődő találkozóra (amelyen egy afféle öregfiúk válogatott csap össze a mai Újpesttel) már lehet jegyet vásárolni – a belépők ára 500 forint. A bevételt a szervezők szétosztják a három labdarúgó között. Érdekesség, hogy a mérkőzést követően a Megyeri úton egy óriás kivetítőn a szurkolók megtekinthetik a Bajnokok Ligája döntőjét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik