Női kosár NB I: az alapszakaszelső a kupagyőztest fogadja

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 10:25
Lelik Réka elmondta, nem titkolt célja a DVTK-nak a bajnoki cím, efelé szombaton megtehetik az első lépést (Fotó: Nagy Gábor)
Három héttel a negyeddöntő után szombaton elkezdődik az elődöntő a női élvonalban.

Legkésőbb jövő péntekig eldől, melyik két csapat játssza idén a női bajnokság döntőjét. Nagy csata várható, hiszen a négy legerősebb klub jutott be az elődöntőbe, ráadásul az alapszakasz-negyedik Sopron Basket már trófeát is szerzett, megnyerte a Magyar Kupát. Ellenfele az Euroligában a nyolc közé jutó, az alapszakaszt elsőként záró DVTK Hun-Therm lesz, míg a másik ágon a Serco Uni Győr a Tarr KSC Szekszárddal mérkőzik (az alapszakaszban kétszer a Győr győzött az egymás elleni találkozókon). Mi ezúttal a friss MK-győztes soproniak szereplésére koncentrálunk; ebben a párharcban néhány hónappal ezelőtt teljesen egyértelmű lett volna a továbbjutó kiléte. Most is a DVTK a favorit, de ébernek kell lennie.

„Jól jött nekünk egy kis felfrissülés, kemény menetelésen vagyunk túl, ám a jóból is megárt a sok, edzőmeccseket kellett játszanunk, hogy formában maradjunk – újságolta lapunknak Lelik Réka, a DVTK válogatott hátvédje. – Nem szokványos a hosszú leállás a playoff közepén, de így alakult, ehhez kellett alkalmazkodni. Sokat jelent a pályaelőny, rengeteg segítséget kapunk a szurkolóinktól, ám mostantól mindenkinek ugyanakkora terhelés jut, ilyen szempontból kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Nem titkolt célunk a bajnoki cím, megtennénk felé az első fontos lépést, de kemény párharcra készülök.”

Lelik hozzátette, leginkább a védekezésre építenek, mert a Magyar Kupa győri döntőjében nem voltak elég agresszívek a Sopron ellen, ráadásul támadásban sem találták a ritmust. Akkor fáradtak voltak mentálisan a miskolciak, ám most szeretnék megmutatni, mit is tudnak valójában, a korábban kieső Toman Petrát leszámítva mindenkit csatába küldhet Völgyi Péter edző.

Soproni oldalon hárman is (Böröndy Vivien, Beatrice Mompremier és Papp Klaudia) a 3x3-as olimpiai selejtezőn szerepeltek a múlt héten, míg a keret fiatal játékosai a junior országos döntőben küzdenek aranyesélyesként, az U18-asokra tehát nem számíthat szombaton Gáspár Dávid, Turner Yvonne viszont visszatér kézsérülése után.

„Hogy Győrben legyőztük a kupadöntőben a DVTK-t, az hatalmas motivációt ad nekünk. Ellenfelünk hazai pályája nagyon erős, próbáltunk erre készülni az elmúlt három hétben, úgy megyünk oda, hogy szeretnénk kihozni magunkból a maximumot. Meg kell fékeznünk a DVTK támadásait, lassítani a tranzíciós játékát. Alsó poszton nagyon hatékony, fontos pontokat és lepattanókat szereznek játékosai a belső munkából, ezt kontrollálnunk kell” – mondta el a Nemzeti Sportnak  Varga Alíz, a Sopron Basket magasbedobója.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Április 20., szombat
17.00: DVTK Hun-Therm–Sopron Basket (Tv: M4 Sport+)
17.00: Serco Uni Győr–Tarr KSC Szekszárd
A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik