NB I B. Szolnoki MÁV–Diósgyőri FC 3–0Piroska Attila sem segített a vergődő diósgyőrieken

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2003.04.19. 22:47
Címkék

GÓLSZERZÔ
Balla a 9. percben öt méterről a léc alá bombázott (1–0). Zahorecz a 17. percben, Novák jobb oldali szöglete után az ötösön pattogó labdát a jobb sarokba vágta (2–0). Kotula az 55. percben kicselezte Nagy Zoltán kapust is, majd az üres hálóba gurított (3–0).

SÁRGA LAP
Müller (feltartásért) a 40., Piroska (reklamálásért) a 42., Kotula (műesésért) az 50., Turján (buktatta Bindert) az 53. percben

SZÖGLETARÁNY: 5:2 (3:1)
Bár az elmúlt hetekben, hónapokban meglehetősen riasztó hírek keltek szárnyra az élvonalba pályázó Diósgyőrről, a jelek szerint Reszeli Soós István távozását követően és az új befektető érkeztével rendeződnek a sorok. Ezt bizonyítja, hogy a szolnoki találkozó előtt alig néhány órával új játékos igazolására is futotta a borsodiak büdzséjéből. Az érkező Piroska Attila nem ismeretlen a hazai szurkolók előtt, hiszen Kispesten és Újpesten is megfordult az első osztályban, most pedig tőle várják a piros-fehérek, hogy az első osztályba segítse őket. A szombati találkozó pikantériáját az jelentette, hogy a vendégek kispadján az a Vágó Attila foglalt helyet, aki alig néhány hónapja meglehetősen viharos körülmények között távozott a Tisza-parti városból, és most jókora bizonyítási vággyal tért vissza tavalyi sikerei színhelyére. Ebben a bizonyítási vágyban bízott a másik gárdát dirigáló Tóth Dénes is, hiszen kezdőcsapatában több olyan játékos is helyet kapott, akik kegyvesztettek voltak elődjénél. Parádés első negyedórát produkált a Szolnok, Balla Mihály és Zahorecz Krisztián gólja mellett még két ordító ziccert is elhibázott, és csak a szerencsének köszönhette a Diósgyőr, hogy nem került már ekkor behozhatatlan hátrányba. A folytatásban is átjáróháznak bizonyult a borsodiak védelme, az első félidőben egy egész szezonra való helyzetet rontott el a nagy kedvvel és kimondottan látványosan futballozó Szolnok. Miközben Kotula Lászlóék szinte akkor kerültek ziccerbe, amikor akartak, Piroska Attila nem boldogult Zahorecz szorításában, és a két diósgyőri ék szinte az egész félidő folyamán nem találkozott a labdával. Szünet után ráijesztett házigazdájára a DFC, öt perc alatt háromszor is nagy helyzetet alakított ki Rézsó Péter kapuja előtt. Míg azonban Binderék nem éltek a lehetőséggel, Kotula könyörtelenül büntetett. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a rendkívül jó formában játszó Szolnok akár gólkülönbséget is javíthatott volna az elképzelés nélkül futballozó Diósgyőr ellen, mely ezzel a vereséggel nagy valószínűség szerint búcsút vehet dobogós álmaitól. A találkozó legjobbjának az alig 18 esztendős Lipták Zoltán bizonyult, aki tavaszra a Szolnoki MÁV meghatározó játékosává nőtte ki magát.

Mestermérleg
Tóth Dénes:
– Gratulálok játékosaimnak ehhez a teljesítményhez.
Vágó Attila: – A gyermeteg védelmi hibáinkat könyörtelenül kihasználta a hazai csapat, s ezzel hamar eldöntötte a pontok sorsát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik