Női kosár: Iványi Dalma továbbra is segítené a válogatottat, ha az új kapitány felkéri

Vágólapra másolva!
2024.04.01. 17:00
Iványi Dalma (Fotó: Koncz Márton)
Amennyiben a női kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya, Völgyi Péter hívná segítőnek, akkor Iványi Dalma szívesen vállalná a felkérést.

A korábbi kiváló játékos a Kossuth Rádiónak adott interjúban elmondta: az elbukott olimpiai selejtezőt követően van benne egy olyan érzés, hogy „a kudarc után mutassuk meg, hogy mi mégis erősebbek vagyunk”.

„Ha Völgyi Péter gondolkodik bennem, mint segítője, egyértelmű, hogy vállalnám” – jegyezte meg a pécsi szakember, aki az eddigi szakvezető, Székely Norbert egyik másodedzője volt a nemzeti együttesnél.

Székely a múlt héten mondott le a posztjáról, és a magyar szövetség elnöksége Völgyit nevezte ki utódjának.

A válogatott a soproni olimpiai selejtezőn közel volt a párizsi kijutáshoz, de az utolsó játéknapon, február 11-én szoros küzdelemben kikapott a spanyoloktól, így lemaradt a kvótáról. Ezzel kapcsolatban Iványi kiemelte, igazából „rajtunk múlik, miként kezeljük ezt: siránkozunk vagy még keményebbek leszünk”.

„Nagyon fontos, hogy felálljunk innen is. Ezt a tapasztalatot is építsük be, és lépjük meg azt a két lépcsőfokot, amely a következő olimpiai selejtező megoldásához kell” – mondta a 134-szeres válogatott irányító, aki négy Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon szerepelt, csak olimpián nem járt. „Nagyon jó játékosaink vannak, szakmailag is nagyon jó emberek dolgoznak a magyar kosárlabdában. Járni kell tovább az utat, és kijutni a következő Európa-bajnokságra.”

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának másodedzője kitért arra is, hogy a 2024-es évben érik kudarcok: a válogatott elbukta az olimpiai selejtezőt, klubjával pedig nem jutott be a Magyar Kupában és a bajnokságban a négy közé. Ahogy fogalmazott: ezzel együtt bízik benne, hogy ettől erősebb lesz, megtapasztalja, hogy mit kell másként és jobban csinálnia, s idővel eldől, szeretne-e más szerepkörben dolgozni, azaz vezetőedző lenni, vagy az utánpótlással foglalkozni, tanítani, fejleszteni játékosokat. Mint mondta, szeretne magának adni egy kis időt, hogy jó döntést hozzon, olyat, amely mellé érzelmileg és ésszel is száz százalékig oda tud állni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik