Kaposvár-Pécs 2-0: Már nem veretlen a Pécsi MFC

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERTA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.03.22. 21:05
Címkék

GÓLSZERZÔ
Kovácsevics a 20. percben 20 méterről küldött lövése Herbert kezét érintve vágódott a jobb felső sarokba (1–0). Rajczi a 71. percben Tóth Balázs előreívelését Herbert fölött fejjel csúsztatta a hálóba (2–0)
SÁRGA LAP
Horváth S. (Kovácsevics buktatásáért) a 20., Tóth B. (Márton megrúgásáért) az 50., Gaál (sportszerűtlen magatartásért) a 82. percben
SZÖGLETARÁNY: 4:2 (2:0)

A Rákóczi kezdte idegesebben a játékot, ezt több technikai hiba is jelezte. Egy érvénytelen hazai gól után egy ígéretes támadást követően a huszadik percben Kovácsevics Róbert révén előnyt szerzett a kaposvári együttes. Farkas Norbert fél óra elteltével növelhette volna az előnyt, ám csak az oldalhálót találta el. Szünet után jobb lett az iram, a pécsiek támadójátéka is aktívabbá vált, a Rákóczi időnként beszorult, de védelme szilárdan állt a lábán. Sőt, a kontratámadások közül Tóth Balázs százszázalékos helyzetet teremtett, majd hagyott ki. A hatvanadik perc után Keszei Ferenc edző két játékosát is lecserélte és különösen Rajczi Péter beállítása bizonyult eredményesnek, mert a három hónapos kényszerpihenő után pályára lépő kaposvári gólzsák első labdaérintéséből gólt szerzett. Ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa, bár mindkét fél továbbra is derekasan küzdött, de a korábbiakhoz hasonló helyzetek egyiknél sem alakultak ki. A mezőnyben kulturáltan játszó PMSC-vel szemben a Rákóczi küzdőképességével szerezte megérdemelt győzelmét. Mivel a korábban a baranyaiakat legyőző Demecser visszalépett, ez a Pécs első – úgymond hivatalos – veresége a szezonban.

Mestermérleg
Keszei Ferenc:
– Több helyzetünk volt ellenfelünknél, így megérdemelten vertük elsőként a listavezetőt.
Nagy Tamás: – Amit nem tudtunk befejezni az egyik oldalon, azt nagy kárunkra befejezte az ellenfél a másikon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik