Női kosár: a bajnoki döntőben is volt esélyük Wentzel Nóráéknak

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 12:11
Wentzel Nóra (balra) számára hamar véget ért az idény (Fotó: Imago Images)
Lengyel bajnoki ezüstéremmel kezdte külföldi pályafutását a korábbi pécsi hátvéd, de a jövője egyelőre teljesen bizonytalan.

Lakásfelújítás közben is szakított időt a Nemzeti Sportra Wentzel Nóra, aki a múlt héten lengyel bajnoki ezüstérmet szerzett a Gorzów színeiben, miután a finálét 2–0-s összesítéssel elbukta csapata a Polkowice ellen. A magyar válogatott bő keretében helyet kapó hátvéd már Budapesten van, hamar befejeződött neki pályafutása első légiósidénye.

„Egyértelműen pozitívan értékelem az évadot   – szögezte le Wentzel –, abból a szempontból is, hogy megismerhettem magamat. Minden első külföldi év nehéz, távol a családtól, és más is volt a szerepem, mint Pécsen, ahol hét évet töltöttem. Kiderült, mire vagyok képes egymagam. Az eleje könnyebben ment, új hely, új inger, új emberek, aztán jöttek a hullámvölgyek, a honvágy, amikor hiányzott a családom és a barátok. A problémákat is nekem kellett megoldanom, mindemellett nagyon élveztem a lengyelországi létet. A legtöbbet annak köszönhetően fejlődtem, hogy a kettes mellett egyes poszton is számítottak rám, második számú irányítóként kaptam lehetőséget – korábban Pécsen ritkán próbáltak ki ebben a szerepkörben. Emiatt is volt egy hullámvölgyem, eleinte nem éreztem magam komfortosan játékmesterként, aztán idővel beleszoktam.”

Wentzel Nóra úgy véli, a finálé mindkét mérkőzésén volt esélyük a sikerre, a második találkozón otthon 12 ponttal vezettek a félidőben, ám elfáradtak, fizikailag erősebbnek bizonyult az Euroliga-rutinnal felvértezett Polkowice. Beszélgetőtársunk nagyon csalódott volt, egyúttal örült is az ezüstéremnek, mert nagyszerű a második helyezés, ráadásul nem volt nagyon messze az arany sem. A bajnokság azért fejeződött be ennyire hamar, mert a lengyel szövetség a 3×3-as olimpiai selejtezőt helyezte előtérbe, a döntéshozók szerint az áprilisi hongkongi selejtezőről nagyobb esélye van a kvalifikációra a női válogatottnak, mint a májusi debreceni tornáról, ezért minden erejükkel a korábban megrendezendő megméretésre összpontosítanak.

„Az utolsó egy hónap brutálisan nehéz volt, kétnaponta jöttek a meccsek, ilyen terhelésben soha életemben nem volt részem    – mondta Wentzel, aki csapatával az Európa-kupában is szerepelt.  – Gyors egymásutánban következtek a mérkőzések, kőkemény lett a vége, úgyhogy most pihenek egy kicsit, nagy szükségem van rá. Gorzówban minden adva volt, hogy csak a kosárlabdára összpontosítsak, minden játékos segítőkész és aranyos, rengeteg új barátot szereztem. A szurkolóink eszméletlenek voltak, rendre négy-ötezer ember előtt játszottunk, tele volt a hatalmas arénánk. A klub nagyon profi marketingben, mindennek megadta a módját. Már jelentkeztek a lengyelek, hogy hosszabbítanának velem, ám konkrét ajánlatot még nem kaptam. Egyelőre nem döntöttem a hogyan továbbról, nagyon korán lett vége az évadnak, időre van még szükségem. Az elől sem zárkózom el, hogy máshol folytassam a karrieremet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik