Edzőlegendák részvételével rendeznek nemzetközi kosárlabda-konferenciát a hétvégén Pécsen

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 09:33
Dimitriosz Itudisz (Fotó: Getty Images)
Mások mellett Dimitriosz Itudisz kétszeres Euroliga-győztes görög edző és Francesco Vitucci korábbi olasz szövetségi kapitány részvételével rendezik meg pénteken és szombaton a VI. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát Pécsen.

A Rátgéber László mesteredző vezetésével működő és a rendezvénynek otthont adó Nemzeti Kosárlabda Akadémia (NKA) közleményében azt írták, hogy a Multipractice 3.0 elnevezésű konferencián kiváló szakemberek és nemzetközi edzőlegendák tartanak előadásokat.

Dimitriosz Itudisz a CSZKA Moszkva trénereként 2016-ban és 2019-ben is a csúcsra juttatta csapatát, és kétszer megválasztották az év Euroliga-edzőjének. A szakember korábban a Panathinaikosz színeiben, Zeljko Obradovic másodedzőjeként részese volt további öt Euroliga-elsőségnek, tizenegy görög bajnoki címnek és hét Görög Kupa-győzelemnek.

Mellette előadást tart az egyik legkiválóbb olasz szakember, a korábbi szövetségi kapitány, élvonalbeli edző, Francesco Vitucci is, akit két alkalommal is kiérdemelte az olasz liga legjobb edzőjének járó címet.

Az NKA mellett működő Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK) szervezésében magyar és angol nyelven zajló sporttudományos eseményre a belépés ingyenes, a regisztrálni pedig a KSMK hivatalos honlapján, a www.ksmk.hu címen lehet, ahol a részletes program is megtalálható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik