Feje tetején a férfimezőny

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.08.03. 20:46
Címkék
Amikor a siófoki nyolcas döntő előtt faggattuk a férfi játékosokat az esélyekről, egyikük sem hagyta ki a következő mondatot: "Mindegy, ki hányadik helyen végzett a három forduló alapján, Siófokon mindenki tiszta lappal indul.” És lám, a szombati mérkőzések igazolták a látszólag csak lelki tehermentesítésként szolgáló nyilatkozatokat.
Selmeczi Zsuzsanna alkarral is jól adott fel, így vasárnap Mátrai Beátával döntôt játszhat Siófokon
Selmeczi Zsuzsanna alkarral is jól adott fel, így vasárnap Mátrai Beátával döntôt játszhat Siófokon
Selmeczi Zsuzsanna alkarral is jól adott fel, így vasárnap Mátrai Beátával döntôt játszhat Siófokon
Selmeczi Zsuzsanna alkarral is jól adott fel, így vasárnap Mátrai Beátával döntôt játszhat Siófokon
Selmeczi Zsuzsanna alkarral is jól adott fel, így vasárnap Mátrai Beátával döntôt játszhat Siófokon
Selmeczi Zsuzsanna alkarral is jól adott fel, így vasárnap Mátrai Beátával döntôt játszhat Siófokon
A férfiak első találkozóját az alapszakaszban nyolcadik helyen végző Szűcs Imre, Nagy Péter duó játszotta a ranglistaelső Tóth Gábor, Jánosi Gábor kettőssel, és az összecsapás után Szűcs élesen kritizálta Donkó játékvezetőt. A játékos szerint a bíró nem a megbeszélt alapelvek szerint ítélte meg a labdaérintéseket, döntéseivel három pontot vesztettek, plusz egyet a reklamáció miatt kapott piros lap végett…
Az egyenes ág első köre egyébként nem hozott meglepetést: a Tóth, Jánosi, a Gubik, Forgó, a Koch Róbert, Koch Norman és a Rácz, Buday páros is győzött. Tóthék aztán nagyon elkalapálták az elődöntőbe jutásért a tiszaújvárosi tornán első helyen végző Gubikékat. Úgy látszik, Jánosit nem befolyásolta, hogy időközben megvált hosszú kecskeszakállától – zavarta őt a teremben megkezdett izzasztó felkészülés alatt –, a borosta egyáltalán nem rontott a formáján. Őket követték a Koch testvérek, akik a szakadék széléről kapaszkodtak fel Ráczék ellen. A négyszeres aranyérmes páros 23:20-nál már a páholyban ülve érezhette magát, ám ettől kezdve Rácz több támadást is elhibázott, az idősebb fivér, Róbert remekül blokkolt, így vigaszágra került az egyik nagy esélyes.
"Végig Rácz Lacira játszottunk, aki így sokat ütött, és mintha elfáradt volna a végére” – ecsetelte a hajrát Koch Róbert.
Ezzel még nem ért véget Budayék vesszőfutása: a sors úgy akarta, hogy a legfontosabb esemény a sikertelenség napjaként maradjon meg emlékezetükben. A vigaszágon hiába vezettek folyamatosan Nagy és Szűcs ellen, hiába volt négy meccslabdájuk, a tizennyolc éves Nagy ütésével fordult a kocka, és az esélytelenebb páros 32:30-ra nyerte a nap legizgalmasabb, legszínvonalasabb mérkőzését. "Nemhogy harminc, egy nap sem lesz elegendő, hogy kipihenjem magam” – lihegte Szűcs a találkozó után. Pedig bizony körülbelül fél órát fújhatott csak az elődöntőig, ez alatt az idő alatt dőlt el, ki jut be utolsóként a legjobb négy közé. Nos, miután Zirigh és Szauter legyőzte Gubikot és Forgót, máris igazolódtak az óvatos esélylatolgatások: a három tornagyőztes közül csak a két Koch reménykedhetett a bajnoki cím megszerzésében. Sőt amire igazán senki sem számított, éppen az alapszakasz hetedik és nyolcadik helyezettje vívhatja vasárnap a finálét. Jánosi és Tóth 17:13-ra és 23:20-ra is vezetett már, ám előbb több alkalommal is rossz megoldást választott az akciók végén, így végül Szűcs ütése a vesztüket jelentette. A 34 esztendős játékosnak sikerült tehát kipihennie magát, és azért tegyük hozzá, a meglepő vereség ellenére Szűcs igen nagy barátságban van a strandröplabdával: nyolc esztendeje Karmos Zoltánnal az oldalán aranyérmet akasztottak a nyakába.
A másik ágon Zirigh Balázs és Szauter győzte le biztosan a két Kochot. A testvérpárnak elsősorban a támadásbefejezéssel akadtak gondjai, meglátszott, hogy a teremben egyikük sem üt, hiszen feladóként, illetve liberóként játszanak.
"A Ráczék elleni első találkozó után kapott tőlem egy kis fejmosást Péter, ugyanis túlságosan megilletődött volt. Utána egyre jobban ment a játék, egyúttal szeretnék köszönetet mondani Rácz Lacinak, aki ha nem ad kenőcsöt, nem jön helyre a bemelegítés alatt begörcsölt lábam” – értékelt Zirigh Balázs, aki 1996-ban éppen Koch Róberttel nyert bajnokságot.
A hölgyeknél rizikó nélkül állapíthattuk meg jó előre, hogy a Mátrai Beáta, Selmeczi Zsuzsanna, a Nyári Virág, Héjjas Valéria és a Gudmann Csilla, Mester Orsolya kettőstől senki sem veheti el a dobogós helyezéseket. Ennek az elvárásnak meg is feleltek az érintettek, és egyedül Nyáriéknak gyűlt meg a bajuk az Anthoni, Balogh duóval a nap első női mérkőzésén. Az első rangadót Mátraiék vívták Gudmannékkal, és érdekes módon Selmeczi csak alkarral adta fel a labdákat. Mint kiderült, a címvédő alacsonyabb tagját Hóbor Béla főbíró figyelmeztette, hogy a kosárérintéssel végrehajtott feladásai nem elég tiszták, jó részük lefújható. (Jegyezzük meg, Selmeczi itthon valóban még idegennek ható, ám a nemzetközi tornákon teljesen elfogadott stílusban adott fel.) A korlátozás nem zavarta meg a címvédőt, és végig vezetve nyert.
"Nagyon örülök, hogy stabil játékkal nyertük a mérkőzéseinket. Sokat segített a rodoszi nemzetközi tornán való indulásunk, lélektanilag és a pozitív gondolkodás szempontjából is jól hatott ránk” – mondta Mátrai Beáta.
Az első helyen a nyolcas döntőbe jutó Nyáriék is könnyedén lőtték be magukat a fináléba – Gudmannékat győzték le gond nélkül.
"Álmosan kezdtünk, sajnos lebecsültük ellenfelünket az első mérkőzésen. Amikor két-három ponttal vezettek Balogh Enikőék, kissé begörcsöltünk, és úgyszólván kiszenvedtük a győzelmet. Ezután átrendeztük a gondolatainkat, és a már nehezebb ellenfelek ellen jól koncentráltunk” – értékelt a nap végén Héjjas Valéria.
A nőknél tehát bejött a papírforma, ellenben a feje tetejére állt a férfimezőny.

LABDARÚGÓ NB II, 5. FORDULÓ

FERENCVÁROS–SZOLNOK-MÁV-MONDI 1–2 (0–2)



Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Kiss N.
Asszisztensek: Deutsch Sz., Kepe A.

KEZDŐCSAPATOK
FERENCVÁROSSZOLNOK
99 Zarzycki12 Rézsó
5 Nagy S.7 Nagy P.
26 Dragóner17 Antal
17 Mátyus15 Balogh P.
3 Rédei8 Góhér
23 Deme5 Szalai B.
6 Lipcsei2 Ulvicki
8 Lazics6 Bogdán
13 Vincze O.11 Domokos
7 Ndjodo18 Farkas K.
9 Horváth P.10 Remili
Vezetőedző:Vezetőedző:
Csank JánosVígh Tibor

Gólszerző(k): Mátyus (58.) ill. Bogdán (42.), Remili (45.)
Csere: Nagy S. helyett Zsivoczky (46.), Horváth P. helyett Bartha (68.), Deme helyett Fitos (78.), ill. Szalai B. helyett Szoboszlai (54.)
Sárga lap: Bartha (79.), ill. Antal (66.), Farkas K. (75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik