Női kosárlabda Euroliga: a legutóbbi bronzérmessel egy csoportban a Győr

Vágólapra másolva!
2024.07.18. 12:41
Nehéz csoportba került a Győr (Fotó: Facebook/UNI Győr)
A bajnok DVTK olasz, spanyol és egy selejtezős ellenféllel, míg az ezüstérmes Győr cseh, spanyol és olasz csapattal kerül szembe a női kosárlabda Euroliga következő idényének csoportkörében, a Szekszárd pedig cseh riválist kapott a selejtezőben.

A csütörtöki sorsolást a miskolciak a harmadik, a győriek pedig a negyedik kalapból várták. A müncheni ceremónián közreműködött az idén visszavonult Fegyverneky Zsófia, aki kilenc bajnoki címe és Magyar Kupa-aranya mellett 2022-ben Euroligát nyert, a magyar válogatottban pedig 136 alkalommal lépett pályára.

Az elmúlt EL-idényben negyeddöntős DVTK az A jelű kvartettben az olasz Schióval, a spanyol Salamancával és a francia Landes, illetve a török Besiktas selejtezős párharcának a győztesével csap össze. A 2023–2024-es idényt két euroligás győzelemmel záró győriekre a legutóbb harmadik cseh USK Praha, a spanyol Valencia és az olasz Venezia vár a D-csoportban.

Az oda-visszavágós selejtező meccseire szeptember 18-án és 25-én kerül sor, a Szekszárd kiemeltként otthon játssza majd a visszavágót a cseh Brno ellen. A párharc vesztese az Európa Kupában folytathatja szereplését.

Az új idényre kilenc ország 19 klubja regisztrált, közülük 13 csapat a csoportkörbe került, hatnak pedig selejtezőt kell játszania a fennmaradó három helyért. Az átalakított lebonyolítás alapján az eddigi két nyolcas csoport helyett négy kvartettben küzdenek a csapatok. Az alapszakaszt követően az első három kerül a középszakaszba, a negyedikek az Európa Kupa rájátszásában folytatják. A középszakasz 12 együttese két hatos csoportban küzd tovább, ennek végén az ötödikek és hatodikok búcsúznak, a harmadikok és negyedikek keresztbejátszanak a negyeddöntőért. Az elsők és másodikok szintén keresztbejátszanak, a győztesek közvetlenül a négy közé jutnak, a vesztesek pedig a negyeddöntőben folytatják. Az idényt a korábbiakkal ellentétben nem négyes, hanem hatos döntő zárja le.

A női Euroliga csoportjai:
A-csoport: DVTK HUN-THERM, Salamanca (spanyol), Schio (olasz), Basket Landes (francia)/Besiktas (török)
B-csoport: Bourges (francia), Mersin (török), Olimpiakosz (görög), TARR KSC SZEKSZÁRD/Brno (cseh)
C-csoport: Villeneuve d'Ascq-LM (francia), Polkowice (lengyel), Fenerbahce (török), Zaragoza (spanyol)/Constanta (román)
D-csoport: UNI GYŐR, Valencia (spanyol), Venezia (olasz), USK Praha (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik