Női kosár MK: hengerelt a DVTK, és készülhet a négyes döntőre

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 19:51
Nem volt kérdés: a DVTK simán az MTK fölé nőtt a negyeddöntőben (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK Hun-Therm is bejutott a női kosárlabda Magyar Kupa hétvégén rendezendő négyes döntőjébe, mivel a szerdai negyeddöntőben sima mérkőzésen 85–54-re legyőzte a TFSE-MTK együttesét.

A Győr, a Sopron és a Vasas már korábban biztosította a helyét a négyes döntőben, hozzájuk csatlakozott most a DVTK, amely – az előzetes esélytalolgatásoknak megfelelően – magabiztos játékkal verte meg az MTK-t. Pedig az elején egyáltalán nem tűnt úgy, hogy sima lesz a meccs, a felek ugyanis fej fej mellett haladtak – így az első negyed végén csak egyetlen ponttal vezetett a hazai csapat.

A második negyedben azonban minden megváltozott, és egy magyar pályákon ritkán látott dolog is történt: a DVTK úgy nyerte meg a negyedet, hogy ellenfele egyetlen pontot sem szerzett, a diósgyőriek 22–0-val abszolválták a játékrészt. 

Innentől kezdve pedig már nem volt kétséges, melyik csapat jut tovább, bár a harmadik negyedben az MTK valamit kozmetikázott a hátrányán. Végül 85–54-re nyert a DVTK, és készülhet a négyes döntőre, ahol a házigazda Győr ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást.

NŐI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
DVTK HUN-THERM–TFSE-MTK 85–54 (17–16, 22–0, 22–27, 24–11)
Miskolc, 1200 néző. V: Goda, Fodor, Horváth Cs. 
DVTK: Aho N., KÁNYÁSI 13/9, Charles 7, M. Jovanovics 10/6, A. TADIC 19. Csere: Lelik 9/9, GARBIN 17/6, Tenyér 4, Aho T. 3, Oláh F. 3/3, Fárbás, Vég-Dudás. Edző: Völgyi Péter
TFSE-MTK: Dúl T. 8/6, CARTER 13/9, Baa 5/3, SZABÓ F. 13/6, Czinano 4. Csere: Németh A. 2, Pusztai, Burján 6/3, Király 3/3, Vígh B. Edző: Hegedűs Péter

MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter: – A bajnokságban két szoros mérkőzést játszottunk a TFSE ellen, örülök annak, hogy ez a meccs jóval lazábbra sikerült. A nagyobb különbségű győzelmünket annak köszönhetjük, hogy a második negyedben támadásban és védekezésben is ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre. Most lesz egy szusszanásnyi időnk, utána a Győr elleni kupaelődöntő következik, amelynek más lesz a tétje, mint volt a múlt szombati bajnokinak. Másik meccs lesz, más rotációval játszunk majd mi is.
Hegedűs Péter: – A játék minden elemében felülmúlt minket a DVTK. Nem kezdtük rosszul a meccset, de a második negyedben volt egy olyan gát, amit nem tudtunk áttörni, illetve időkéréssel megtörni a Diósgyőr lendületét, nem sikerült egyetlen pontot sem szerezni. A harmadik negyedben viszont 27 pontig jutottunk, arra kell választ találni, hogy mi okozhatta ezt a nagy különbséget.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
NKA Universitas Pécs–Vasas Akadémia 75–86
Serco Uni Győr–E.ON ELTE BEAC 114–82 
Tarr KSC Szekszárd–Sopron Basket 64–76 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik