Völgyi Péter: Egységes, jó kosárlabdát játszó csapattá szeretnénk válni

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 18:52
Völgyi Péter (Fotó: Árvai Károly)
Egységes, jó kosárlabdát játszó csapattá szeretnénk válni – hangsúlyozta a magyar női kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya az együttes székesfehérvári edzőtáborában rendezett keddi sajtótájékoztatón.

 

Völgyi Péter csapata elkezdte a felkészülést az augusztusi, ruandai világbajnoki előselejtezőre, amely miatt a kapitány szerint szokatlanul hosszú lesz a következő szezon. Mint mondta, a négyhetes edzőtábort arra használják, hogy az együttes még jobban összekovácsolódjon, támadásban és védekezésben a taktikai precizitás fokozódjon.

A tréner kiemelte, hogy több játékost jól ismer a múltból, de akadnak olyanok is, akiket csak ellenfélként ismert eddig. Megjegyezte, hogy akik most nincsenek Fehérváron, de van esélyük bekerülni a keretbe, azokat a következő szezonban a stábjával figyelni fogják.

Völgyi Péter elmondta, hogy két edzőmeccset játszanak Montenegróban, majd kétszer megmérkőznek hazai környezetben Csehországgal, s utána utaznak Ruandába, ahol szeretnék kiharcolni a vb-selejtezőbe kerülést.

Kérdésre elmondta, hogy az észak-amerikai ligában (WNBA) szereplő Juhász Dorkával személyesen egyeztetett, aki most nem, de az Európa-bajnoki felkészülésre rendelkezésre áll majd. Ezen felül a honosított külföldi játékos kiválasztása is folyamatban van, ám az emberi oldal is fontos a játéktudás mellett, ezért nem kapkodnak – tette hozzá.

Dubei Debóra csapatkapitány szerint a közösen eltöltött másfél hónap, valamint a négy edzőmeccs és a vb-előselejtező fő célja, hogy az együttes és a stáb összeszokjon. Úgy vélte, az a legfontosabb, hogy a novemberi Eb-selejtezőre tökéletes legyen az összhang, mert ez kell a jó eredményekhez.

Kérdésre közölte, hogy a csapatban mindenki motivált, jó hangulatban készülnek az előselejtezőre, amelyet szeretnének megnyerni. Leszögezte: régen volt olyan világesemény, ahol afrikai gárdával találkoztak, ráadásul Afrikában sem mindennap játszhatnak.

A nemzeti együttes az edzőtáborozás során augusztus 1-jén és 2-án Montenegróban a házigazdákkal, augusztus 8-án és 9-én pedig Csehországgal játszik Székesfehérváron. A világbajnoki előselejtezőre augusztus 19. és 25. között Ruandában kerül sor, ahol sorrendben Szenegál, Fülöp-szigetek és Brazília lesz az ellenfél. Az előselejtező győztese kerül a vb-selejtező mezőnyébe, amelyre 2026 márciusában kerül sor.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Dombai Réka, Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra, Török Ágnes, Határ Bernadett, Kányási Veronika, Lelik Réka, Kiss Virág, Mányoky Réka, Miklós Melinda, Papp Klaudia, Sitku Zsuzsanna, Varga Alíz, Studer Ágnes, Tóth Franka.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik