A világ legszexibb futballnagykövete

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.22. 16:07
Franciaország csatasorba állította minden futballistafeleségek királynőjét, aki csodás fotósorozattal kampányol a női labdarúgásért. Futball-leckék...

Franciaország csatasorba állította minden futballistafeleségek királynőjét, aki csodás fotósorozattal kampányol a női labdarúgásért. Futball-leckék kezdőknek és haladóknak, csapatépítés és sajtóismeretek felsőfokon. És még mindig nem fogytunk ki a vb-rekordokból. Valami elindult, mi szóltunk előre!Franciaország csatasorba állította minden futballistafeleségek királynőjét, aki csodás fotósorozattal kampányol a női labdarúgásért. Futball-leckék kezdőknek és haladóknak, csapatépítés és sajtóismeretek felsőfokon. És még mindig nem fogytunk ki a vb-rekordokból. Valami elindult, mi szóltunk előre!

Ami minket illet, mindig is imádtuk a francia realizmust, s most is rettentő szimpatikus a francia sajtó és szövetség okos és következetes viselkedése a világbajnokságról hazatérő, negyedik helyezett válogatottal szemben. Ha az angol sajtó abnormális szokását (torna előtt aranyat várunk, közben elővesszük az ivós-kurvázós sztorikat, torna után sárba tiprunk) vagy a honi sajtó szinte már tüntetőleges hallgatását veszem alapul, Franciaország az arany középúton jár – és milyen jól teszi!

Figyelitek a póló feliratát? "Köszönjük! Találkozunk Londonban!"

Egyrészt nem alázza rommá saját lányait azért, mert lemaradtak a dobogóról, hanem reálisan kezeli az elért eredményt: Kanada lebőgése és Norvégia kizúgása mellett valóságos kis hőstett Necibék vb-szereplése, még akkor is, ha ez maximum a világranglistán mutatkozik majd meg egyelőre.

A L’Equipe nagyszabású ünnepséget rendezett a hazatérő csapat számára, s az őket ábrázoló címlap néhány példányát (Úristen, NŐI focicsapat a legnevesebb francia sportlap címlapján, érzik, ugye?) dedikáltatta a játékosokkal és Bruno Bini szövetségi kapitánnyal.

A Francia Labdarúgószövetség (FFF) úgy döntött, ráül a rekordnézettséget és hatalmas sikert hozó világbajnokság által vert hullámokra, és országos kampányt indít a női futball népszerűsítésére. Mivel azonban cudar egy világot élünk (a Kötényblogot is a csöcsök patronálják), a Szövetség alkalmazta a harmadik személy örökérvényű marketingtörvényét, és egy olyan hölgyet kért fel a kampány nagykövetének szerepére, aki egyébként nem focizik.

Adriana Karembeu pazar választás volt, kétség nem férhet hozzá: a ’98-as vb-aranycsapatának kedvenc (ex-)WAG-jét ki se lehet robbantani a lelátóról, árnyékként követte férjét mindenhová, ahová a futball sodorta, mindemellett pedig hatalmas népszerűségnek örvend Franciaországban. Annak ellenére is, hogy idén tavasszal elváltak útjaik a futballistával.

A szőkeség, akinek lánykori (és az épp folyamatban lévő válás utáni) neve Sklenarikova, mindent bevet a jó ügy érdekében, mindenekelőtt persze készült róla (és a válogatott tagjairól) egy szemkápráztatóan szép fotósorozat. Hogy az ex-Mrs. Karembeu hogyan válik be nagykövetasszonyként, az a jövő zenéje, mindenesetre mi nagy csodálói vagyunk munkásságának éppúgy, mint 124 centis, s ezzel bejegyzetten világrekorder hosszúságú lábainak, úgyhogy aki esetleg nem ismerte volna őt, annak ideje felzárkóznia. Egyébként pedig tényleg respekt neki, amiért a jó ügy mellé áll, mi a kedvéért akár szumózni is megtanulnánk, az hétszentség! (Ezúton küldjük üdvözletünket és a linket az MLSZ illetékeseinek!)

Eközben Amerikában is pezseg a női futballélet, a vb megsokszorozta az amúgy sem csekély érdeklődést a csajok iránt. A Western New York Flash tegnapelőtti meccse rekord nézőszámot hozott: ahogy Caroline Seger, a svéd válogatott és a WNYF középpályása kitwittelte: 15.000 néző őrjöngött a lelátón. Menő!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik