Női kosár NB I: finn válogatott játékossal erősít a Szekszárd – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.07.19. 10:23
Sara Bejedi személyében finn válogatott játékossal erősít a női kosárlabda NB I-ben legutóbb bronzérmes TARR KSC Szekszárd.

A klub pénteki tájékoztatása szerint a 24 esztendős irányító 2019-ben mutatkozott be a felnőtt nemzeti együttesben, amelynek azóta is fontos láncszeme. Az elmúlt idényeket az amerikai egyetemi bajnokságban töltötte Arizonában és Floridában. Profi karrierjét a tolnaiaknál fogja megkezdeni, ahol fontos szerepet szán neki Magyar Bianka vezetőedző.

„Sara személyében egy nagyon ígéretes játékossal bővült a keretünk. Tavaly Kínában figyeltem fel rá, de a felnőtt finn válogatott alapembereként is jó benyomást keltett bennem. Gyors, lendületes játékstílusa illeszkedik az elképzeléseinkhez. Az előzetes egyeztetések során egy rendkívül közvetlen és motivált játékost ismerhettem meg személyében, aki fiatal kora ellenére a felnőttválogatottban is vezéregyéniség lett” – fejtette ki a májusban kinevezett szakember.

A Szekszárd a következő idényben az Euroligában is érdekelt lesz, ahol a selejtezőben kezdi meg szereplését szeptember 18-án és 25-én a cseh Brno ellen.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik