Ausztrál olimpikonnal erősít a Szekszárd női kosárcsapata

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 10:14
Olimpikon érkezik Szekszárdra (Fotó: Facebook/TARR KSC Szekszárd)
Marena Whittle személyében ausztrál válogatott játékossal erősít a női kosárlabda NB I-ben legutóbb bronzérmes TARR KSC Szekszárd.

A klub hétfői tájékoztatása szerint a 30 éves játékos neve ismerősen csenghet a szurkolók számára, mivel az előző szezonban a spanyol Estudiantesben szerepelt, amely a tolnaiak egyik csoportellenfele volt az Európa Kupában. A 180 centis kosaras az ausztrál 3x3-as válogatott tagjaként pályára lép a pénteken rajtoló párizsi játékokon, s utána csatlakozik majd a Szekszárdhoz.

„Marena esetében egy több poszton bevethető, rutinos játékosról beszélhetünk, akiben hatalmas tűz ég” – vélekedett Magyar Bianka, a csapat májusban kinevezett vezetőedzője. - "Érkezésével a variációs lehetőségeink megnőnek, hiszen nemcsak támadó, hanem védőoldalon is komoly szerep hárul majd rá. Igazi harcos, aki nem ismer lehetetlent, reméljük, sikeres olimpiai szereplés után érkezik majd hozzánk."

A Szekszárd a következő idényben az Euroligában is érdekelt lesz, ahol a selejtezőben kezdi meg szereplését szeptember 18-án és 25-én a cseh Brno ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik