Papp Klaudia: Egy ajtó bezárult, egy kinyílt

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 07:24
Papp Klaudiát semmi sem riasztja el, a célja, hogy ott legyen a válogatottban (Fotó: Kovács Péter)
Papp Klaudia kíváncsian várja, milyen lesz a felnőttválogatottban, miközben a 3x3-as szakágban elköszönt a nemzeti együttestől.

Érzelmes búcsúlevélben köszönt el a 3x3-as válogatottól Papp Klaudia, a Sopron Basket 28 éves irányítója nem sokkal azután, hogy a nemzeti együttesnek májusban nem sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt a debreceni selejtezőben. Földi Attila szövetségi edző csapata (amely győzelem esetén kvótát szerzett volna) az elődöntőben utolsó másodpercben kapott kosárral kikapott a németektől, majd a bronzmeccsen Kanadától szenvedett vereséget. Nem sokkal később Papp búcsút vett a 3x3-as válogatottól.

„Nem Kobe Bryant versikéje ihlette a búcsúlevelemet, de ismerem − mondta a Nemzeti Sportnak a hét évig a 3x3-as válogatottat erősítő karmester. – Nyílt titok volt, hogy a selejtező, jó esetben az olimpia után kilépek a szakágból, amely sok szép évvel és emlékkel ajándékozott meg, az életem jelentős részévé vált, így illő módon akartam elköszönni. Kísértetiesen hasonlított a három évvel ezelőtti selejtezőre a mostani, azzal a különbséggel, hogy most csak öt napot tudtunk együtt készülni. Nagyot mentünk, ám nagy csalódás és fájdalom, hogy nem sikerült, de büszke voltam a csapatra, erőn felül teljesített mindenki.”

A női szakágnak balszerencsés éve volt eddig, hiszen a nagypályás együttes Sopronban 22 pontos vezetésről kapott ki Spanyolországtól, így szintén lemaradt az olimpiáról…

„Nem tudom, ez a balsors miatt van-e, de egyik csapatot sem verték meg nagyon, és mindkettőnek hajszálon múlt a kvótaszerzése – folytatta Papp, aki eddig még nem került be a felnőttválogatottba, de Völgyi Pétertől, az új szövetségi kapitánytól meghívót kapott a hétfőn kezdődő felkészülésre, amely az augusztusi, ruandai világbajnoki előselejtezőt előzi meg. – Talán még nem jött el a mi időnk, de hiszem, hogy a következő években végre kvótát szerzünk. Kíváncsian várom az edzőtábort, főleg mert az előző ciklusban nem lehettem kerettag. Új élmény lesz, a célom, hogy állandó tagja legyek a tizenkettes meccskeretnek. Új a stáb, nyilván új lesz a szisztéma. Nem voltam még Afrikában, mert nem volt dolgom arra, de engem nem riaszt, mert az a célom, hogy ott legyek a válogatottban, helyszíntől, körülményektől, viszontagságoktól függetlenül.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik