Akár a zöldasztalnál is szerb kosárbajnokok lehetnek Hanga Ádámék

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 08:51
Hanga Ádám (Fotó: Getty Images, archív)
A harmadik negyedben félbeszakadt a szerb kosárlabdabajnoki döntő szerda esti második mérkőzése, és a folytatást illetően több forgatókönyv van – az is lehet, hogy Hanga Ádám csapatát, az első összecsapást megnyerő Crvena zvezdát hirdetik ki bajnoknak.

Az M1 aktuális csatorna helyszíni információi szerint a Partizan szurkolói – csaknem húszezren voltak a csarnokban – sértegették a Crvena zvezda kosárlabdaklub elnökét és családját, majd Alekszandar Vucsics köztársasági elnököt is. A játékvezetők előbb elrendelték a csarnok kiürítését – az volt a terv, hogy folytatják a meccset, miután a szurkolók elhagyjak a csarnokot –, de csaknem egyórás huzavona után úgy döntöttek, hogy péntek estére halasztják a befejezést.

A liga igazgatója azonban éjszaka kijelentette, hogy 20–0-s megállapított eredménnyel a Crvena zvezda nyerte a mérkőzést. Ha ez tényleg így lesz, akkor a Crvena zvezda szerzi meg a szerb bajnoki címet.

„Biztonságban éreztem magam. Elég gyorsan történt, hogy a bírók félbeszakították a mérkőzést. Kérdezgettem, hogy mi történik, politikai rigmusok voltak, nyilván ezek nem megengedettek a mérkőzésen” – nyilatkozott az M1-nek a magyar válogatott játékos, Hanga Ádám, aki kiemelte, hogy ilyenkor elveszik a sportesemény lényege: egy mérkőzésnek arról kellene szólnia, hogy a sportolók jól teljesítenek a pályán, az emberek pedig élvezik, amit látnak.

Hanga a bal kezén kézközépcsonttörést szenvedett, nagyjából három hete műtötték, emiatt az idény végi fontos meccseket kihagyta.

„Most már elkezdhetem egy kicsit mozgatni, ha minden jól megy, a jövő héten megyek vissza röntgenfelvételre, és ha az orvos úgy találja, hogy minden rendben van, akkor ki tudják venni a szegeket, amelyek jelen pillanatban tartják a csontot. Onnantól kezdődhet meg az érdemi rehabilitáció” – mondta.

Hanga reagált arra is, hogy a spanyol sajtó szerint a Joventut de Badalona élénken érdeklődik iránta.

 

„Ha ezekből a pletykákból nekem már összejött volna egy szerződésem, akkor az NBA-ben is játszhattam volna. Semmi újat nem tudok a helyzetemről, ugyanaz, mint amit elmondtam pár héttel, egy hónappal vagy két hónappal ezelőtt. Opciós szerződésem van, opciója van a csapatnak meg nekem is. A csapat és én megvárjuk, hogy lezáródik az idény, utána le fogunk ülni, és tárgyalunk. Meglátjuk. Olyan megoldást fogunk találni, remélem, amely mindenkinek a legmegfelelőbb” – fűzte hozzá.

A Zvezdával ABA Liga- és Szerb Kupa-győztes 35 éves játékos jól ismeri a spanyol bajnokságot, mivel korábban játszott a Manresában (2011–2012), a Baskoniában (2015–2017), a Barcelonában (2017–2021) és a Real Madridban (2021–2023) is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik